Opijanje noć prije posla ne utječe na produktivnost na poslu!

0

Novo istraživanje provedeno na sveučilištu u Cambridgeu je dalo iznenađujuće rezultate

 

Iako postoji dokazana veza između manje produktivnosti na poslu i male količine sna, ne postoji direktna veza između manje produktivnosti i uživanja u alkoholu noć prije! Rezultati su to studije koja je provedena na sveučilištu u Cambridgeu a koju je odobrio Vitality Health. Proučavane su navike čak 21.000 ispitanika te je utvrđeno da oni koji spavaju šest sati i manje imaju drastično manju produktivnost nego oni koji spavaju osam sati i više. Na produktivnost utječu i stres, kao i psihički i zdravstveni problemi.

I dok se sve ovo moglo očekivati, veliko iznenađenje je to da čak i prekomjerno uživanje u alkoholu, pa čak i uživanje u laganijim drogama, nema nikakvog utjecaja na produktivnost, ali samo ukoliko je osoba nakon toga odspavala minimalno sedam sati

„O ovom fenomenu smo na veliko raspravljali jer nas je taj podatak u potpunosti iznenadio. I došli smo od zaključka da iako kratkotrajno ne ostavlja posljedice, češće opijanje noć prije posla ostavlja dugoročne posljedice“ izjavio je direktor strategije Vitality Healtha Shaun Subel.

Povezanost nedostatka sna i loše produktivnosti je dokazano 2012. godine u studiji sveučilišta u Bostonu kada je san ispitanicima tijekom tri tjedna ograničavan na u prosjeku 5,6 sati te je zabilježen značajan pad u produktivnosti.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments