Robbie Williams

0

Britanski bad boy prošao je dug put od člana boy banda do internacionalne superzvijezde

 

8.8

Datum rođenja: 13. veljača 1974., Mjesto rođenja: Stafforshire, Velika Britanija, Website: www.robbiewilliams.com

 

Tko bi rekao da iz boy banda može izaći frajerčina? Kad se sjetimo samo Nicka Cartera i Gary Barlowa pravo je čudo da je u grupi, koja lomi srca teenagerkama, izniknuo Robbie Williams. Jedina dva pjevača koji su počeli u boy bandu, i kasnije napravili ogroman uspijeh, su na kraju ispali pravi frajeri. Treba odati priznanje i Justinu Timberlakeu koji je zaveo još veći broj žena (i to većinom supermodela) od sex stroja Williamsa, ali za razliku od Justina na Williamsu se vidi da je frajerčina.

Da se ne uklapa u okvire rasplesanih dobrih dečkića iz Take That pokazao je vrlo rano. Partijanje sa ženama i također problematičnom braćom Gallagher iz Oasisa, te uživanje u sexu, drogi i alkoholu dovelo je do izbacivanja iz grupe za kojom su vene rezale prištave curice. Bilo je vrijeme da Williams postane ono što je u stvari već bio – muškarčina.

Nakon odlaska iz Take That Williamsova karijera je krenula uzbrdo ali je ostao njegov bad boy image. Poroci su redovno bili jači od njega, ali tko mu može zamjeriti što je bio ovisan o sexu? Njegova nova „ovisnost“ je izašla na vidjelo nakon što je pošteno izgnjavio Kylie Minogue (a tko ne bi?) pokušavajući je odvući u krevet dok su radili na zajedničkom hitu.

Navodno se izlječio ali kroz njegov krevet je svejedno prošao neviđeni broj žena, što poznatih, što ne poznatih. I tko onda ne bi htio biti Robbie na barem jedan dan?

Na kraju se dogodilo ono što su svi mislili da je nemoguće – Robbie se skrasio u braku s američkom glumicom Aydom Field a nedavno su objavili da očekuju i dijete. Unatoč tome što se sex stroj ograničio, navodno, na samo jednu ženu, pripadnice lijepšeg spola još uvijek padaju kada čuju Angel. Zato, u ime svih muškaraca koji su iskoristili tu pjesmu za osvajanje, od srca mu se zahvaljujemo.

 

BIOGRAFIJA

U malom gradiću Stoke-on-Tent na sjeveru Engleske 13. veljače 1974. rođen je maleni Robert Peter Williams. Od malih nogu je pokazivao interes za zabavu međutim pjevanje ga nije niti približno privlačilo kao gluma. Odrastajući sa majkom Janet i sestrom Sally, nakon što su mu se roditelji rastali, Robbie se priključio lokalnom teatru te je zabilježio nastupe u nekim predstavama, prije svega mjuziklima. Upravo je tada zavolio glazbu a iskustvo glume mu je kasnije samo pomoglo u karijeri i scenskim nastupima.

Do slave sa Take That došao je sasvim slučano, ili bolje rečeno zahvaljujući majci koja je vidjela oglas u novinama. Sa samo 16 godina postao je najmlađi član banda s kojim je ostvario velike uspijehe. Kao glavni zabavljač u bandu Williams je brzo otkrio i onu drugu stranu slave – kokain. Uoči nastupa na MTV nagradama 1995. godine Williams se skoro predozirao što je bandu, koji je gajio image dobrih dečkiju iz susjedstva, bila kap koja je prelila čašu. Nakon pet godina, Robbie Williams je izbačen iz grupe što je nestašnog pjevača još više gurnulo u drogu i alkohol.

Godinu dana kasnije, kada je relativno došao sebi, Williams je lansirao solo karijeru obradom pjesme Georgea Michaela Freedom. Prvi album, Life Thru a Lens, izbačen je 1997. godine ali tek je četvrti singl, Angles, upisao Williamsa na kartu priznatih izvođača. Zahvaljujući njegovoj i danas najpoznatijoj pjesmi, Life Thru a Lens je prodan u 2.4 milijuna primjeraka samo u Velikoj Britaniji! Dok su ostali članovi tada već raspadnute grupe Take That s ljubomorom gledali na uspijeh izbačenog člana Williams je izbacio singl Millennium kojim je najavio još jedan uspješan album –  I’ve Been Expecting You.

Superpoznat u Europi, Williams je trebao osvojiti Ameriku. To mu je i pošlo za rukom hitom Rock DJ kojim je najavio svoj treći studijski album Sing When You’re Winning. Album je postao instant hit koji je samo u prvom tjednu prodaje ostvario dvostruku platinastu prodaju. Njegovim idućim albumom, snimljenim u Los Angelesu, Swing When You’re Winning, Williams je odlučio krenuti malo drukčijim pravcem i odati svoje priznanje vlastitom heroju Franku Sinatri. Zapaženi dio albuma bio je duet s Nicole Kidman Somethin’ Stupid, pjesma originalno napisana za Nancy i Franka Sinatru.

Godinu dana kasnije Williams potpisuje 80 milijuna $ vrijedan ugovor s EMI-jem što je i dan danas najizdašniji ugovor jednog britanskog izvođača. Već prvim hitom Feel, koji je postao broj 1 gotovo svugdje u svijetu, s albuma Escapology, Williams je opravdao povjerenje. Usljedili su Intensive Care i Rudebox međutim glazbu su ponovo zasjenili Williamsovi privatni problemi. Njegov prijatelj Elton John ga je nagovorio da se prijavi u kliniku za odvikavanje u Tusconu a ispostavilo se da uspješni pjevač puši 60 cigareta dnevno, ima problema sa depresijom, izljevima bijesa, alkoholom, drogama te da je ovisan o sexu i Xanaxu. Spas je, osim u rehabilitaciji, došao u vidu njegove buduće supruge Ayde Field, koja mu je, prema riječima samog Williamsa, pomogla da izađe na pravi put.

Konačno izlječen i zaljubljen Williams se baca na posao i izdaje novi album Reality Killed the Video Star. Ipak, veći uspijeh dolazi reunionom Take That i njihovim albumom Progress koji je postao najbrže prodavani album 21. stoljeća. Da su sjekire između Williamsa i članova grupe zakopane pokazali su Barlow i Williams najavom da zajednički rade na Robbievom idućem albumu na kojem će Gary Barlow napisati neke pjesme i otpjevati duet.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments