Angelina Jolie

0

Seksipil i seksi uloge su daleko iz Angeline Jolie kojoj je sada na pameti samo jedna stvar – pomaganje onima kojima je pomoć potrebna

 

7.9

Datum rođenja: 4. lipanj 1975., Mjesto rođenja: Los Angeles, SAD, Website: instagram.com/angelinajolieofficial

 

Angelina Jolie kao da je na ovaj svijet došla s jednom ulogom – učiniti ovaj svijet boljim mjestom! Prvotno kao seksi žena za kojom su ludili muškarci i žene širom svijeta, i čije smo filmove trčali gledati u kina, a sada kao žena koja usvaja djecu i koja se bori za siromašne, i one kojima je sreća nepoznat pojam.

Da, Jolie je uvijek bila posebna djevojka. Još od kada ju je svijet prvi put zapazio, kada se kao seksi Morticia Addams pojavila na dodjeli Oskara u pripijenoj crnoj haljini, vidjelo se da je sve samo ne tipična ljepotica Hollywooda. Njezino priznanje da obožava pauke, divlji seks u kojem nema granica, i činjenica da umjesto lančića nosi ampulu sa krvi tadašnjeg supruga Billy Bob Thorntona, učinili su je novim objektom požude svih onih koji se nisu osvrtali za iskvarcanim silkonskim plavušama. A takvih je bilo mnogo, jer je početkom 21. stoljeća Angelina doslovno na svakom izbrou proglašavana najseksipilnijom ženom svijeta. Na broj jedan su je stavljali i muškarci i žene, a baš je taj njezin seksipil bio razlog zbog čega su svi trčali u kina gledati Laru Croft.

Danas je od tog seksipila ostalo gotovo pa ništa. Jolie se, na razočarenje velikog broja muškaraca, pretvorila gotovo pa u hodajući kostur, prilično se i smirila, ali je još uvijek ostala posebna. Iako je svi i dalje zovemo glumicom, Jolie je prije svega humanitarka. I to ne humanitarka koja pomaže kako bi poboljšala svoj image, već humanitarka koja stvarno vjeruje da može ovaj svijet pretvoriti u bolje mjesto!

 

BIOGRAFIJA 

Angelina Jolie Voight je jednostavno morala biti glumica. Rođena u braku glumca Jona Voighta i glumice Marcheline Bertrand, već sa sedam godina imala je filmski debi uz svog oca u filmu Lookin’ to Get Out, da bi četiri godine kasnije upisala glumu na Lee Strasberg Theatre Institute. Međutim, kao teenagerka se udaljila od glume, želeći biti direktor pogrebnog poduzeća(!?), a okušala se i kao profesionalni model radeći po Londonu, New Yorku i Los Angelesu.

Srećom, ponovo je osjetila ljubav prema glumi pa je nakon pojavljivanja u SF akciji Kiborg 2, odigrala zapaženu glavnu ulogu u Hakerima, filma na čijem je snimanju upoznala Jonny Lee Millera za kojeg se udala, ali i razvela za manje od godine dana. Međutim, njezina karijera je bila u usponu, pogotovo nakon što je pokazala da je odlična glumica ulogama teen ovisnice u Bez dokaza, buntovne teenagerke u Ženskoj vezi, Cornelia Wallace u George Wallace, te modela Gie Carangi u biopicu Gia za što je dobila i Zlatni globus. Međutim, tek se ulogom u Prekinutoj mladosti probila u sam vrh Hollywooda. Svojom pojavom, a pogotovo poljupcem s bratom, izazvala je kontroverzu na dodjeli Oskara, gdje je dobila kipić za najbolju sporednu ulogu, i svi su počeli pričati o atraktivnoj glumici.

Početak stoljeća donio joj je najveće uspijehe na sceni, uloge u blockbusterima Lara Croft, Nestali u 60 sekundi i Prvi grijeh, ali i puno turbulencija u privatnom životu – burni brak s Billy Bob Thorntonom koji je potrajao samo dvije godine.

Ali Jolie nije prestajala puniti novinske stupce jer je nedugo nakon toga na snimanju Gospodin i gospođa Smith upoznala Brada Pitta, i njihovom vezom zabila zadnji čavao u ljes veze između Pitta i Jennifer Aniston. Brangelina su u početku demantirali vezu, ali su na kraju priznali i postali jedan od najpopularnijih parova svih vremena. Jolie je ubrzo usvojila djevojčicu iz Etiopije (već je prije usvojila dječaka iz Kambodže), a nedugo nakon toga rodila i Pittovo dijete. Tu nije bio kraj jer je par usvojio i dječaka iz Vijetnama.

Nakon što joj je duže vrijeme karijera bila u drugom planu, Jolie se vratila ulogama u Beowolfu, Tražen i Kung fu panda, prije nego što je ponovo objavila da je trudna, ovaj put noseći blizance. Nakon nove pauze, imali smo je priliku gledati kao agenticu CIA u Salt te fatalnu ženu u Turistu, prije nego se potpuno posvetila ulozi humanitarke.

U posljednje vrijeme punila je novinske stupce i operacijama kojima se podvrgla kako bi se zaštitila od potencijalnih zloćudnih bolesti.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Jon Jones – apsolutni vladar UFC-a

Pobjedom nad Teixeriom, Jon Bones Jones se još jednom dokazao kao nedodirljivi borac poluteške kategorije   „Zaista, sa svojih 193 cm, odluke da se bori ...