Odlazak glumca velikog srca

0

Poznatiji je kao glumac iz Brzih i žestokih, ali Paul Walker je bio i veliki humanitarac

 

„Iako Paul Walker nije bio vrhunski glumac, bilo ga je nemoguće ne voljeti“

 

Humanitarna organizacija Paula Walkera, Reach Out Worldwide sinoć je u Californiji održavala još jednu u nizu humanitarnih zabava na kojima su se skupljali prilozi za žrtve uragana Haiyan, a na kojoj je bio i američki glumac. Nakon nekog vremena Walker je kao suvozač sjeo u Porsche Carreru Gt zajedno s prijateljem Rogerom Rodasom. Rodasa je Walker upoznao šest godina ranije ne jednoj od utrka, te mu je postao financijski savjetnik, a Rodas je Walkeru pomogao i u osnivanju Reach Out Worldwide organizacije. Nažalost, nedugo nakon odlaska sa zabave, usljed velike brzine Rodas je izgubio kontrolu nad automobilom, izletio s puta i udario u stup javne rasvjete. Walker i Rodas su na mjestu izgubili život.

Iako Paul Walker nije bio vrhunski glumac, bilo ga je nemoguće ne voljeti. Biran O’Conner je s Dominicom Torretom, odnosno Walker je s Vin Dieselom, činio jedan od najboljih filmskih parova, i bili su veliki razlog što su Brzi i žestoki bili tako dobra franšiza. Walker se trebao pojaviti i u sedmom dijelu, ali je sada upitno što će biti sa cijelom franšizom. A dok su ga muškarci obožavali zbog filmova, ljepši spol ga je obožavao zbog njegova izgleda. Prije smrti, Walker je bio sretnik koji se mogao buditi uz jednu od najvrućih glumica današnjice Genesis Rodriguez.

Walker je svoj put prema slavi krenuo već sa dvije godine pojavljivajući se u reklamama. Izgled je nasljedio od majke, koja je bila model, što mu je sigurno pomoglo, a nakon pojavljivanja u nizu manjih filmova javnost je za njega saznala 2001. godine kada se uz Vin Diesela pojavio u akcijskom hitu Brzi i žestoki. Iako je prevladavalo mišljenje da ga čeka blistava karijera, osim u Brzim i žestokim Walker nikada nije zaigrao u većem naslovu.

Walker, koji je živio u Santa Barbari je iza sebe ostavio 14-godišnju kćer Meadow. Bio je veliki zaljubljenik u akciju i adrenalin. Volio je surfati, roniti, imao je i smeđi pojas u brazilskom jiu-jitsu, a volio je utrke te se i sam utrkivao. Walker je ujedno imao i veliko srce te je preko svoje Reach Out Worldwide pomagao mnogima – od žrtava potresa u Čileu i na Haitiju do žrtava tornada.

About author

Toni Čeović

Pokretač i urednik Kulta, ljubitelj filmova, obožavatelj U2 i veliki zaljubljenik u formulu 1

No comments

Ikona stila: Kurt Cobain

Gotovo 20 godina nakon smrti, duh Kurt Cobaina je i jači nego za života, a cijeli jedan „look“ se pamti samo po njemu   Kada ...