Pomoću ovih navika do idealnog tijela

0

Teretana nije jedino rješenje ukoliko želite imati skladno tijelo, važno je posvetiti se i pravilnoj prehrani i navikama

 

„A što se tiče utjecaja na izgled tijela, najnovija su istraživanja pokazala da katehini iz zelenog čaja sprječavaju skupljanje masnih naslaga!“

 

PIJTE DOVOLJNO VODE

Nevjerojatno je koliko često ignoriramo ovu najosnovniju stvar – piti dovoljno vode. Ako nam je tijelo dehidrirano zadržavat će se i toksini u tijelu, što u konačnici šteti samom organizmu. S druge strane, ako pijete dovoljno vode, vaše stanice će se osvježavati, tijelo će disati, a svi nepotrebni sastojci iz tijela će izlaziti. Ujedno se ubrzava metabolizam, što je jako važno ako se želite riješiti masnih naslaga. Važno je samo znati da vodu trebate piti ravnomjerno raspoređenu, jer ukoliko odjednom popijete veliku količinu opteretit ćete vaš organizam koji će se mučiti s apsorbiranjem.

 

PIJTE ZALENI ČAJ

Kava je napitak bez kojeg većina Hrvata ne može, ali kava ujedno dehidrira vaše tijelo. Ukoliko ste ovisnik o kofeinu, zeleni čaj može koliko-toliko pomoći jer i on sadrži iste sastojke iako u manjim količinama. Ali, dok kava dehidrira tijelo i unosi nervozu, zeleni čaj djeluje smirujuće a ujedno smanjuje i mogućnost nastanka težih oboljenja. A što se tiče utjecaja na izgled tijela, najnovija su istraživanja pokazala da katehini iz zelenog čaja sprječavaju skupljanje masnih naslaga!

 

SPAVAJTE VIŠE

Vjerovali ili ne, postoji i nešto što je jednostavno za napraviti, i što vam neće tako teško pasti – spavanje. Naime, pri snu se luči melatonin koji je najjači antioksidans u vašem tijelu. A prema istraživanju objavljenom u American JournalofEpidemiology, melatonin se više luči ako je prostorija u potpunom mraku, nego ako u njoj postoji neko (pa i najmanje) svijetlo. Stoga, drugi put dobro zamračite sobu i potrudite se odspavati 30 minuta duže.

 

POĐITE U SAUNU

Istraživanja s Harvarda su pokazala da se za 15-20 minuta, koliko je preporučeno najviše ostati u sauni) može izgubiti oko pola kilograma vode i tijelu! Međutim, to je sve kratkotrajno jer ćete svu vodu koju ste izgubili znojenjem morati nadoknaditi ispijanjem vode kako ne bi dehidrirali. Ipak, vaš cilj nije trenutno gubljenje težine nego klesanje tijela, a sauna će pomoći na način da će iz vašeg tijela izlaziti toksini. Također, važno je napomenuti da u saunu ne ulazite ukoliko imate visoki tlak, ili kakvo srčano oboljenje, bez da ste se prethodno konzultirali sa doktorom.

 

SMANJITE UNOS UGLJIKOHIDRATA

Ugljikohidrati, koje možete pronaći u pasti, riži ili krumpiru, su u ovom slučaju vaš neprijatelj. Naime, pri konzumaciji ugljikohidrata pojačava se lučenje inzulina u vašem tijelu, što nije dobra stvar s obzirom da je inzulin hormon koji govori vašem tijelu da čuva energiju u obliku sala! Dakle, što je manje inzulina u vašem tijelu, to će ono manje čuvati zalihe sala potrebnih za energiju. Međutim, ne smijete u potpunosti izbaciti ugljikohidrate jer će vaši bubrezi početi izbacivati vodu iz vašeg tijela. Dakle, cilj je naći onu magičnu granicu!

 

SMANJITE UNOS SOLI

Počnimo s logičnom stvari – što unosite više soli to će vaše tijelo zahtijevati više vode. I iako je dobro piti veće količine vode, kao što smo već napisali nije dobro piti previše vode, a pogotovo ne prevelike količine odjednom. Sol također loše djeluje na krvni tlak, pa može dovesti do stalnih problema s visokim tlakom. Stoga, smanjite što je moguće manji unos soli u svoje tijelo, i bit ćete zadovoljni rezultatima. Istraživanja su pokazala da su pojedinci samo smanjenjem soli uspjeli gubiti i po pet kilograma mjesečno!

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Hoće li NASA pronaći vanzemaljce?

Mislim da ćemo unutar desetljeća imati snažne pokazatelje o životu izvan Zemlje, rekla je Stofan   NASA-ina znanstvenica prognozirala je da ćemo pronaći znakove izvanzemaljskog ...