Pussycat Dolls: 5 stvari koje biste trebali znati

0

Bile su atrakcija koja je postala unosna franšiza, a raspale su se radi lova na Lewisa Hamiltona

 

1. KELLY BUNDY JE JEDNA OD OSNIVAČICA PUSSYCAT DOLLS

Koreografkinja Robin Antin se početkom 90-tih igrala s idejom osnivanja skupine koja bi izvodila burlesku, pa je svoj san konačno ostvarila 1995. godine kada su osnovane Pussycat Dolls, a jedna od prvih članica je bila glumica Christina Applegate! Grupa je izvodila svoje točke uz glazbu iz 50-tih i 60-tih, obučene u korzete, a počele su nastupali u The Viper Room, noćnom klubu Johnnyja Deppa u Los Angelesu, sve do 2002. kada su preselile u Roxy. U njihov rad su se nedugo nakon toga priključili glazbeni producenti Jimmy Iovine i Ron Fair, koji su im pomogli da se transformiraju u pjevački bend, te da postanu prava franšiza! Dva managera su prepoznala i talent Nicole Scherzinger kojoj su brzo namijenili glavnu ulogu u grupi, a dvije godine kasnije izbačen je i njihov prvi album PSD.

 

2. S GRUPOM SU NASTUPALE I CHRISTINA AGUILERA, SCARLET JOHANSSON I EVA LONGORIA

Pussycat Dolls su tijekom godina često mijenjale postavu, neke djevojke su bile stalni dio trupe, a neke su bile gošće. Među najpoznatijim stalnim članicama su definitivno Christina Applegate, koja je bila članica originalne postave, Nicole Scherzinger te Carmen Electra. Ali, lista poznatih pjevačica i glumica koje su bile gošće na barem jednom nastupu je prilično široka i impresivna. Tako su se Pussycat Dollsicama mogle nazvati i Christina Aguilera, Gwen Stefani, Drew Barrymore, Cameron Diaz, Lucy Liu, Charlize Theron, Scarlet Johannson, Fergie, Pamela Anderson, Kim Kardashian,Paris Hilton i Eva Longoria.

 

3. IGRAČKA PUSSYCAT DOLLS SE NIKADA NIJE POJAVILA ZBOG PEVIŠE SEKSUALNOG IMAGEA GRUPE

Proizvođač igračaka Hasbro je 2006. prišao Pussycat Dolls s idejom da naprave lutku po uzoru na njihove članice, što je grupa oduševljeno prihvatila. Vijest o lutki namijenjenoj djevojčicama između šest i devet godina, se brzo proširila, što je natjeralo dvije organizacije – Očevi i kćeri te Kampanja za djetinjstvo bez reklama, da ustanu na noge. Oni su smatrali da je image Pussycat Dolls previše seksualan, te da taj dojam ne smiju prenositi na djecu preko lutaka. Hasbro je na kraju, pod velikim pritiskom udruga, morao odustati od planova.

 

4. PUSSYCAT DOLLS SU IMALE I DVA REALITY SHOWA

Kako su reality showovi sredinom 2000-tih bili izuzetno popularni, i djevojke iz Pussycat Dollsa su 2007. godine odlučile napraviti svoj! The Pussycat Dolls Present: The Search for theNext Doll je bio naziv showa u kojem je tražena sedma članica benda. Predsjednica žirija, i djevojka koja je obučavala kandidatkinje je bila osnivačica Pussycat Dollsa, koreografkinja Robin Antin. Show je trajao osam mjeseci a pobjedila je Asia Nitollano, koja je brzo grupu i napustila kako bi pokušala ostvariti solo karijeru. Iduće godine je napravljen novi reality show Pussycat DollsPresent: Girlicious, ali za razliku od prethodne godine ovaj put nisu tražile novu članicu PussycatDollsa, već članice novog girl banda Girlicious, koji će nastupati kao predgrupa Dollsicama, te biti i dio njihovih točaka. Gilricious su, nakon završetka reality showa, činile Nichole Cordova, Tiffanie Anderson, Chrystina Sayers i Natalie Meji, a grupa se raspala 2011 .godine.

 

5. GRUPA SE RASPALA ZBOG LEWISA HAMILTONA

Članice grupe Pussycat Dolls su više puta nastupale u klubovima u kojima se zatekao Lewis Hamilton, a automobilistički as je prvo primjetio drugu članicu benda – Melody Thornton. Međutim, Lewisa je pod svkau cijenu htjela Nicole, te ga je na kraju i osvojila. Ipak, to nije bio kraj priče jer se nakon toga, prema ostalim članicama grupe, Nicole okrenula protiv njih ponašajući se kao prava zvijezda. Na turneje je čak išla svojim autobusom i zrakoplovom, odvojeno od ostalih članica koje su bile bijesne pa je raspad bio neminovan. Ipak, Scherzinger se nikada nije smatrala raspadom grupe, tvrdeći da je ona na snimkama pjevala i vokale i prateće vokale, te da bi ostatak grupe prvi put čuo pjesme tek kada bi bile snimane. Naravno, ostale članice su to nazvale glupošću.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Najkompleksniji Cartierov sat

Pet godina dizajniranja, petnaest tjedana proizvodnje, deset tjedana ukrašavanja i završne izrade, 578 komponenti, te pet tjedana sastavljanja utrošeno je u najnoviji Cartierov sat. A ...