Seth MacFarlane

0

Genijalni voditelj dodjele Oscara poznat nam je po svojim izvrsnim crtanim serijama

 

7.6

Datum rođenja: 26. listopad 1973., Mjesto rođenja: Ken, SAD, Website: twitter.com/sethmacfarlane

 

Dodjela Oscara nikada nije bila zanimljivija! Inače uštogljena i dosadna ceremonija, osuđena na dosadne „šale“ Billyja Crystala, je ovaj put živnula, a sve zahvaljujući genijalnom voditelju Sethu MacFarlaneu. Kritika je njegovu voditeljsku izvedbu dočekala na nož, ali što se moglo i očekivati od starih magaraca koji ubijaju svu zanimljivost u ceremoniji. Koliko je Seth MacFarlane bio zanimljiv dovoljno govori da je ovo bila najgledanija dodjela Oscara, a s obzirom da se ceremonija svodi većinom na dodjelu „super uzbudljivih“ nagradu poput najbolje kamere ili glazbe u filmu, ne možemo ne zaključiti da je razlog većoj gledanosti upravo MacFarlane.

Možda se češkate u čudu gledajući slike, pokušavajući odgonetnuti tko je Seth MacFarlane, međutim budite sigurni da vam je on itekako poznat. Možda ne vizualno, ali ste sigurno gledali njegova animirana djela Family Guy, American Dad i Cleveland Show. Ako niste onda ste definitivno gledali film Ted. Osim što ih je napisao, MacFarlane posuđuje i glasove, i baš se on krio iza plišanog medvjeda koji psuje, pije, drogira se i ševi u filmu s Markom Wahlbergom i Milom Kunis.

 

BIOGRAFIJA

U dobio od samo osam godina Seth MacFarlane je pisao i crtao stripove za lokalne novine. Pokazao je toliko potencijala da je dobio poziv za školovanje na Rhode Island School of Design, gdje su profesori poslali njegove radove Hanna-Barberi. Legende animacije su bili zadovoljni viđenim pa je Seth dobio posao i prije nego je maturirao. Iako je vrijeme crtanih u produkciji Hanna-Barbere već prošlo Seth se usavršavao, a u slobodno vrijeme je osmislio crtani Larry & Steve o muškarcu srednjih godina Larryju i njegovom pametnom psu Steveu. Taj kratki crtić je došao u ruke „glavonjama“ iz FOX-a koji su ponudili posao Sethu te je ujedno rođen Family Guy. Međutim, nije sve išlo glatko. Nakon tri sezone show je otkazan jer je FOX smatrao da plaćaju Simpsonov klon. Ono što je usljedilo je iznenadilo sve. Nakon otkazivanja serija je postala kultna a prodaja DVD-ova je rasla nevjerojatnom brzinom. Sve to je natjeralo šefove FOX-a da tri godine kasnije uksrsnu seriju! Ne samo to, već su mu dali da radi i novi show – American Dad. U međuvremenu je Seth MacFarlane na YouTubeu pokrenuo svoj kanal Seth MacFarlane’s Cavalcade of Cartoon Comedy u kojem je mogao raditi sve što je poželio bez straha od cenzora. Nekada odbačen, MacFarlane je odjednom postao superzvijezda koju je FOX ugovorom vezao do kraja 2013. godine za nevjerojatnih 100 milijuna dolara te mu omogućio rad na još jednom showu – The Cleveland Show.

Nakon što je poharao tržište crtanih filmova, MacFarlane se odlučio i na debi na velikom ekranu. Njegova komedija Ted se pokazala punim pogotkom pa MacFarlane za budućnost priprema novi projekt A Million Ways to Die in the West u kojem će biti pisac, redatelj i producent!

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

5 najubojitijih droga na svijetu

Kokain i heroin su među pet droga koje godišnje odnesu najviše života   KOKAIN Kemijski naziv: Benzoylmethylecgonine Priprema: Dobija se od biljke koke, dok se ...