Pravila nošenja odijela

0

Nije dovoljno samo obući odijelo i misliti da odmah izgledate kao profinjeni muškarac sa stilom. Odijelo možda ne čini čovjeka ali definitivno puno govori o njemu, stoga ga treba znati pravilno i nositi kako bi dojam koji ostavljate bio pozitivan. Postoje neka jednostavna pravila kojih se nažalost mnogi ne drže, umanjujući time ukupan dojam. Kako ne bi pravili pogreške ostalih pročitajte ovaj tekst.

Ostavite donje dugme sakoa otkopčano. Jedno od osnovnih pravila nošenja odijela je da donje dugme uvijek ostavljate otkopčano. Na taj način će vaša silueta više doći do izražaja, lakše ćete se kretati i nećete izgledati previše uštogljeno. Ukoliko nosite odijelo s tri dugmeta ostavite zakopčano samo gornje ili srednje.

Otkopčajte sako prije nego sjednete. Dok ste na nogama gornje dugme treba biti zakopčano, ali kada sjedate to dugme morate otkopčati. Na taj način ćete izgledati opušteno, odijelo će pratiti prirodni pad i u njemu nećete izgledati nabijeno i zgužvano kao u slučaju da ostanete zakopčani.

Ne stavljate ništa u džepove. Ukoliko natrpate sve i svašta u džepove izgledat ćete neozbiljno, nabijeno i neuredno. Odijela moraju pratiti konture vašeg tijela, stoga držite minimalno, poput ključeva, u džepovima dok mobitel i novčanik stavite u džep sakoa, kaputa ili još bolje u torbu ili aktovku.

Rukavi ne smiju biti dugi. Kao što smo spomenuli, odijelo mora pratiti vaše tijelo, pa tako rukavi nikako ne smiju biti predugi toliko da vam skrivaju dlanove. Ruke vam moraju biti slobodne, a rukavi do malo iznad zglobova. Katastrofu mogu prouzročiti i prekratki rukavi.

Vodite računa o slaganju boja. Ne samo da odijelo trebate spariti s odgovarajućom bojom košulje i eventualno kravate, već morate voditi računa i o malim detaljima poput uparivanja boja cipela i remena! Zapamtite, smeđe cipele nikako ne idu sa crnim remenom i obrnuto!

Ispolirane cipele. Na sebi možete imati skupocjeno odijelo koje vam savršeno pristaje, ali ukoliko ga sparite s prljavim i neurednim cipelama, zaslužujete crveni karton. Cipele koje nosite uz odijelo uvijek moraju biti ispolirane i čiste.

Ne pretjerujte s dodacima. Kada obučete odijelo kravata, eventualno igla za kravatu, i sat su više nego dovoljni. Ne pretjerujte dodajući zlatno prstenje, narukvice, naušnice i slične stvari jer ćete samo ostaviti dojam muškarca koji ne zna granice.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments