Ronda Rousey

0

Seksi vladarica UFC-ovog oktagona koju nitko ne može skinuti s trona

 

7.7

Datum rođenja: 1. veljača 1987., Mjesto rođenja: Riverside Country, SAD, Website: rondarousey.net

 

Žene se uvijek smatralo slabiji spolom pa su možda zato one što iskaču iz te skupine tako privlačne. Seksi negativke za kojima se gubi glava su u filmovima najzanimljiviji likovi, a kada se u sportu pojavi ljepotica koja je pravi ubilački stroj u ringu (oktagonu), a pri tome još i tako vraški dobro izgleda, nemoguće ju je ne primjetiti. Ronda Rousey je od trenutka kada se pojavila bila predodređena za velike stvari, ne samo zato što je talentirana u svom sportu, nego i zato što izgleda kao da je sišla s naslovnica modnih časopisa. A kada spojite opasnost i ljepotu, imate dobitnu kombinaciju. I sasvim je nevažno što se više puta dokazala kao težak karakter, što u sportu nema prijateljice, što bi vas bila u stanju oboriti jednim jedinim udarcem, što je poznata po trash talku, što u ringu doslovno izgleda kao da je željna krvi – svaki muškarac će je teško izbaciti iz svojih snova.

Mnogi će je također smatrati i čistim marketinčkim proizvodom, i možda će i biti u pravu. Rousey je priča koja se difinitivno lako prodaje, i priča koju ljudi sa zanimanjem čitaju. Ali, ostaje činjenica da je u svih svojih 10 MMA borbi neporažena, te da je sve borbe završila prekidima – većinu već u prvoj rundi. Ako u ovom trenutku i nedostaje kvalitetnih djevojaka, to sigurno nije njezina krivnja. Jer, bila ona marketinška priča ili ne, svejedno je još uvijek najbolja u oktagonu!

 

BIOGRAFIJA

Ronda je rođena s usađenim genima borca. Njezina majka, Ann Maria Rousey DeMars je bila vrhunski judo borac, te prva Amerikanka koja je osvojila zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu. Ipak, Ronda je bila povučeno dijete a kako se borila s govornom manom nije se puno družila s drugom djecom. Majka ju je stoga upisala u judo grupu na koju ju je vodila baš kako bi više vremena provodila s drugom djecom bez potrebe za puno priče. Ronda je bila prirodni talent te je bila toliko uspješna da su je na natjecanjima stavljali u muški dio, ali je ni to nije spriječavalo – pobjeđivala je svakog protivnika, čak i muškarce starije od sebe! S 17 godina natjecala se na Olimpijskim igrama u Ateni gdje je bila najmlađi sudionik na turniru, a iako nije osvojila medalju, iste godine je osvojila zlato na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti. Redale su se madalje, a nakon što je kao prva Amerikanka koja je osvojila medalju na Olimpijadi, 2008. godine u Pekingu, Ronda je shvatila da je vrijeme da krene dalje.

Svoj prvjenac u MMA je kao amater imala 6. kolovoza 2010. godine, kada je polugom u samo 23 sekunde pobjedila Hayden Munoz. Nakon još dvije pobjede polugom za manje od minut, odlučila je preći u profesionalce. Samo dvije pobjede kasnije (ponovo za manje od minute, naravno polugom) i Rousey je bila spremna za Strikeforce u kojem je pomela konkurekciju, pa je prelazak u UFC bio očekivan. Kao jedna od najvećih zvijezda UFC-a (i jedina prava ženska zvijezda UFC-a današnjice) nanizala je četiri pobjede za redom, nakon čega je Dana White izjavio da će sigurno vladati ženskim dijelom UFC-a idućih 10 godina!

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments