Prostitucija: 5 stvari koje biste trebali znati

0

Jeste li znali da su se u Rimu prostitutke doslovno odgajale? Ili da je prosječna godina ulaska u prostituciju – 13?

 

1. U RIMU SU POSTOJALE FARME ZA UZGOJ PROSTITUTKI

Prostituciju se često naziva najstarijim zanatom na svijetu, a ta izjava i nije daleko od istine. Naime, prvi zapisi o prostituciji datiraju u 2400. godinu prije Krista, kada se na listi zanimanja Sumerana, prostitutke spominju u društvu doktora, kuhara i drvodjelaca! Nešto kasnije, na području Bliskog Istoku, točnije na području između Tigrisa i Eufrata, postojali su „Rajske kuće“ u kojima su žene pružale užitke. U staroj Grčkoj prostitucijom su se bavile i žene i dječaci (!?), a neke prostitutke su uspjevale biti izuzetno utjecajne. Prostitutke su morale nositi posebnu odjeću, te su bile obavezne plaćati porez! U Rimu su, nakon što je Rimsko carstvo počelo rasti, prostitutke većinom bile robinje iz pokorenih dijelova svijeta, a postojale su i „farme za uzgoj prostitutki“ na kojima su napuštene djevojčice odgajane da budu prostitutke kada narastu! U Japanu su, tijekom 17. stoljeća popularne bile Oiran, žene koje su bile stručnjaci u plesu, glazbi i poeziji, te naravno seksu, a one najbolje od njih su bile pravi celebrityji svoga vremena. Posebna elita među Oiranima su bile Tayu, djevojke koje su bile dostupne samo najbogatijima i najmoćnijima! Zanimljivo, u Srednjem vijeku svojevremeno je u Francuskoj bio donesen zakon po kojemu je prostitutka žena koja je spavala s više od 23.000 muškaraca!

 

2. PROSTITUTKE POČINJU S 13 GODINA

Prema istraživanjima M.H. Silberta i A.M. Pinesa prosječna godina ulaska u svijet prostitucije je 13 godina, dok D. Kelly Weisberg kao prosječnu godinu stavlja 14! Velika većina tih maloljetnih djevojaka je regrutirana ili natjerana u prostituciju, a malo je onih koje počnu same zbog nedostatka novca. Većina ostalih djevojaka, dakle oihe koje nisu natjerane i nisu maloljetne, u prostituciju ulaze kao žene bez posebnih sposobnosti za „normalne“ poslove, a veliki broj je žena koje su pobjegle od nasilnih supruga i koje moraju prehraniti dijete. Čak 90% djevojaka koje počnu kao prostitutke završe kao ulične prostitutke, dok je samo 10% od ukupnog broja prostitutki onih koje rade po brodelima, ili kao VIP prostitutke.

 

3. PROSTITUCIJA JE JEDAN OD NAJOPASNIJIH POSLOVA NA SVIJETU

Život prostitutki nije život Julie Roberts iz Zgodne žene, i gotovo pa niti jedna ne upozna svog princa na bijelom konju. Umjesto toga, 80% prostitutki je silovano barem jednom, a prosječno prostituke dožive oko osam silovanja godišnje! Zastrašujuć je podatak da su prostitutke, koje su potražile pomoć od Council for Prostitution Alternatives, u prosjeku silovane 16 puta godišnje od strane makroa, a 33 puta od klijenata!!! A čak i ako nisu silovane, 87% ih je prošlo psihičko i/ili fizičko nasilje! Koliko su prostitutke sretne i zadovoljne svojim poslom, najbolje govori podatak da bi ih 92% napustilo prostituciju kada bi bile u mogućnosti. Za kraj, spomenimo i da je šansa da će umrijeti na poslu 40 puta veća nego prosjek, te da ih je 75% barem jednom pomislio na samoubojstvo!

 

4. MUŠKARCI NE IDU PROSTITUTKAMA JER NISU ZADOVOLJNI SEKSOM U BRAKU ILI VEZI

Uobičajeno je mišljenje da su klijenti prostitutki oženjeni muškarci koji nisu zadovoljni svojim seksualnim životom, međutim istina je ipak drukčija. Iako je nezadovoljstvo seksualnim životom u braku jedan od razloga odlaska prostitutki, nalazi se tek na trećem mjestu. Najčešći razlog odlaska prostitutki je zadovoljavanje seksualnog nagona, a nakon toga dolazi ispunjavanje nekih seksualnih želja, poput određenih fetiša. Tek nakon toga, i to u dosta manjem postotku od spomenuta dva razloga dolazi nezadovoljstvo seksualnim životom.

 

5. U JAPANU JE PLAĆENI ORALNI SEKS LEGALAN, ALI VAGINALNI NIJE

Prostitucija postoji doslovno u svakom kutku svijeta, pa tako i svaka država ima svoje zakone. U nekima je tako prostitucija legalna, nekima nije, a neke države su čak donjele i potpuno nelogične zakone. Među liberalne zemlje prema prostituciji spadaju Nizozemska, Australija, Švicarska, Njemačka, Kanada, ali većina od tih zemalja dozvboljava prostituciju samo u brodelima, dok je ulična prostitucija zabranjena. Francuska zato dozvoljava prostituciju i na ulici, ali prostitutka ne smije nuditi svoje usluge, već mušterija mora prići prva! U Švedskoj, Norveškoj i Islandu je na snazi vrlo zanimljiv (i potpuno nelogičan) zakon po kojemu je prodaja seksa legalna, ali je kupovina nelegalna!? Japan je legalizirao oralni seks, a vaginalni je nelegalan.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Zašto veze na daljinu ne uspijevaju?

Udaljenost među partnerima često rezultira prekidom, a razloge možete potražiti u ovih pet uzroka   „Komunikacija preko društvenih mreža nije isto kao i komunikacija s ...