Pogreške pri radu vježbi za bicepse

0

Korištenje inercije. Da bi potaknuli rast mišića morate ga prisiliti na rad, tj. mučiti. Naginjanje prema naprijed i njihanje tijela koje omogućava lakši izbačaj težine će mišiću olakšati rad pa samim time neće ni doći do željenog napretka.

Naginjanje nazad. Naginjanje leđa prema nazad pri izvođenju vježbe povećava mogućnost donjeg dijela leđa kao i kralježnice. Također, može doći do kidanja mišićnih vlakna što će onemogućiti rast mišića.

Ignoriranje negativnih ponavljanja. Negativne kontrakcije djeluju u smjeru postizanja hipertrofije mišića, a koja vodi do kasnijeg povećanja snage i samog obima mišića. Zbog toga se ova ponavljanja ne bi smjela ignorirati, jer bi već s usporavanjem spuštanja bicepsi imali ogromnu korist.

Pregib podlakticama. Ukoliko pri pokretima više aktivirate podlakticu nego sami biceps doći će i do jače razvijenosti podlaktice nego samog bicepsa što je nešto što želite izbjeći.

Dizanje laktovima. Neki muškarci misle da je lakše stisnuti biceps ako izbace ramena i laktove naprijed, što jednostavno nije istina. U stvarnosti to dovodi do veće aktivacije prednjih deltoida čime se u konačnici smanjuje aktiviranje bicepsa.

Vježbanje bicepsa nakon latova. Ponekad i sam raspored vježbi može biti razlog izostanka napretka. U slučaju da bicepse trenirate nakon latova, donjeg dijela leđa, vaši će bicepsi već biti umorni s obzirom da treniranje latova zahtjeva i učešće bicepsa.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Novi sjaj Norton Commanda 750

Restaurirani stari motoocikl koji s novim sjajem izgleda bolje nego ikada   Na nedavno održanom Handbuilt Motorcycle Showu održanom u Austinu najviše pažnje je privukao ...