iPhone 5S – što nam donosi?

0

Konačno je predstavljen novi iPhone, i sada je vrijeme za analizu – isplati li ga se imati?

 

„iPhone 5S tako ima potpuno redizajnirani A7 64-bitni procesor, što je veliki napredak ne samo u odnosu na „peticu“, nego i na ostale smartphone na tržištu“

 

IZGLED

Prvo pitanje koje smo si svi postavljali jest – hoće li izgledati drukčije? Međutim, ako ste pratili Appleovu strategiju od 3GS, znali ste da iPhone 5S vizualno neće donjeti velike promjene. Ali, dok će izgled smartphoena biti isti, Apple je unio jednu novost – treću boju! iPhone 5S će tako biti dostupan i u „šampanjski zlatnoj“ boji!

 

ČITAČ OTISKA PRSTA

Vjerojatno najveća novina je čitač otiska (Touch ID) koji se nalazi u okviru gumba za paljenje. Ova dugoočekivana novost vam omogućuje da otključavate smartphone jednostavnije, a riješili ste se i upisivanja četveroznamenkastog PIN-a. Čitač otiska bi ujedno mogao imati veliki utjecaj na daljnji razvoj smartphonea.

 

KAMERA

U današnje vrijeme kamera je, pogotovo kod mladih, vjerojatno najvažniji dio smartphoena, a iPhone je na ovom modelu postigao veliki napredak. 5S će imati 8 MP kameru, ali i 15% veći senzor koji će omogućavati više svjetla, pa samim time i bolje fotografije. Boljoj kvaliteti fotografija pomoći će i dual-LED flash sistem.

 

HARDWARE

Hardware je također izuzetno važan, a s 5S Apple je išao na veći skok nego što je bio slučaj s 4S u odnosu na „četvrticu“. iPhone 5S tako ima potpuno redizajnirani A7 64-bitni procesor, što je veliki napredak ne samo u odnosu na „peticu“, nego i na ostale smartphone na tržištu. Izgleda da je počela velika utrka na tržištu smartphonea!

 

5C

Apple se pobrinuo i za sve s ograničenim budgetom, pogotovo mlađe korisnike, kojima će se sigurno svidjeti jeftinija i veselija verzija – iPhone 5C koja dolazi u pet boja. Za razliku od 5S, budgetirana verzija će imati kućište od plastike, neće imati Touch ID, niti 64Gb na raspolaganju. Ali će imati isti ekran, kameru, bateriju i operativni sustav! Dakle, bit će odličan!

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments