Recenzija: Paranenormalna aktivnost

0

Autor Mrak filma se vraća parodiranjem Paranormalne aktivnosti a rezultat je sasvim očekivan

 

 

INFO

Datum premijere: 21. veljača 2013.

Redatelj: Michael Tiddes

Uloge: Marlon Wayans, Essence Atkins, Marlene Forte, David Koechner, Dave Sheridan, Nick Swardson

 

KULT FAKTOR: 3,6

Parodije definitivno nisu popularne kao što su bile krajem 80-tih i početkom 90-tih, ali se i dalje snimaju. A kada je riječ o parodijama današnjeg doba ne moguće je zaobići ime Marlona Wayansa, autora Mrak film serijala koji se ovaj put dotaknuo reality horror žanra, odnosno parodiranja filmova iz Paranormalana aktivnost serijala. S obzirom da Marlon Wayans više nije uključen u rad oko Mrak filma, čiji peti dio uskoro ipzai, odlučio je snimiti svoju parodiju najnovijeg trenda u horror filmovima, a rezultat je točno onakav kakav se mogao očekivati.

Malcom (Marlon Wayans) i Kisha (Essence Atkins) useljavaju u kuću svojih snova ali ubrzo otkrivaju da u njoj obitava duh. Malcom je, međutim, više pogođen činjenicom da se u novoj kući još nije poseksao sa svojom djevojkom koju opsjeda duh, te će učiniti sve da dobije ono što želi – uključujući traženje pomoći od gay medija, svećenika i „crnačke braće“.

 

GLEDLJIVOST: 3,3

Parodije nikada nisu bili filmovi koji su odisali genijačnošću, ali nam se nekako čini da su parodije s kraja 80-tih i početka 90-tih bile dosta zanimljivije, i prije svega – smiješnije. Kad se samo sjetimo kako smo se smijali na Gole pištolje i Kakve frajere… U današnje vrijeme se ne možemo sjetiti parodije koja nas je toliko nasmijala, pogotovo kada smo je gledali po drugi put.

Ne treba stoga iznenaditi što Paranenormalna aktivnost nije posebno smiješan film. Ukoliko imate manje od 14 godina vjerojatno ćete se ludo zabaviti, ali ukoliko ste stariji… Ne možemo reći da film nema smiješnih djelova, definitivno ih ima ali ne toliko da bi mogli reći da je film zabavan. Scena s gay medijem je vjerojatno highlight cijelog filma, kao i sve scene s kućnom pomoćnicom Rosom. Nažalost, većinu scena ubije kreveljenje crne verzije Jima Carreya, Marlona Wayansa, kao i njegov sirovi humor, poput onoga u sceni seksa s plišanim psićima.

Napomenimo i da je lik Kishe (da, tako se piše) sasvim nezanimljiv.

 

MUŠKOST: 3,9

Kao što je bilo i za očekivati, film obiluje „šalama“ na račun seksa. Masturbacija s križem, seks s duhom, već spomenuta simulacija seksa s plišanim psićima, žena koja preferira seks s crncima.. Sve te scene izgledaju toliko sirovo i priglupo da sumnjamo da ćete se uopće nasmijati na njih. Baš kao ni scene s „vjetrovima“ koje su smiješne samo uzrastu vrtića.

Kako je riječ o parodiji, sasvim logično nema ni zastrašujućih scena (parodira se osim Paranormalne aktivnosti,  Poltergeist i slični filmovi) od kojih će vam se barem malo podići dlake na tijelu, osim možda na nerviranje zbog gluposti. Obično se smatra, a većinom i jest tako, da su pravi muški filmovi oni na kojima možeš ostaviti mozak na pašu i uživati. Ovo jest sirovi film, bez iti malo trunka inteligencije, ali čak će i muškracima s nedostatkom IQ bodova film najvjerojatnije biti previše sirov, a 80 minuta nikad neće izgledati duže.

 

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments