Jason Sudeikis

0

Komičara, kojeg smo zavoljeli na MTV-jevim filmskim nagradama, gledamo sve češće na TV-u, ali i tabloidima

 

7.4

Datum rođenja: 18. rujan 1975., Mjesto rođenja: Fairfax, SAD, Website: twitter.com/jasonsudeikis

 

Saturday Night Live je legendarni show kojeg, nažalost, ne možemo gledati na našim TV ekranima. Stoga smo propustili prilično dobre komičare koji nisu imali tu sreću da ih gledamo na velikom platnu. U tu grupu bi se sigurno uklopio i Jason Sudeikis da nije bilo komedije Kako se riješiti šefa? u kojoj je komičar briljirao u društvu Jasona Batemana, Charlie Daya i Jennifer Aniston. Ipak, koliko god dobar Sudeikis bio u tom filmu, njegove izuzetne komičarske sposobnosti primjetili smo na njegovom idućem zadatku – vođenju MTV-jevih filmskih nagrada, na kojima je briljirao uvodnim govorom. Ukoliko ste to propustili obavezno potražite na Youtubeu.

Od tada je Sudeikis lansiran među zvijezde, a njegov život su počeli pratiti tabloidi. Brzo su tako u centar pažnje došle njegove veze s ljepoticama popu January Jones, Scarlett Johansson i navodna veza s kolegicom Jennifer Aniston, prije nego je „ulovio“ još jedan veliki trofej – prekrasnu Oliviu Wilde. A sva ta pažnja je posljedica njegova izgleda koji je sve samo ne tipični izgled komičara. Sudeikis nije raščupan poput Russella Branda, nije gumenog lica i glupastog humora poput Jima Carreya, niti izgleda kao neopasni školarac poput Jimmyja Fallona. Sudeikis jednostavno izgleda poput pristojnog muškarca u pravim godinama kojeg bi svaka majka za svog zeta, i koju bi on uspio nasmijati bez prostih šala. Sviđa li se to i ženama? Trebamo li ponavljati žene koje su pale na njegov šarm?

Koliko je uspješan sa ženama, toliko je u posljednje vrijeme uspješan i na velikom platnu. Nakon Kako se riješiti šefa? Imali smo ga prilike gledati u Movie 43, Epic te Obitelj Miller u kojem mu je partnerica ponovo Jennifer Aniston, a priprema i nastavak Kako se riješiti šefa? Ali, ako želite gledati pravog, izvornog Sudeikisa, koji će vas nasmijati do suza svojim humorom, potražite  njegove skečeve i intervjue na Youtubeu.

 

BIOGRAFIJA

S obzirom da je išao u katoličnku školu, iznenađujuće je koliko Sudeikis ima smisla za humor. Njegova karijera je započela u lokalnom baru u Kansas Cityju koji je održava stand up noći. Sudeikis, koji je iz rodnog Fairfaxa preselio u Kansas, je brzo pokazao talent pa se priključio lokalnoj komičarskoj skupini. Shvativši da ima talenta za veće stvari otišao je u Chicago, nakon čega je završio u Las Vegasu.  Njegove nastupe u gradu kocke primjetili su producenti SNL-a koji su mu prvo ponudili posao pisca skečeva, a kada se tu pokazao dobio je i ulogu! Zbog humora, sposobnosti imitiranja nekih poznatih likova, kao i šarma, Sudeikis je brzo postao omiljen, pa se odlučio okušati i u glumi. Nakon što je ulogom u Televizijskim poslovima pokazao da može i glumiti, okušao se u više manjih filmova prije nego je dobio priliku uz Owena Wilsona u Pušteni s lanca. Iako je film dobio svakave kritike, Sudeikis je pokazao kao isplativa investicija pa je angažiran za komediju Kako se riješiti šefa? koja je postala iznenađenje ljeta 2011. godine, a komičara gurnula u centar pozornosti javnosti. Uspijeh filma mu je donio nove poslove (uključujući i posao voditelja MTV-jeve filmskih nagrada), pa smo ga imali prilike gledati u A Good Old Fashion Orgy, Kampanji i Movie 43, Epic te Obitelj Miller. Odmah nakon Kako se riješiti šefa? Sudeikis je upoznao Oliviu Wilde s kojom je od tada u vezi, a na početku ove godine objavili su i zaruke.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Osam pluseva za seks s bivšom

Ne morate ponovo biti u vezi sa bivšom, sex će biti sasvim dovoljan   ‘Nema potrebe za proučavanjem jeste li kompaktibilni jer su s bivšom ...