Arnold Schwarzenegger

0

Najveća akcijska zvijezda svih vremena se konačno vraća na filmsko platno!

 

7.9

Datum rođenja: 30. srpanj 1947., Mjesto rođenja: Thal, Austrija, Website: www.schwarzenegger.com

 

Kada se spomene riječ akcijski film, prva asocijacija je uvijek Arnold Schwarzenegger. Ne Sylvester Stallone, ne Chuck Norris, ne bruce Willis, niti Jason Statham, nego Arnold Schwarzenegger. Tim smo, nadamo se, riješili pitanje tko je najveći akcijski junak svih vremena.

Schwarzenegger je također dokaz da za biti filmska zvijezda nije potrebno glumiti. Dapače, njegovi filmovi nisu ni zahtjevali dobru glumu, već samo opaku facu i sposobnost držanja strojnice u ruci. Uostalom, ako Justin Bieber može biti pjevačka zvijezda a da ne zna pjevati, zašto netko ne bi mogao biti filmska zvijezda i bez sposobnosti glume.

Legendarni Arnie tako neće nikada osvojiti Oscara, njegove glumačke interpretacije neće zadiviti svijet, ali će filmovi privući dovoljno obožavatelja da dobije svoju zvijezdu na Stazi Slavnih, kao i mjesto guvernera Kalifornije! Koliko je popularan možda najbolje govori podatak da je Last Stand, film u stilu akcijskih uradaka iz 80-tih, jedan od najiščekivanijih filmova godine (pri čemu ne treba zaboraviti da ova godine obiluje atraktivnim naslovima). Nije loše za čovjeka koji je došao iz Austrije i kome su se svi smijali zbog glasa i njegove sposobnosti govora engleskog jezika.

 

BIOGRAFIJA

Kao drugi sin policajca iz okolice Graza, Schwarzenegger je od početka imao strogi odgoj koji će ga pretvoriti u osobu kakvu danas poznajemo. Kako bi ojačao za nogometne treninge počeo je trenirati body building, a kasnije se s 18 godina prijavio u austrijsku vojsku kako bi dodatno ojačao. Međutim, njegov boravak u vojsci je bio kratak jer se prijavio za Mr. Junior Europe natjecanje koje je i osvojio. Bio je to samo početak, a u razdoblju od 1970. do 1975. godine osvojio je šest titula Mr. Olympia zaredom (1980. osvojio je i sedmu titulu!).

Želeći da ga se ozbiljno shvati, upisao je poslovnu školu na Sveučilištu u Wisconsinu. U međuvremenu se okušao i u glumi ali se sve svodilo na manje uloge, sve dok 1982. godine nije dobio ulogu mišićavog ratnika Conana. Filmski svijet je počeo pričati o novom otkriću a legenda je stvorena kada je Arnie osvanuo kao ubojica iz budućnosti u Cameronovom Terminatoru!

Uslijedili su Komandos, Blizanci, Totalni opoziv i Policajac iz vrtića, sve filmovi koji su odlično prolazili na box officeu. Paralelno s filmskom karijerom, Schwarzenegger je i privatno živio život iz snova. Oženio je Mariu Shriver, nećakinju Johna F. Kennedyja, a počeo se uspinjati prema vrhu među Republikancima kojima se priključio.

Njegovi nasjajniji trenuci slave uslijedili su 1991. godine kada je svjetlo dana ugledao njegov najveći hit do danas – Terminator 2! Drugi Cameronov Terminator je doslovno poharao kina a Schwarzenegger je postao najveća zvijezda Hollywooda. Ipak, nakon toga je počeo pad jer Posljednji akcijski junak, i pogotovo Junior, nisu opravdali očekivanja. Vratio se Istinitim lažima, da bi ponovo počeo ponirati Brisačem i najgorim Batmanom ikada – Batmanom i Robinom.

Nakon Početka kraja, Šestog dana i Osvete, Schwarzenegger se pojavio i u trećem Terminatoru, prije nego se posvetio u potpunosti političkoj karijeri. Dva puta je izabran za guvernera Kalifornije donoseći, za vrijeme svog mandata, neke prilično (za Amerikance) kontroverzne zakone poput onoga kojim se brani uporaba mobitela za vrijeme vožnje. Kod glasača je dobio i veliki plus jer se odrekao godišnje plaće guvernera, objasnivši da je dovoljno zaradio tijekom svoje karijere.

Istovremeno sa završetkom njegove karijere kongremena, završio je i njegov brak, a kasnije se ispostavilo da mu vjernost i nije bila baš poznata riječ. Njegov filmski povratak, nakon uloge u Plaćenicima, uslijedio je filmom Last Stand koji od sutra kreće u hrvatskim kinima.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Kako cipelama produžiti vijek?

Niti jedan styling neće biti potpun ukoliko pozornost ne posvetite i cipelama. Počevši od izbora cipela, pa do njege i održavanja, cipelama je potrebno posvetiti ...