Kategorije
Profili Žene

Salma Hayek

Unatoč tome što njezini filmovi u posljednje vrijeme i ne bilježe uspjehe, lijepu Meksikanku uvijek volimo pogledati

 

7.8

Datum rođenja: 2. rujan 1966., Mjesto rođenja: Coatzacoalcos, Meksiko, Website: www.salma-hayek.net

 

Unatoč tome što je i ona nastupila u Desperadu, film će ostati zapamćen po tome što je lasnirao karijeru Antonia Banderasa. Ali je zato svima ostao u pamćenju njezin idući u radak – Od sumraka do zore. Bolje rečeno, svi pamtimo scenu u kojoj se pojavljuje sa zmijom. Naravno, ne radi zmije nego radi oblina s kojih nismo mogli spustiti pogled. Atraktivna Meksikanka nam je tako još jednom potvrdila da se najbolje stvari pakiraju u malim pakovanjima, jer je na njezinih minijaturnih 157 centimetara visine raspoređena nevjerojatna količina seksipila. Tamna kosa, misteriozne oči, putene usne i tijelo sa savršenim oblinama – izgleda da je Bog taj dan bio odlično raspoložen. A odlično raspoložen mora biti i francuski milijunaš Francois-Henri Pinault koji je s njom u braku od 2009. godine.

Ova egzotična ljepotica (što može zahvaliti meksičkim i libanonskim genima) je i odlična glumica koja iza sebe ima i nominacije za Oskara i Emmy, a u posljednje vrijeme se pokazala i kao uspješna producentica. Međutim, muškarcima širom svijeta to nije važno, jer nakon što se pojavila kao seksi vampirka u Od sumraka do zore, ili korzetu u Divljem zapadu, sasvim je svejedno kako se film zove i o čemu se radi, svaki muškarac će barem baciti oko na trailer. Naravno, nadajući se da će svoje obline neće skrivati.

 

BIOGRAFIJA

Nakon što je djetinstvo provela u meksičkoj pokrajni Veracruz, roditelji (otac libanonskog a majka španjolskog porjekla) su u 12. godini malenu Salmu Hayek Jimenez poslali u Lousianu gdje je i završila srednju školu unatoč tome što je patila od disleksije. Nedugo nakon povratka u Meksiko, i upisa na studij u Mexico Cityju, Salma je odlučila napustiti školovanje i posvetiti se glumi. Počela je u malim predstavama, nastavila pojavljivanjem u reklamama, da bi ulogom Terese u popularnoj sapunici Nova zora postala prava mekička superzvijezda. Salmi to nije bilo dovoljno pa je 1991. godine, unatoč svoj slavi u vlastitoj domovini, stigla u Hollywood kao potpuni anonimac koji je ponovo morao graditi svoj put do uspjeha.

Nakon niza neuspješnih audicija i brzo zaboravljenih manjih uloga, Salmin trenutak je stigao 1995. godine kada ju je Robert Rodriguez angažirao za ulogu uz Antonia Banderasa u filmu Desperado. Na njezinu žalost, Banderas i Rodriguez su bili ti koji su profitirali filmom, a njoj je ostalo čekati slijedeću priliku. Nakon Poštene igre i Fleda, Salma ju je i dočekala već godinu kasnije u novom Rodriguezovom filmu – Od sumraka do zore.Njezin nastup joj je konačno omogućio da joj ponude za uloge redovno dolaze pa je glumila uz Matthewa Perryja u Brak na brzaka, teen horroru Dosje: Alien, kontroverznoj Dogmi, te njezinom prvom blockbusteru Divlji zapad uz Willa Smitha.

Divlji zapad se pokazao ne baš uspješnim, ali da Hayek zna glumiti pokazala je u biopicu Frida 2002. godine za što je nagrađena i nominacijom za Oskara. Usljedili su nastupi u još dva Rodriguezova filma – Spy Kids i nastavku Desperada, te uloga u Odmetnice u kojima je glumila s najboljom prijateljicom Penelope Cruz, prije nego se počela rjeđe pojavljivati na filmskom platnu, najviše zahlajujući tome što je u studenom 2007. rodila kćerkicu Valentinu. Dvije godine kasnije, ona i njezin izabranik Francois Pinault su rekli sudbonosno da.

Za vrijeme pauze više se posvetila TV ekranima pa je tako producirala uspješnu seriju Ružna Betty u kojoj je odigrala i epizodnu ulogu, baš kao i u seriji Televizijska posla. Filmskoj industriji vratila se 2010. godine ulogom u komediji Adama Sandlera Starci, a od cijelog niza filmova u kojima se u posljednje vrijeme pokazala izdvaja se jedino triler Divljaci u kojem je briljirala kao negativka.

Autor Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *