Keanu Reeves

0

Jedan od najcool glumaca današnjice poznat je po akcijskim hitovima kao i ulogama u indie filmovima

 

 

8.7

Datum rođenja: 2. rujan 1964., Mjesto rođenja: Beirut, Libanon, Website: twitter.com/officialkeanu

 

Možete li zamisliti Matrix u kojem Nea glumi Nicolas Cage? Ili Matrix u kojem je Neo Will Smith a Morpheus Sean Connery? Dok je ovo prvo totalna katastrofa, drugo bi već moglo proći ali stvarno – zar ikoga možete zamisliti u ulozi The One-a osim Keanu Reevesa? Definitivno ne!

I dok je Matrix od Keanu Reevesa napravio superzvijezdu u životu kanadskog glumca se nije promjenilo baš ništa. Koliko god slavan bio, koliko god milijuna dobijao za nove uloge Reeves je ostao isti baš kao i prije Billove i Tedove avanture. Upravo zbog toga ga i kolege i fanovi smatraju jednim od najboljih ljudi u businessu i upravo zbog toga je u konačnici pravi frajer.

I dok se za Reevesa ne može reći da je jedan od najboljih glumaca Hollywooda, dapače u svakom filmu izgleda potpuno isto, definitivno se može reći da je jedan od najcool faca filmskog grada. Reeves svoj privatni život skriva kao zmija noge, ne pati od toga da ga se slikava na crvenom tepihu, nema pijanih ispada, boravaka u klinikama za odvikavanje niti ima vilu sa sto soba i isto toliko butlera. Reeves je totalno cool tip koji snima filmove koji mu se svide a ne one koji će mu donjeti više novaca. Da bude još veća faca u slobodno vrijeme svira bass gitaru u grunge bandu Dogstar.

 

BIOGRAFIJA

Keanu Reeves je rođen u Beirutu a ime, koje na havajskom znači „Hladni vjetar iznad planina“, je dobio od oca koji je ima havajske, kineske, portugalske i engleske korjene. Kako mu je otac većinu vremena proveo po zatvorima Reeves je prvi dio djetinstva proveo po svijetu putujući sa majkom sve dok se nije udala za redatelja Paula Aarona. Obitelj je preselila u Toronto gdje je Reeves i odrastao pa se danas i izjašnjava kao Kanađanin. Reeves je glumiti počeo u kazalištu sa devet godina a kao teenager je glumio u nekim reklamama. Na poziv tada već bivšeg očuha Aarona 1986. godine seli u Los Angeles gdje dobija ulogu u filmu River’s Edge.

Uloga Keanu Reevesa u Billovoj i Tedovoj avanturi i njezinom nastavku se pokazala u konačnici dvosjeklim mačem. Kao novom glumcu uloga mu je otvorila put prema novim filmovima ali se dugo vremena nakon toga trebao boriti protiv stereotipa o zgodnom glumcu za tupave uloge. Čak se još i danas njegove uloge uspoređuju s ulogom koja ga je bacila na kartu Hollywooda.

Reeves nije trebao čekati dugo za film koji će ga pogurati u sam vrh. Njegova uloga agenta koji se ubaci u skupinu surfera pljačkaša u Paklenom valu je od njega napravila akcijskog heroja ali i sex simbol pa je čak nagrađen nagradom za Najpoželjnijeg glumca na MTV filmskim nagradama 1992. godine. Nakon uloga u indie filmovima Moj privatni Idaho, Even Cowgirls Get The Blues i Bram Strokerovoj Drakuli, novi uspijeh stigao je u još jednom akcijskom spektaklu Brzina. Ipak, umjesto da se nastavi penjati stepenicama hoolywodskog uspjeha Reeves je počeo birati uloge koje su rezultirale neuspjehom poput Johnny Mnemonic, Lančana reakcija ili Đavoljev odvjetnik.

Nakon niza neuspjeha Reeves je odlučio prihvatiti ulogu u SF pričici o Mesiji koji će spasiti svijet, ulogu koju su prije njega odbili Will Smith i Nicholas Cage. Matrix se pokazao nevjerojatnim uspjehom a uloge Nea u Matrixu i nastavcima Matrix Reloaded i Matrix Revolutions će mu zauvijek promjeniti život. Od tada pa do danas Reeves nikad neće pobjeći od toga da ga se uspoređuje s tom ulogom.

Nakon što je skinuo crnu propovjednički odoru koju je nosio u Matrix trilogiji Reeves nije glumio u niti jednom značajnijem naslovu. Solidnim su se pokazali Constantine i Replikant a potpunim promašajima Thumbsucker, Ellie Parker i Dan kada je Zemlja stala. Unatoč godinama bez hita Reeves je i dalje tražena roba pa ga s nestrpljenjem očekujemo u filmskoj ekranizaciji anime Cowboy Bebop a na staru slavu pokušat će podsjetiti trećim nastavkom Billove i Tedove avanture.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Kako inicirati jutarnji seks

Muškarci su raspoloženiji za sex ujutro nego žene ali se i njih može nagovoriti uz malo truda   „Kada im je kosa u neredu i ...