Danica Patrick

0

Američka vozačica utrka pozornost privlači svojim vožnjama, ali još više i svojim atraktivnim izgledom

 

7.6

Datum rođenja: 25. ožujak 1982., Mjesto rođenja: Beloit, SAD, Website: www.danicaracing.com

 

U glavama većine muškaraca postoje muški i ženski sportovi. Ženski sportovi su klizanje, gimnastika i slično, dok su muški, nogomet, rukomet, košarka i – automoto sportovi. Neki od nas će ići toliko daleko da će svoju teoriju pokušavati pokrijepiti genetikom i građama tijela po kojima žene jednostavno ne mogu biti dobri vozači. Naravno, ovakve seksističke izjave uopće ne treba komentirati, a jedna od onih koja se borila s predrasudama je i Danica Patrick, vozačica utrka koja je podigla puno prašine kada je 2005. godine počela voziti Indy Car utrke. Iako krhkog izgleda (samo 157 cm) Patrick je brzo pokazala da se može nositi s muškim kolegama. Naravno, svu medijsku pozornost je mogla zahvaliti činjenici da je (tada) bila jedina žena među muškarcima, a pogotovo atraktivnom izgledu. I iako je u 67 utrka ostvarila jednu jedinu pobjedu, kojom je postala jedina žena pobjednica u ovoj seriji (što nisu bajni rezultati), Patrick je ipak uspješno pokazala da se i žene mogu natjecati u elitnijim sportovima. Svojim privlačenjem medija i solidnim rezultatima, otvorila je vrata mnogim drugim ženama kojima je brzina u krvi, te ujedno uspješno začepila usta svim onima koji još uvijek razmišljaju kao muškarci iz srednjeg vijeka!

 

BIOGRAFIJA

Suprotno karijeri većine vozača, Patrick nije pokazala ljubav prema brzini baš od najranijih godina, već je rano djetinjstvo provela igrajući se Barbikama. Ali, njezin život se promijenio u 10. godini kada se s bratom zaputila na go-kart lekcije. I dok je brat brzo odustao, Danica se brzo zaljubila te je postala član Svjetske karting organizacije. Ljubav prema vožnji brzo je prerasla u ljubav prema natjecanju, pa je sam odvije godine osvojila prvu nacionalnu titulu koju je osvojila i još iduće tri godine! Kako joj karting više nije bio izazov, preselila je u Englesku te je vrlo brzo i u Formuli Vauxhall, već u drugoj pravoj sezoni osvojila drugo mjesto u ukupnom poretku.

Cilj joj je uvijek bila IRL (Indy Racing Legaue) pa kad ju je 2002. godine potpisao Rahal Letterman Racing, vratila se u SAD gdje je poslana na „kaljenje“ u niži rang – Toyota Atlantic Series. Brzo je počela privlačiti poglede svojim rezultatima pa je nakon što je osvojila treće mjesto u poretku Atlantic serije 2004. godine dobila priliku za debi u IRL-u. Već u prvoj sezoni Patrick je oduševila, ne samo izgledom već i rezultatima. Ostvarila je čak tri pole positiona, vodila 19 krugova na legendarnoj Indy 500 krugova (na kojoj je završila na 4. mjestu), te ukupno 12. mjesto u poretku na kraju godine. Napredovala je iz sezone u sezonu, da bi konačno 2008. godine u Motegiju ostvarila i prvu pobjedu! Na kraju te godine je trebala terstirati i Hondin bolid u Fomruli 1, ali se nažalost baš tada Honda povukla iz Formule 1.

Nakon najuspješnije sezone u IRL-u 2009. godine kada je osvojila 5. mjesto u ukupnom poretku, Patrick je više počeo privlačiti NASCAR, serija u koju se konačno i prebacila 2012. godine. U NASCAR-u je do sada ostvarila samo jedna pole position.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Nela Kreš

Seksi Zagrepčanka koja osvaja u minici     Životni moto? Vjeruj u sebe i ništa neće biti nemoguće!   Gdje vas možemo naći subotom u ...