Natalie Portman

0

Prelijepa glumica koja osvaja svojom elegancijom i gracioznošću

 

8.4

Datum rođenja: 9. lipanj 1981., Mjesto rođenja: Jeruzalem, Izrael, Website: natalieportman.com

 

Još od vremena Audrey Hepburn i Grace Kelly, nije se pojavila glumica koja je imala takvu kombinaciju elegancije, gracioznosti i ljepote kao Natalie Portman. Još od najranijih vremena, vidjelo se da je prelijepa glumica stvarno posebna priča – dok su teen zvijezde većinom propadale ili izazivale kontroverze kako bi se o njima pisalo, Portman je zadržavala gracioznost pokazujući svima da se teen razdoblje (za razliku od npr. Lindsay Lohan i Miley Cyrus) može preživjeti i na miran i pristojan način. I upravo je ta njezina finoća, u kombinaciiji s izgledom Boginje, razlog zbog kojeg je muškarci širom svijeta obožavaju. Na njezin šarm su, osim nas, pali i Jude Law i Jake Gyllenhaal (od poznatijih), ali Portman, pristojna kakav jest, svoje je veze uvijek držala daleko od očiju javnosti – sve dok nije rodila dijete Benjaminu Millepiedu, baletnom koreografu kojeg je upoznala na snimanju.

Osim što je izuzetno uspješna u zavođenju muškaraca (tko bi je uopće odbio?), Portman je i vrhunska glumica koja u svojoj vitrini ima Oskara i dva Zlatna globusa. Svoj talent pokazivala je u širokom spektru filmova – od blockbustera do indie filmova. A kako bi karakterno savršeno dočarala lik koji glumi napravit će sve što je potrebno, pa ako treba uhvatiti se i u klinč, na oduševljenje muškog dijela publike, s Milom Kunis!

Odlična glumica, vrhunska osoba poznata po humanitarnom radu, seksi žena i prava majka – je li Natalie Portman savršena žena?

 

BIOGRAFIJA

Rođena u Jerusalemu kao Naatlie Hershlag, Portman je već nakon tri godine s obitelji preselila u SAD kako bi njezin otac napredovao u karijeri doktora. Njezin je svijet zamalo krenuo u drugom smijeru u dobi od 11 godina kada ju je u pizzeriji ugledao jedan modni skaut, ali Portman je ponudu odbila. Samo godinu dana kasnije, stvari će doći na svoje kada je Luc Besson tražio djevojčicu bez glumačkog iskustva za ulogu u Leonu. Francuski redatelj je onog trenutka kada se Portman pojavila na audiciji znao da je u njoj dobio što je tražio, a njezin ulazak na set je, kako se kasnije ispostavilo, značio i ulazak u svijet slavnih. Leon se pokazao ogromnim hitom, a posebno je oduševila upravo tada 12.godišnja Portman, koja je nakon toga svoju neuobičajenu ozbiljnost iskoristila kako bi dobila uloge u filmovima Vrućina, Beautiful Girls, Svi kažu volim te i Mars napada!

Njezin prvi blockbuster bili su Ratovi zvijezda: Fantomska prijetnja, a prije nego joj je Lucas ponudio važnu ulogu u sva tri dijela nove trilogije, Portman nikada nije pogledala originalnu triologiju! Svoju prvu važnu nominaciju dobila je nominacijom za Zlatni globus za ulogu u Samo tu ne, a svijet je ponovo za njom poludio nakon uloge u drami  Garden State u kojoj je igrala ulogu koja joj je savršeno odgovarala – preslatke djevojke iz susjedstva.

Svoj uspon nastavila je ulogom u hvaljenoj drami Bliski odnosi, koja joj je donjela i prvi Zlatni globus, a nakon uloga u O za osveta, Noći boje borovnice, The Darjeeling Limited i Dvije setsre za kralja, Portman je još jednom pokazala da može odigrati široku lepezu uloga. Koliko je predana glumi pokazala je i time što je godinu dana naporno trenirala balet kako bi se pripremila za ulogu u njezinom danas najpoznatijem filmu Crni labud. Njezina gluma u čudnom trileru joj je donjela čak 21 nagradu, uključujući Oskara i Zlatni globus, a njezina lezbijska scena s Milom Kunis je razbuktala maštu muškaraca širom svijeta. Uloga joj je promijenila život, jer je na snimanju upoznala svog budućeg supruga s kojim će u lipnju 2011. godine dobiti i sina.

Nakon zapetljanog Crnog labuda, Portman se odlučila ponovo vratiti blockbusterima odigravši uloge u dva Thora.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Svekrve

Riječ od koje će se svakoj ženi dignuti kosa na glavi!     „Majka je uglavnom uvijek u pravu, ona nikada ne želi zlo. Ona ...