Ana Kournikova

0

Prelijepa Ruskinja najzaslužnija je, iako već 11 godina aktivno ne igra, što je ženski tenis postao sport koji se gleda

 

8.2

Datum rođenja: 7. lipanj 1981., Mjesto rođenja: Moskva, Rusija, Website: www.facebook.com/Kournikova

 

Nizozemski tenisač Richard Krajicek uzrokovao je svojevrsni incident, i bijes među pripadnicama ljepšeg spola, kada je u Wimbledonu 1992. godine izjavio da su 80% tenisačica iz najboljih 100 debele prasice koje ne zaslužuju mjesto na glavnom terenu, a sve nakon što su tenisačice tražile jednake plaće kao i tenisači. I iako je izabrao prilično grub način za izražavanja, činjenica je bila da je malo tko mario za ženski tenis. Ali, samo četiri godine kasnije svijet je itekako počeo pratiti ženski tenis, a sve zahvaljujući atraktivnoj plavokosoj tenisačici iz Rusije. Istraživanja su pokazala da je gledanost susreta u kojima je nastupala Kournikova bila čak 30% veća nego kada su igrale najbolje igračice tog vremena! Natpisi „Marry me Anna“ su postali dio baš svakog Aninog nastupa, i nikome nije bilo važno što Ruskinja nikako nije mogla osvojiti profesionalni turnir. Svi su i onako bili tu samo da gledaju tenisačicu koja se nikako nije uklapala u Krajicekov opis ženskog tenisa.

Anna na kraju neće biti zapamćena po svojim teniskim sposobnostima, na kraju u karijeri nije osvojila niti jedan jedini turnir, već po svom atraktivnom izgledu. I sama je bila svjesna svoje magnetske privlačnosti pa je poznata po svojoj izjavi da je kao večera u skupom restoranu – želiš je ali si je nemožeš priušiti!

Međutim, priuštio si ju je Latino zavodnik Enrique Iglesias s kojim je u vezi već 13 godina, ali se ne le vezati brakom. Atraktivna Ruskinja je navodno već bila udata, kada je imala 19 godina, za rusku hokejašku legendu Sergeia Fedorova, iako ona to demantira. I dok Enrique uživa u vezi s plavokosom ljepoticom, nama smrtnicima će ostati baš kao što je i sama rekla – poput večere u skupom restoranu!

 

BIOGRAFIJA

Iako je otac Sergei, povremeni trener tenisa, i majka Alla nisu upisali na tenis radi slave i novaca, već radi one stare „Uzdravom tijelu zdrav duh“, a svoj talent za ovaj sport pokazala je već u dobi od pet godina. Ana je naporno trenirala, pa je u dobi od 11 godina s majkom preselila u Floridu kako bi trenirala na poznatoj akademiji Nicka Bollettierija. Tri godine kasnije, postala je najmlađa igračica koja je pobjedila na susretu Fed Cupa, a pozornost je skrenula na sebe nakon što je osvojila Europsko prvenstvo i Italian Open za juniore. Prešavši u profesionalce rezultati su odmah počeli dolaziti (Osminafinala na prvom Grand slamu u karijeri, te polufinale na prvom Wimbledonu 1997. godine).  Očekivanja su automatski porasla a iduća godina je bila uspješna – ušla je u Top 10 te je pobjedom nad Martinom Higgins u četvrtfilanu Stuttgarta postala deveta namjlađa tenisačica s pobjedom nad tenisačicom broj 1 u tom trenutku.

Međutim, Kournikova nikada nije ispunila očekivanja. Najviši ranking karijere joj je bilo osmo mjesto, a jedine titule u seniorskoj karijeri je osvojila u paru s Martinom Higgins. U prvoj godini 21. stoljeća, Kournikova se prvi put ozljedila, a ozljede će joj se nastaviti i tijekom karijere. Dok je izbivala s terena uhvatila se poziranja za magazine poput Sports Illustrateda, ali i glume (Ja, ja i Irena). Unatoč tome što nije igrala, još uvijek je bila veliki marketinški mamac pa je potpisivala sponzorske ugovore s imenima poput Adidasa i Omege. Save to donjelo joj je bogatstvo pa je npr. u 2002. godini, unatoč sezoni prošaranoj ozljedama, zaradila 10 milijuna dolara. Vrijeme je ispunjala „druženjem“ s Enriqueom Iglesiasom, a godinu danas kasnije ostavila se profesionalnog igranja tenisa.

Tenis danas igra još samo na egzibicijskim susretima u humanitarne svrhe.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Što kravata govori o vama?

Istraživanja su dala odgovor što kravata govori o muškarcu koji je nosi   1. Jednobojna kravata. Muškarci koji imaju kravatu u jednoj boji, a uzorak ...