Taylor Swift

0

Sveamerička djevojka koja stvara hitove pjevajući o bivšim ljubavima

 

8.3

Datum rođenja: 13. prosinac 1989., Mjesto rođenja: Reading, SAD, Website: taylorswift.com

 

Taylor Swift je jednostavno bila na pravom mjestu u pravo vrijeme. U vrijeme kada su se pjevačice natjecale koja će više šokirati javnost, i kada je Birtney, kao sveamerička djevojka, počela brijati glavu i ići tamnom stranom, pojavila se visoka i vitka plavuša, anđeoskog izgleda plave kose i prelijepih očiju, kojoj je riječ skandal bila nepoznat pojam. Swift je brzo postala omiljena, ne samo među teenagerima nego i među svima. Unatoč svom seksipilu (iako bi joj koji kilogram dobro došao) lijepa plavuša nikada nije gradila svoju karijeru na izgledu, nego na svojim pjesmama, a sve koji su je upoznali oduševila je svojim ponašanjem. Upravo zbog toga su 2009. svi poludjeli kada joj je Kanye West na dodjeli MTV-jevih nagrada oduzeo mikrofon. Da je to napravio Rihanni ili Miley Cyrus nitko ne bi bi reagriao, ali u dragu djevojku iz susjedstva se ne dira!

Nije stoga čudo da je red muškaraca koji žele biti s njom toliko dug. Od Joe Jonasa i Conora Kennedyja do Taylora Lautnera i Harryja Stylesa, veliki je red muškaraca koji su tu priliku dobili ali je nisu uspjeli zadržati više od par mjeseci. Svi odreda su bili celebrity teenageri ili mlađi muškarci, koji su ipak htjeli djevojku koja tulumari i s kojom su zabavili. Ali, Taylor nije takva, Taylor je prije svega – dama. Međutim, i dame se znaju osvetiti, a Taylor to svojim bivšim odradi onim što najbolje zna – pjesmama.

 

BIOGRAFIJA

Još od najranijih godina Taylor Alison Swift je bila predodređena za slavu. Prije svoje 10. godine glumila je u amaterskom kazalištu te redovno išla na audicije na Broadwayu. Bio je to samo uvod u pjevanje country glazbe na karaokama i natjecanjima, a kada su joj roditelji vidjeli da je ozbiljna u vezi glazbe počeli su je voditi u Nashville. Sony je brzo uvidio njezin talent pa su je u 14. godini zaposlili kao tekstopisca, a samo godinu kasnije preoteo ju je bivši predsjednik Universala s kojim je u njegovoj novoj izdavačkoj kući izdala i svoj prvi album jednostavno nazvan – Taylor Swift.

Iako njezin prvijenac nije krenuo kako se očekivalo, s vremenom je postao primjećen u svijetu country glazbe te je Swift ubro počela nastupati kao predizvođač imenima poput Faith Hill. Izdala je još dva albuma prije nego je izašao album koji će sve promjeniti – Fearless. Do tada je ime Taylor Swift bilo poznato samo ljubiteljima country glazbe, a tada je lijepa plavuša postala globalni fenomen. Fearless je bio toliko popularan da je u jednom trenutku imala čak osam pjesama na Bilboardovom Top 200 što je apsolutni rekord. Svi njezini nastupi su bili rasprodani u rasponu od samo nekoliko minuta! Njezina karijera dobila je dodatni uzlet kada ju je na MTV-jevim nagradama, prilikom govora prekinuo Kanye West. Tamnoputog repera su svi zamrzili, a simpatije prema pjevačici su dodatno porasle. Od tog trenutka, Swift je bila pjevačica s A liste čiji je novi album Speak Now, samo godinu dana kasnije prodan u milijun primjeraka – samo u prvom tjednu! I njezina dva iduća albuma, Red i 1989 su nastavile istim putem – prodavši se u više od milijun primjeraka već u prvom tjednu, a singl We Are Never Getting Back Together s albuma Red joj je postao i prvi songl koji je debitirao na broju 1 Bilboardove liste.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments