Pet pluseva negativnih ponavljanja

0

Negativna ponavljanja omogućavaju veću snagu i rast mišića pa bi ih mogli uvrstiti u svoj program treninga

 

„Negativna opterećenja su poznata po tome što povećavaju izdržljivost mišića pa će se kasnije sva opterećenja tijela lakše podnositi“

 

Cilj vježbi s velikim opterećenjima je da se konstantno radi na povećanju težine koju podižemo kako bi se povećala snaga i veličina mišića. Negativnim ponavljanjima se te granice izdržljivosti mogu pomaknuti još dalje, a izvode se na način da u vježbi sudjeluju još jedna ili dvije osobe koje će pomoći da težinu podignete do kraja. Negativna ponavljanja ne radi veliki broj muškaraca iako ovakvo vježbanje ima svoje prednosti koje vam danas donosimo.

1. Izduživanje mišića. Kako su većim težinama i većim opterećenjem mišići više opterećeni, njihova vlakna se izdužuju.

2. Veća izdržljivost. Negativna opterećenja su poznata po tome što povećavaju izdržljivost mišića pa će se kasnije sva opterećenja tijela lakše podnositi.

3. Povećanje mišićne mase. Glavni razlog za vježbanje na ovaj način jest što se vrlo brzo ostvaruje rast mišića. Glavna prednost je što dolazi do pucanja mišićnih vlakana, te se time mišići primoravaju na rast.

4. Povećanje snage. Kod negativnih ponavljanja aktivna su mišićna vlakna odgovorna za snagu, pa se ovim vježbama povećava snaga, što za posljedicu ima i povećanje mišićne mase i brzine.

5. Topljenje masnih naslaga. Što je napor veći to se brže tope masne naslage, pa su naporni treninzi s negativnim ponavljanjima idealni za ostvarenje ovog cilja. Također, kalorije se sagorijevaju i satima nakon treninga.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments