Johnny Depp

0

Svojevrsnu nagradu za životno djelo Depp je dobio, sasvim zasluženo, na nedavno održanim MTV-jevim filmskim nagradama

 

9.0

Datum rođenja: 9. lipanj 1963., Mjesto rođenja: Owensboro, SAD, Website: www.johnnydeppweb.com

 

Koliko god današnji glumci i pjevači bili popularni, i imali rijeke obožavateljica, jednostavno im fali ono nešto – jednostavno nisu frajeri. Robert Pattison u sebi ima života kao i jučerašnja blitva, a o maminom sinu Justinu Bieberu najbolje govori to što mu je najgora stvar koju je napravio napad na paparazzija, i to vjerojatno onim njegovim piskutavim glasićem.

Staviti ova dva staglina u isti tekst s jednim Johnny Deppom je definitivno grijeh ali smo samo htjeli pokazati koliko su današnje generacije muškarčića beznadne. Gdje su nestali pravi frajeri?

Johnny Depp to definitivno jest i s razlogom je u našem Frajer Hall of Fameu. Uskoro 50-godišnji glumac (zar već?) ne samo da je totalno cool lik, već je i nevjerojatan glumac.

A koliko je Johnny Depp cool? Dok se njegove kolege ubijaju od paradiranja po crvenom tepihu, natječu tko će biti uhvaćen s zgodnijom mačkom i kupiti veću villu, te se trude da i vijest o njihovom odlasku na wc završi u novinama, Johnny radi upravo suprotno. Na dodjeli Oscara, kada bi bio nominiran, se prema vlastitom priznanju molio Bogu da ne dobije nagradu i da ne mora držati govor. Nije kupio villu na Beverly Hillsu od 20.000 kvadratnih metara s 502 spavaće sobe i isto toliko kupaonica, a privatni život drži za sebe. Johnnyja je za slavu briga i sve što ga zanima jest glumiti ulogu koju on želi, a ne onu koja će mu donjeti slavu, novac ili Oscara. A kad ne snima, uhvati se gitare i praši rock.

Baš zbog tog svog stajališta „živim svoj život, i briga me tko će što reći“ Johnny je frajerčina i pol.

 

BIOGRAFIJA

Johnny Christopher II rođen je u Kentuckyju. Sin inžinjera i konobarice je najbliži bio sa svojim djedom, a nakon djedove smrti preselio je na Floridu. Nakon razvoda roditelja Johnny je počeo pokazivati svoju problematičnu stranu pa je to bilo vrijeme njegovog eksperimentiranja s drogom. Za vrijeme dok je išao u školu najviše vremena je provodio sa svojom gitarom koju je sam naučio svirati.

Depp se priključio bandu The Flame s kojim je svirao po noćnim klubovima Floride. Nakon nekog vremena su promjenili ime u The Kids a pošlo im je za rukom svirati i kao predgrupa Iggy Popu. Pokušavajući uspjeti u glazbi preselili su u Los Angeles ali se band uskoro raspada. U to vrijeme je Depp bio oženjen vizažisticom Lori Allison. Brak nije dugo trajao ali dok je trajao supruga ga je upoznala s Nicolasom Cageom koji je u njemu vidio potencijal. Zahvaljujući Cageu dobio je svoju prvu ulogu u Stravi u Ulici Brijestova.

Nakon par manjih ulogu, uključujući i onu u Vodu smrti, Depp je dobio ulogu u seriji 21 Jump Street. Depp je prvotno odbio ulogu ali se predomislio, iduće tri godine nije silazio s naslovnica teen magazina. Kako više nije htio biti na posterima soba teengerica odlučio je krenuti drugim putem. Njegova suradnja s Tim Burtonom je počela u Škarorukom Edwardu. Usljedile su uloge u Cry-Baby pa čak i u posljednjem djelu Strave u Ulici Brijestova.

Ulogom suludog redatelja Ed Wooda u istoimenom filmu Depp je privukao pažnju kritičara. Usljedili su Što muči Gilberta Grapea, uz tada nepoznatog Leonarda Di Capria, Don Juan De Marco a najviše pažnje je privukao fantastičnom ulogom FBI-eva tajnog agenta u Donnie Brascu, u kojem je glumio uz Al Pacina. Nakon pokušaja sa SF filmom Astronautova žena, uz prekrasnu Charlize Theron, usljedila je još jedna suradnja s Tim Burtonom, ovaj put u filmu Sanjiva dolina.

Depp je uvijek bio ljubitelj kritike pa ne čudi ukupno sedam nominacija za Zlatni glubus, od čega čak četiri zaredom između 2003. i 2006. Bio je i dva puta nominiran za Oscara, 2003. za Pirate s Kariba a godinu dana kasnije za San za životom. Unatoč ukupno devet nominacija za najprestižnije filmske nagrade do sada, nekim čudom, nije osvojio niti jedan kipić.

Financijski najbolje rezultate ostvarila su četiri nastavka Pirata s Kariba, a donjela su mu i po nominaciju za Oscara i Zlatni globus. Sam Depp je svojim utjelovljenjem Jacka Sparrowa, definitivno najzaslužniji za uspijeh franšize, a zanimljivo je da su Jackovi pokreti rezultat Deppove improvizacije. Godina 2007. osim Pirati s Kariba: Na kraju svijeta, donjeli su još jedan financijski uspjeh, ujedno i novu suradnju s Burtonom – Sweeney Todd: Ðavolji brijač Fleet Streeta.

U 2009. godini Depp je glumio u Gangsterima uz Christiana Balea, te Imaginarij Dr. Parnassusa, filmu u kojem je u glavnoj ulozi zamjenio pokojnog Heath Ledgera. Godinu dana kasnije, Alisa u zemlji čuda mu donosi još jednu nominaciju za Zlatni globus, dok crtani Rango, u kojem daje glas glavnom junaku, ne prolazi dobro niti kod publike niti kritike. Nakon Portorikanske noći: dnevnik opijanja, ove smo ga godine mogli gledati u još jednom Burtonovom filmu, Sjene tame, a za iduću godinu priprema western Usamljeni Ranger.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Kako lako impresionirati djevojke?

Donosimo vam sedam sitnica kojima itekako možete impresionirati djevojku s kojom ste na spoju   „Otvaranje vrata, pridržavanje kaputa, stolice i pomaganje u nošenja stvari ...