Patrick Dempsey

0

Najpopularniji TV doktor za kojim uzdišu žene širom svijeta

 

7.7

Datum rođenja: 13. siječanj 1966., Mjesto rođenja: Lewiston, SAD, Website: www.patrickdempsey.com

 

Jedino opravdanje za gledanje Uvoda u anatomiju su Katherine Heigl i pogotovo preseksi Ellen Pompeo. Naravno, moramo ponovo istaknuti da je Kult portal za muškarce pa bi zato bilo čudno da gledate seriju iz bilo kojeg drugog razloga. Međutim, sigurni smo da vaše bolje polovice ovu popularnu seriju gledaju iz sasvim drugog razloga od spomenutih glumica ili radnje. Da, njihov razlog je najčešće Patrick Dempsey, glumac za kojim će budite sigurni ispustiti uzdah svaki put kad se pojavi na ekranu. I prije nego optužite ženski rod za glupost i plitkost sjetite se da smo mi muškarci ženski tenis nekada gledali samo radi Ane Kournikove, a danas radi njene imenjakinje Ivanović.

Međutim, za razliku od velikog broja muškaraca za kojima žene uzdišu, a mi odmahivamo rukom, Dempsey ima puno toga zanimljivog i nama muškarcima, dovoljno da ga stavimo među prave frajere. Ako ste od onih koji prate sport, pogotovo auto-moto sportove, tada znate da je Dempsey zaljubljenik u utrke te da je više puta sudjelovanju u prestižnoj utrci 24 sata Le Mansa. Trenutno čak radi na dokumentarcu Road to Le Mans u kojem prati njegovo sudjelovanje na spomenutoj utrci.

Od nedavno, svestrani je glumac postao i ugostitelj. Ovih je dana pobjedio Starbuck u utrci za lanac kafića Tully’s Coffe, za koji je platio 9,15 milijuna dolara! Ne smijemo zaboraviti i da je aktivan na dobrotvornim akcijama te da vodi zakladu za istraživanje raka.

 

BIOGRAFIJA

Kao najmlađe od troje djece Patrick je rano otkrio ljubav prema glumi, pa je kao član glumačke grupe nastupao širom New Englanda. Njegov dar je primjetio lovac na talente pa je vrlo brzo nastupao na pozornicama kazališta.

Na filmu je debitirao s 19 godina u Bože, pomozi nam, ali je trebalo proći još dvije godine prije nego je postao zvijezda. Uloge mladog zavodnika u In the Mood i slična uloga u Ljubav nije na prodaju su ga dovele na naslovnice teen magazina, pa je vrlo brzo bio zatrpan filmskim ulogama.

Nakon što je u Nekim djevojkama igrao momka Jennifer Connelly, te dostavljača pizza koji zavodi starije žene u Posebnoj narudžbi slava Dempseya je nestala istom brzinom kojom je i došla. Njegovi idući naslovi se, osim Izvan kontrole, su izlazili direktno na video. Koliki toliki povratak je stigao u vidu uloge detektiva Marka Kincaida u Vrisku 3 te momka koji je pokušao zaprositi Reese Witherspoon u Šminkerici sa sela.

Povratak u velikom stilu je stigao zahvaljujući TV-u. Nakon što je u Pravdi za sve u tri epizode pokazao da može glumiti doktora, prijavio se na audiciju za ulogu u Houseu. Ipak, umjesto da zaigra Dr. Gregoryja Housea, Dempsey je, kao zamjena usred sezone, dobio priliku da se okuša kao Dr. Derek Shepherd u Uvodu u anatomiju. Njegova uloga i kemija s kolegicom Ellen Pompeo su bili toliko uspješni da je serija postala veliki hit.

U međuvremenu se na velikom platnu pojavio kao momak Hilary Swank u Piscima slobode, pisac romantičnih priča u Začaranoj, kuma koji pokušava zavesti prelijepu Michelle Monaghan u Kako ukrasti nevjestu, doktor Harrison Copeland u Valentinovu te bogati šef Rosie Huntington-Whiteley u trećim Transformerima.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Najubojitije žene današnjice

Smrt i ovih pet žena idu ruku pod ruku   „Bez imalo ustručavanja, Umuraza je tjerala vojnike da spaljuju sela, strjeljaju civile i brutalno siluju ...