Jennifer Lawrence

0

Tek su joj 23 godine, ima Oskara i tri nominacije i jedna je od najtraženijih glumica današnjice

 

9.5

Datum rođenja: 15. kolovoz 1990., Mjesto rođenja: Louisville, SAD, Website: jennifer-lawrence.com

 

Lawrence je imala sve potrebno za uspjeh, vrhunsku sposobnost glume (što je na početku karijere dokazala nominacijom za Oskara ulogom u Zimskoj kosti), i izgled koji itekako pomaže kod privlačenja publike u kina. Međutim, unatoč oduševljenju kritike, da nije bilo Igara gladi, i njezine uloge Katniss Everdeen, malo tko bi saznao za ovu nadarenu glumicu. A kada je jednom ušla u A ligu, Lawrence je dokazala da joj je tu i mjesto. Igre gladi su poharale box office, za U dobru i zlu je prvo postala najmlađa glumica sa dvije nominacije, pa zatim Oskarom i Zlatnim globusom nagrađena glumica, a sada je ponovo nominirana za Oskara – ovaj put za najbolju sporednu ulogu. Tek su joj 23 godine, pa najbolje od nje tek dolazi!

Lawrence ne privlači pozornost samo glumom, već i izgledom. Prekrasna glumica nema izgled supermodela zbog čega su je američki mediji na početku karijere zlobno prozivali debelom(!?). Međutim, nju to nikad nije previše diralo, ostala je ista, a nakon što je naprosto zasjala na crvenom tepihu na dodjeli Oskara, komplimenti su odjednom počeli stizati sa svih strana. Portal AskMen ju je čak proglasio najseksi ženom na svijetu prošle godine! Možda se neki neće složiti (i nisu) s tim izborom, ali joje se seksipil (sjetite se kako je izgledala u yoga pants u U dobru i zlu) te prirodna ljepota i šarm djevojke iz susjedstva ne mogu poreći.

 

BIOGRAFIJA

Jennifer Lawrence je uvijek znala što želi raditi u životu, pa je već s 14 godina nagovorila roditelje da je odvedu u New York na audiciju, gdje je oduševila lovce na talente. Roditelji su joj dozvolili da se posveti glumi, ali tek kada maturira, što je i napravila i to dvije godine prije svojih vršnjaka! Debitirala je u serijama poput Monka i Medija, a postala je zapažena u Bill Engvall Showu. Unatoč tome što joj je uloga bila dobro plaćena, Lawrence je znala da želi na veliko platno.

Njezina debitantska uloga u malom filmu The Poker House joj je donjela niz nagrada, kao i poziv za Ravnicu u plamenu u kojem je glumila uz Charlize Theron i Kim Basinger. Unatoč lošim rezultatima filma, Lawrence je za svoju ulogu dobila samo pohvale, kao i nagradu na filmskom festivalu u Veneciji. Zapazivši njezinu ulogu redateljica Debra Granik ju je angažirala za ulogu teenagerice u potrazi za ocem ovisnikom o drogama, u Zimskoj kosti, filmu koji joj je u konačnici donio nominaciju za Oscara!

Samo je bilo pitanje vremena kada će se početi pojavljivati i u blockbusterima, pa je prihvatila ulogu Mystique u X-Men: Prva generacija, nakon čega je usljedila uloga koja ju je proslavila – Katniss Everdeen u flmu koji je poharao box office, Igre gladi. Nakon što je pokazala da na sceni ima mjesta za ženske akcijske junake, Lawrence se ponovo vratila karakternim ulogama, a U dobru i zlu, u kojem je glumila uz Roberta De Nira i Bradleya Coopera, joj je donio njezinog prvog (sigurno ne i posljednjeg) Oskara i Zlatni globus.

Igre gladi: Plamen su očekivano izvrsno prošle na kino blagajnama, a svoju treću nominaciju Lawrence je dobila sporednom ulogom u Američkim varalicama. Osim u posljednja dva nastavka Igara gladi, uskoro ćemo je gledati u novom nastavku X-Mena te drami Serena.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments