Dakota Johnson

0

Hoće li mlada glumica nakon Pedeset nijansi sive nastaviti svoj uspon prema vrhu?

 

6.9

Datum rođenja: 4. listopad 1989., Mjesto rođenja: Austin, SAD, Website: instagram.com/dakotajohnsons

 

Igranje uloga u erotskim trilerima i sličnim filmovima s prilično golotinje i seksa sa sobom donosi puno rizika. Glumicama, i glumcima, koji se odluče za tako nešto mogu ili donjeti slavu ili završiti karijeru gotovo i prije nego je počela. Stoga je ulog prihvaćanjem uloge u Pedeset nijansi sive za Dakotu Johnson bio velik. Unatoč poznatim roditeljima, Melanie Griffith i Don Johnson, za Dakotu je skidanje koje se publici ne bi svidjelo značilo i kraj nadanja da će stopama roditelja. Srećom, za Dakotu, izgleda da će ipak krenuti stopama Kim Basinger i Sharon Stone, a ne Elizabeth Berkley. Čak će izgleda postići i više, jer se čak manje priča o njezinoj golotinji a više o glumačkim sposobnostima što je, koliko se sjećamo, do sada nezabilježen slučaj. Definitivno joj je pomoglo što je film bio katastrofalan, što su ostali glumci bili užasni, a seks na filmu sve što smo već vidjeli, pa je njezina izvedba iskočila u prvi plan.

A Dakota Johnson je definitvno pokazala glumačke sposobnosti koje bi je u nekoj budućnosti moglo gurnuti među traženije glumice. Dobro, nije baš sposobnosti Jennifer Lawrence ili Natalie Portman, ali danas se može puno postići i s dosta manjim glumačkim sposobnostima. A ono što će, danas 25-godišnjoj, glumici sigurno pomoći je i izgled djevojke iz susjedstva. Priznajmo – to je ono na što niti jedan muškarac ne može ostati ravnodušan.

 

BIOGRAFIJA

Kada su vam roditelji poznati glumac iz 80-tih Don Johnson, i jedna od najpoželjnijih žena tog razdoblja glumica Melanie Griffith, logično je očekivati da ćete poći njihovim stopama. Ali mlada Dakota, koja je odrastala u Aspenu, je od malih nogu htjela biti plesačica, dok se za modelling zainteresirala u dobi od 12 godina kada je za Teen Vouge pozirala s ostalom djecm celebrityja. Najveći uspjeh u manekenskoj karijeri imala je 2006. godine kada je izabrana za Miss Golden Globe nakon čega je potpisala ugovor za agenciju IMG Models za koju je odradila kampanju za MANGO. Isotvremeno s manekenskom karijerom počela je i glumiti pa smo je mogli u manjim ulogama među ostalim gledati u Društvenoj mreži, 21 Jump Street, Need for Speed

Njezin veliki trenutak došao je kada je izabrana za poželjnu ulogu Anastasie Steele u filmu Pedeset nijansi sive, unatoč velikom protivljenju fanova knjige koji su smatrali da ona nije prava za tu ulogu. Johnson je ipak na kraju odglumila, a film se unatoč kritikama pokazao velikim kino uspjehom. Ove ćemo je godine gledati i u fiilmovima Anarchy, te Black Mass u kojem će glumiti uz Johnny Deppa.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments