Rosie Huntington Whiteley

0

Graciozni model iz Velike Britanije sve ćemo više moći gledati i na velikom kino platnu

 

8.2

Datum rođenja: 18. travanj 1987., Mjesto rođenja: Plymouth, Velika Britanija, Website: twitter.com/RosieHW

 

Uobičajeno je mišljenje da djevojke iz Velike Britanije i nisu baš najzgodnije, a upravo je ta rečenica na Otoku dovela u velike neprilike bivšeg nogometaša Silvija Marića. Mnogi će se složiti s njim, ali će nas imena poput Kelly Brook, Sophie Howard ili Keeley Hazell ipak natjerati na razmišljanje je li naše mišljenje krivo. A jedna od Englezica za kojima muškarci sigurno uzdišu je i prelijepa Rosie Huntongton-Whiteley, graciozni model koji u sebi ima čak i plave krvi (njezina krvi potječe još od kraljice Viktorije).

Na veliku scenu je stupila 2009. godine kada je postala Victorijin anđeo, a od tada joj samo cvjetaju ruže. U međuvremenu se okušala i kao glumica i trećem nastavku Transformera, i iako nije ostavila previše dobar glumački dojam, nitko nije mogao poreći da na ekranu izgleda zamamno. Primjetio je to i Jason Statham, s kojim je u vezi još od 2010. godine, a unatoč mnogim glasinama, na žalost svih muškaraca, par je još zajedno.

Rosie se od drugih modela ističe i svojim gracioznim ponašanjem, a image svetice je prati i nakon što je slikana kako puše bong. Nekima bi vjerojatno to naškodilo karijeri, ali ne i Rosie koja je i među kolegicama, ali i u modnom i glumačkom svijetu, omiljena. Rosie također, kao i druge kolegice strogo pazi koliko jede, ali dobar mesni odrezak, kako sama kaže, nikad neće odbiti. Još je to jedna kvaliteta zbog koje ju je nemoguće ne voljeti, jer je manekenku koja ne odbija meso (i čips) u današnje vrijeme itekako teško naći.

 

BIOGRAFIJA

Iako je od malih nogu pokazivala interes za modu, Rosie Huntington-Whiteley je sebe vidjela kao dizajnericu smatrajući da za modela nije dovoljno dobra. Međutim, kada se, dok je studirala na Tavistock Collegeu, prijavila za posao dostavljača u Profile modnoj agenciji, odmah su joj ponudili mjesto modela. Nakon početnog uhodavanja i manjih poslova, već godinu kasnije je bila na putu za New York gdje je šetala pistama u kolekciji Tommy Hilfigera, te pozirala za naslovnice magazina.

Njezinu figuru su brzo primjetili u Victoria’s Secretu pa su joj ponudili slikavanje za katalog. Agenti su bili toliko oduševljeni da je domah uskočila i na njihov poznati fashion show u društvu Adriane Lime i Gisele Bundchen. Njihova suradnja je bila izuzetno duga, a kompanija ju je izbarala i za zaštitno lice njihove PINK kolekcije. Istovremeno, nosila je kampanje za DKNY i BCGB Max Azria, pozirala za kataloge Macy’s i Bloomingdale’s, te magazine poput Ellea. Prvi put se pojavila i u videospotu, Kanye West i Pharrell Williams svu pozornost koju je privukao spot Number One mogu zahvaliti njoj. Njezina karjera je toliko bila na vrhu da ju je Elle proglasio Modelom godine na svojim Style nagradama 2009. godine.

Nakon snimanja za slavljeni Pirellijev kalendar, Rosie je učinila ono što su i mnoge kolegice napravile prije nje – okušala se na filmu. Transformeri: Tamna strana Mjeseca joj možda nije donio pohvale kritičara, ali je svijetu pokazao koliko je zgodna pa je godinu završila na prvom mjestu Maximove i FHM-ove liste najseksi žena svijeta!

Njezina gracioznost i ukus, kada je moda u pitanju, omogućili su joj da 2012. godine dobije nagradu za Ikonu stila na Elle Style nagradama, a prošle godine smo je imali prilike gledati uz Helenu Bonham Carter i Davida Gandyja u zapaženoj Božićnoj reklami za Marks & Spencer. Iduće godine moći ćemo je gledati u njezinom novom filmskom pokušaju, ovaj put u dugoočekivanom rebootu Pobješnjelog Maxa.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Sve što trebate znati o Luisu Suarezu

Kontroverznog nogometaša navijači klubova u kojima je igrao jednostavno obožavaju   1. Kao četvrti od sedmero braće, Luis Suarez je rođen 24. siječnja 1987. godine ...