Liv Tyler

0

Prognozirali su joj blistavu manekensku karijeru, ali umjesto toga ona je izbarala glumu

 

7.7

Datum rođenja: 1. srpanj 1977., Mjesto rođenja: Portland, SAD, Website: instagram.com/misslivalittle

 

Da rockeri prave izuzetno zgodne kćeri, a da pri tome uopće nije važno koliko je otac zgodan ili ne, pokazuje najbolje i Steven Tyler, pjevač grupe Aerosmith. Tyler je čak i u svojim najboljim godinama izgledom mogao strašiti djecu, a pogotovo u današnje vrijeme kada izgleda kao neuspješan pokušaj izrade voštane figure za muzej Madame Tussauds. Ipak, nekim čudom iz njegove veze s modelom Bebe Buell prevladali su majčini geni pa je rođena djevojčica koja će prerasti u prelijepu ženu – Liv. Međutim, rano djetinjstvo nije obećavalo da će Liv izrasti u ljepoticu jer je nosila aparatić za zube, a ujedno je imala i višak kilograma. Srećom, Liv se brzo pretvorila u ljepoticu koja je s 14 godina ušla u svijet modelinga. S obzoriom na njezinu visinu (178 cm) i prelijepo lice, predviđali su joj veliku budućnost, ali Liv je osjetila poziv glume pa se okrenula glumi, a ne poziranju, pred kamerama.

Liv nije samo preskočila očeve gene kada je riječ o ljepoti, već i one koji određuju temperament. Dok je Steven uvijek bio ekscentričan, Liv je bila tiha i za nju se nikada nisu vezivali nikakvi incidenti. Njezina lista muškaraca s kojima je izlazila je, ne računajući Joaquina Phoenixa, lišena problematičnih muškaraca, a zanimljivo da je izlazila s Charliem Hunnamom i Orlandom Bloomom.

Na nesreću, iako smo je gledali u nekim uspješnim filmovima poput trilogije Gospodara prstenova, filmska joj karijera nikada nije zaživjela punim plućima. S obzirom da su joj prognozirali veliku budućnost u modellingu, te da su je čak nazivali nasljednicom Cindy Crawford, nemoguće je ne zapitati se – je li pogriješila?

 

BIOGRAFIJA

Malena Liv rođena je kao posljedica osmo mjesečnog „druženja“ legendarnog frontmena Aerosmitha i modela i Playboyeve zečice Bebe Buell. Neuobičajeno ime je dobila po norveškoj glumici Liv Ullman, koju je na naslovnici TV vodiča vidjela Bebe nekoliko dana prije poroda. Sve do 10. godine malena Liv je bila uvjerena da je njezin otac glazbenik Todd Rundgren, s kojim je njezina majka bila u vezi, a tada je upoznala Stevena Tylera i njegovu kćer Miu na koju je strahovito sličila. Nakon što je „stjerala majku u kut“, Bebe je priznala Liv cijelu istinu, a Liv je dvije godine kasnije uzela i očevo prezime.

Majčina prijateljica je u dobi od 14. godina prepoznala ljepotu tenegaerice, pa ju je ohrabrila da uđe u svijet mode. Liv se brzo počela pojavljivati na naslovnicama magazina za teen populaciju, ali unatoč tome što su joj predviđali blistavu budućnost, modu i poziranje je pronalazila dosadnim pa se odlučila za glumu.

Njezina prva tri filma u kojima je glumila (Empire Records je možda najpoznatiji) nisu prošla zapaženo, ali zato jest njezin nastup uz Aliciu Silverstone u spotu za Crazy grupe njezina oca. To joj je šire otvorila vrata u svijet filma, pa je Liv zablistala u Zavodljivoj ljepoti, filmu koji je 1996. godine oduševio u Cannesu. Usljedile su neke ponovo ne baš pamtljive uloge, da bi se 1998. godine pojavila u blockbusteru Armageddon kao kćer Brucea Willisa. Nakon novog zatišja, Liv je dbila priliku u jednoj od najvećih filmskih trilogija svih vremena – Gospodaru prstenova.

Na uspjeh na filmskom platnu nadovezao se i uspjeh u privatnom životu pa se Liv udala na maloj ceremoniji na Barbadosu za britanskog rockera Roystona Langdona s kojim je 2004. dobila i sina Mila Williama Langdona.

Usljedila je pauza u kojoj se posvetila majčinstvu da bi nakon nekoliko filmova zagrijavanja 2008. dobila priliku u još jednom blockbusteru – Nevjerojatnom Hulku! Ipak, unatoč sada već većem nizu blockbustera, Liv nikako nije uspjevala napraviti korak dalje, pa se nakon niza uloga u filmovima koji nisu dobro šrošli na box officeu 2014. priključila glumcima koji su svoju sreću pokušali na malom ekranu. Liv je tako postala članica standardne postave serije Preostali.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Kako žene žele da im priđete?

Žene vas savjetuju kako im prići i osvojiti ih   „Jedan od najlakših načina da započnete razgovor je taj da budete opušteni i da se ...