Chuck Norris

0

Jedini čovjek koji je u stanju preživjeti ugriz kobre, zadati šah-mat jednim potezom, pobjediti zid u tenisu i dva puta brojati do bezbroj se konačno vratio na male ekrane

 

7.5

Datum rođenja: 10. ožujak 1940., Mjesto rođenja: Ryan, SAD, Website: www.chucknorris.com

 

Veliki Pele je nedavno izjavio da je on toliko velik da za njega ne znaju jedino na Mjesecu, i to samo zbog toga što tamo nikada nije igrao. Tom izjavom je htio reći da je najveći, međutim zaboravio je da je samo jedan najveći – Chuck Norris. Za legendarnog Chucka, naravno, znaju i na Mjesecu i u cijelom svemiru jer je on ipak – veći od svemira.

Akcijski heroj ima crni pojas i šest titula svjetskog prvaka iz karatea, 10. stupanj iz Tang Soo Doa, te najveći stupanj iz – savršenstva. Kada pravi sklekove Zemlja se pomiče, pobjeđuje zid u tenisu a u stanju je pobjediti u šahu jednim potezom. Chuck Norris je definitivno „larger than life“.

Chuck Norris, ipak, vjerojatno nije ni svjestan da mu je svu slavu zamalo ukrao Vin Diesel! Naime, nakon što je 2005. u kinima igrao film u kojem Vin Diesel igra bivšeg Navy SEAL specijalca koji postaje babysitter, tadašnji teenager Ian Spector je pokrenuo stranicu Vin Diesel Facts u kojem se ismijavao glumac i njegove akcijske uloge. Stranica je jedno vrijeme bila vrlo uspješna ali je nakon nekog vremena ljudima dosadila. A tada se Ian dosjetio Chucka Norrisa, preimenovao stranicu u Chuck Norris Facts i legenda je rođena.

Koliko je Chuck Norris stvarno cool? Ne samo da se ne ljuti na sve viceve nego ih nalazi čak i smiješnima. U Plaćenicima 2 je čak i sam ispričao vic o samome sebi! Chuck Norris nije celebrity, on je jednostavno veći od svega, on je universum koji nam dopušta da živimo u njemu!

 

BIOGRAFIJA

Chuck Norris, vjerovali ili ne, ipak nije uvijek bio neustrašiva akcijska zvijezda. Zbog svojih korjena Cherokee plemena, i sitne građe često je bio meta vršnjaka. Sve se to promjenilo kada se prijavio u Američko zrakoplovstvo 1958. godine kada je poslan i u Južnu Koreju. Za vrijeme boravka na Dalekom istoku upoznao je borilačku vještinu Tang Soo Do. Norris je tako brzo postao uspješan da je u kratkom roku pobjeđivao iskusnije protivnike.

Po povratku u SAD nastavila se i Chuckova ljubav prema borilačkim vještinama u kojima je vidio smisao svog života. U karateu je bio tako uspješan da je brzo otvorio školu i počeo podučavati poznate poput Steve McQueena. Vremenom se počeo prijavljivati i na natjecanja što je na kraju dovelo do titule svjetskog prvaka 1968. godine, titule koju će obraniti još pet puta! Kasnije je Chuck Norris uvršten i u Black Belt Hall of Fame!

Njegove borilačke sposobnosti, i prijateljstva s filmskim zvijezdama su morale rezultirati njegovim debijem na velikom ekranu. A debi se dogodio ni manje ni više nego u legendarnom filmu Bruce Leeja Na zmajevom putu. Njegova uloga će proći zapažena pa je Norris glumio u još pet borilačkih filmova – The Student Teachers, Slaughter in San Francisco, Breaker! Breaker, Good Guys Wear Black i A Force of One.

Zahvaljujući filmu Nestali u akciji iz 1980., o veteranu vijetnamskog rata koji spašava zarobljene vojnike, Chuck Norris postaje zvijezda. Usljedila su još dva nastavka franšize, a formula „jedan protiv svih“ je bila toliko uspješna da je snimio još sličnih filmova – Zakon šutnje, Invazija na Ameriku, Firewalker i Delta Force. Njegova slava je bila tolika da je dobio svoju animiranu seriju Chuck Norris: Karate Commandos, a njegova autobiografija je bila jedna od najčitanijih knjiga 1988. godine.

U 90-tim je Norris brzo shvatio da se vremena mjenjaju i da Amerikanci više nisu zainteresirani za „sam protiv svih“ akciju. Nakon što su Delta Force 2: Kolumbijska veza, Hitman i Sidekicks izuzetno loše prošli, Norris se odlučio okrenuti malom ekranu. 1993. godine producirao je, i naravno glumio, u seriji Walker – Teksaški ranger. Iako je serija, kasnije, poslužila kao pravi materijal za ismijavanje, zaživjela je do 2001. godine i prikazana je u više od 100 zemalja. Zajedno s gašenjem Norrisovog Walkera, ugasila se i njegova karijera. Norris bi definitivno potonuo u zaborav da se nisu pojavili vicevi o njemu. To mu je omogućio povratak, prvo kroz neke reklame a, ove godine i, zahvaljujući nastavku Plaćenika, na velike ekrane. U međuvremenu je vremešni Norris pokrenuo i World Combat League, timsko natjecanje u borilačkim vještinama.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Jennifer Garner

Iako je radi obitelji zapostavila filmsku karijeru, sjećanje na agenticu Sydney Bristow je nešto što ne blijedi     Ima nešto seksi u ženama koje ...