Dwayne Johnson

0

Jedna od najvećih akcijskih zvijezda današnjice uspješno se vratio i u ring

 

8.5

Datum rođenja: 2. svibanj 1972., Mjesto rođenja: Hayward, SAD, Website: www.dwaynetherockjohnson.net

 

Iako Europljani preziru wrestling, prvaci u ovom „sportu“ u SAD-u imaju status velikih zvijezda. Bilo koji hrvač koji se okiti naslovom automatski postaje dio jet seta, meta paparazzija i djevojaka, stoga je filmska karijera za svakog od njih logičan korak dalje. Međutim, ta se prepreka u povijesti pokazala prilično nepremostivom. „Stone Cold“ Steve Austin je imao manju ulogu u Plaćenicima i bio je jedan od svijetlijih primjera, ali češće su hrvači završavali poput legendarnog Hulk Hogana u presmiješnim komedijama Ž kategorije. Zbog svega toga, uspijeh Dwayne Johnsona, ili The Rocka kako je poznatiji u krugovima ljubitelja wrestlinga, je iznenadio sve. Filmovi poput Kralja škorpiona, Dobrodošli u džunglu, i pogotovo Brzih i žestokih, od Johnsona su napravili jednu od najvećih akcijskih zvijezda današnjice, zvijezdu koja bi mogla jednog dana dostići slavu Stallonea i Schwarzeneggera.

Za razliku od mnogih akcijskih zvijezda koji su došli iz nekog sporta, Johnson izuzetno uspiješno gura na oba kolosjeka. U kinima trenutno igra novi G.I. Joe, uskoro stiže šesti nastavak Brzih i žestokih, dok je u ringu još uvijek prvak WWE, a sutra će titulu braniti protiv Cene na, za Amerikance obožavanoj, Wrestlemaniji!

 

BIOGRAFIJA

Kako nas geni određuju, tako uopće nije bilo upitno u kojem sportu će završiti Dwayne Johnson. Njegov otac je legendarni Rocky Johnson, a djed također legenda hrvanja Peter Maivia. Njegovi stričevi i rođaci su također završili u hrvanju, ali kako Johnson ima samoanske krvi u sebi (Samoa je poznata po ragbiju) u školi je počeo trenirati američki nogomet. Odmah je pokazao talent pa je čak dobio i stipendiju za fakultet. Po završetku studija Johnson je pokušao loviti profesionalnu karijeru, ali je nakon samo dva tjedna otpušten iz Calgary Stampedersa, kluba koji igra u kanadskoj profesionalnoj ligi.

Nakon neuspijeha u „footballu“ Dwayne se okrenuo ocu koji ga je počeo trenirati, te je vrlo brzo završio u WWE (tada WWF) u kojem je nastupao kao Rocky Maivia. Samo tri mjeseca kasnije okitio se svojom prvom titulom, titulom Interkontinentalnog prvaka. Dwayne je vrlo brzo shvatio da se u wrestlingu sve vrti oko marketinga pa je promjenio ime u The Rock, dok je u ringu pobjeđivao sve protivnike, bez obzira tko stajao u kutu nasuprot njega. Niti Stone Cold Austin, niti Chirs Jericho, niti mnogi drugi ga nisu mogli zaustaviti na putu do sedam titula prvaka WWE, dvije Interkontinentalnog prvaka i pet Tag team prvaka! Fanovi su ga obožavali, ne samo zbog pobjeda već i zbog njegovih pobjedničkih govora.

U ringu više nije bilo izazova pa se okrenuo, kao i mnogi prije njega, glumačkoj karijeri. Nakon dobrih nastupa u Saturday Night Live, The Rock je bio spreman za veće izazove. Njegov kratki nastup u Povratku mumije je bio odlično prihvaćen, pa je Kralj škorpiona dobio svoj film koji je postigao odlične rezultate na kino blagajnama.

Usljedili su solidni Dobrodošli u džunglu i Razbijač, ali producentima važni novci, više nisu pritjecali kao kod prvjenca. Johnson se okušao u komediji Sve je cool, kao gay tjelohranitelj, a slijedeći film mu je gotovo uništio karijeru. Doom će biti zapamćen kao jedan od najvećih promašaja u povijesti filma, iako je Johnson tome najmanje kriv. Zabrinut za daljnju karijeru okrenuo se komedijama pa smo ga tako imali prilike gledati u Ulovite Smarta, Murjacima s klupe, Planu igre, Utrci do uklete planine i Zubić vili.

Ipak, netko se pametan sjetio da Johnson najbolje izgleda kao The Rock pa mu je ponuđena uloga bounty huntera Lukea Hobbsa u petim Brzim i žestokim, uz Vina Diesela i Paula Walkera. Bila je to uloga koja ga je vratila iz mrtvih, a toliko je oduševio da, ne samo da nastupa i u šestom nastavku, već bi Luke Hobbs mogao dobiti i spin off, odnosno posebni film!

U međuvremenu oživio je i svoju karijeru u wrestlingu. Nakon što je na prošlogodišnjoj Wrestlemaniji pobjedio Johna Cenu, povratio je i titulu pobjedom nad CM Punkom.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments