Ken Block

0

Majstor driftanja i legenda YouTube video klipova nedavno je pokazao svoje vještine na ulicama San Francisca

 

7.5

Datum rođenja: 21. studeni 1968., Mjesto rođenja: Long Beach, SAD, Website: twitter.com/kblock43

 

Ne želimo biti seksisti, ali ako niste čuli za ime Ken Block tada definitivno ili niste muškarac ili imate viška estrogena – bolje rečeno tetkica ste. Eto, rekli smo pa se vi ljutite koliko god hoćete.

Ken Block, ekstremni sportaš, je sinonim za muškost, točnije za sve ono što bi mi htjeli biti. Ono što on radi sa svojom Fiestom, a mogli ste vidjeti i na našem portalu, mi smo radili bezbroj puta u našim mislima. Oni koji su bili dovoljno glupi da to pokušaju u stvarnosti, neslavno su završili i s glavoboljom od računa koji su dobili za popravak svog limenog ljubimca.

Gledajući njegove klipove, kojih barem na YouTubeu ima na izvoz, sve njegove ludorije za volanom, od driftanja do skokova, izgledaju tako jednostavno kada ih on radi. S coolerskom facom ispod kacige, kao da jede jutarnju obrok i čita novine, Ken Block drifta ulicama gradova, pravi krugove oko tramvaja koji voze, milimetarski prolazi ispred stupova, te pravi skokove pri kojima Fiesta jedva ostaje u komadu. Ako ste pogledali iti jedan od njegovih klipova, pogotovo Gymkhana seriju, nemoguće je ne ostati zadivljen. Zaboravite akcijske filmove s napetim scenama potjere, ovo je prava stvar.

 

BIOGRAFIJA

Long Beach u Californiji definitivno nije mjesto u kojem se rađaju „obična“djeca. Provodeći dane po plažama, već od ranog djetinjstva, i gledajući surfere mali se Ken zaljubio u ekstremne sportove. Klinac u Californiji bez skatea je kao Dalmatinac bez gradela ili Zagorac bez gemišta, pa je tako Ken vrlo brzo počeo izvoditi različite akrobacije sa svojim skateom. To ga nije dugo zadržavalo pa je skate brzo zamjenio motociklom, a uskoro i automobilom. Već tada se vidjelo da je zvjezda rođena.

Svoju karijeru u rallyu Block je počeo 2005. godine kada se počeo natjecati u rally prvenstvu Amerike. Vozeći Subaru WRX STi već na prvom rallyju osvojio je ukupno sedmo mjesto te peto mjesto u svojoj N klasi. Do kraja sezone ostvario je pet top 5 plasmana te je sezonu završio na trećem mjestu N klase, te izvrsnom četvrtom mjestu ukupnog poretka. Zahvaljujući ovim odličnim rezultatima proglašen je rookiem godine. Iduću sezonu, zajedno s legendom Red Bullovih X-Fightersa Travisom Pastranom, postao je djelom Subaruovog tima te je prvenstvo završio na drugom mjestu, a 2007. godinu na trećem, iako nije vozio sve utrke.

Iako je bio uspješan u rallyu Blocka su uvijek više zanimale ekstremnije stvari. Početak slave može zahvaliti Discoveryju i njihovoj emisiji Stunt Junkies. U jednoj epizodi, posvećenoj samo njemu, Block je svojim Subaruom preskočio čak 52 metra. Nakon što je osvajao medalje na X Igrama, Block se pojavio u svjetski poznatom auto showu Top Gear gdje je Jamesa Maya učio vožnji Gymhana stilu. Pojavljivanje u showu je pokrenulo ludnicu za njegovim klipovima na YouTubeu koje je do danas pogledalo preko 200 milijuna gledatelja.

Nakon par pojavljivanja 2007. i 2008. godine Block se 2010. godine odlučio ozbiljnije okušati u najelitnijem rally natjecanju – WRC-u. U prvenstvu u kojem je dominirao Sebastien Loeb, Block se i nije pokazao uspješnim. U rookie sezoni, zahvaljujući devetom mjestu u Španjolskoj, zauzeo je ukupno 19. mjesto te je postao tek drugi Amerikanac koji je osvojio bodove u Svjetskom rally prvenstvu. Godinu kasnije osvojio je četiri boda više ali i tek 22. mjesto u prvenstvu.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Najgori upadi koje možete napraviti

Svatko je uvjeren da djevojku može oboriti s nogu jednom jedinom rečenicom, ali obično takvi uleti završavaju katastrofom   „Odlične noge, u koje vrijeme se ...