Nicolas Cage: 5 stvari koje biste trebali znati

0

Danas je poznat kao svojevrsni trash glumac, ali Cage je puno više cool nego biste to očekivali

 

1. CAGE NIJE NJEGOVO PRAVO PREZIME

Filmofili to sigurno znaju, ali ostalima će vjerojatno biti nepoznato da je Nicolas Cage rođen kao Nicolas Coppola, te da je nećak velikog redatelja Francisa Forda Coppole. Svoje prve filmove je i odradio potpisan kao Nicolas Coppola, ali je nakon toga odlučio da ne želi koristit poznatog strica niti njegovo prezime, pa se odlučio svijetu predstaviti kao – Nicolas Cage. Zašto Cage? Kao što ćete oktriti u nastavku teksta, Cage je veliki fan stripova, pa je prezime uzeo prema strip junaku Lukeu Cageu. Ne baš poznati junak je čovjek koji je osuđen za zločin koji nije napravio, te u zatvoru razvija supermoći – neprobojnu kožu i nadljudsku snagu.

Iako se u filmovima i dalje potpisuje kao Nicolas Cage, a svijetu je tako i poznat, Cage nikada službeni nije promijenio ime pa mu u osobnoj i dalje stoji – Nicolas Coppola.

 

2. JEDAN JE OD GLUMI NAJPREDANIJIH GLUMACA

Danas je Nicolas Cage poznat kao trash glumac kojeg se svrstava gotovo uz rame Chucku Norrisu, a pritom se zaboravlja da je Cage Oskarom nagrađeni glumac. Prije 20 godina Cage je dobio i Oskara i Zlatni globus za svoju ulogu u filmu Napuštajući Las Vegas, film koji mu je bio odskočna daska za ulazak na A listu hollywoodskih glumaca. Cage je, unatoč svim kritikama, i danas poznat kao predani glumac, a svoju predanost glumi pokazao je već i u svojim najranijim projektima poput Poljupca vampira. U filmu glumi muškarca koji pomalo počinje gubiti razum nakon što počne vjerovati da ga je ugrizao vampir. U jednom trenutku scenarij je zahtijevao da Cageov lik pojede žohara, a unatoč tome što je sasvim logično da će se glumac odlučiti pojesti lažnog žohara, Cage je radi autentičnosti odlučio pojesti – pravog žohara! Kako scena nije na prvu uspjela, morao je pojesti – dva! Cage je sve priznao puno kasnije izjavivši da mu je to najodvratniji trenutak u cijelom životu, a nakon svega je dobio prijavu i od PETA-e!

 

3. VELIKI JE FAN SUPERMANA

Sredinom 90-tih ozbiljno se razmišljalo o rebootu Supermana, i sam projekt je prilično daleko dospio prije nego je otkazan. Kevin Smith je napisao prvi scenarij, Tim Burton je izabran za režisera, a Nicolas Cage za samog Supermana. Ali, tada se u stvar počeo miješati producent John Peters koji je htio da Superman nosi potpuno crni kostim, da ne može letjeti te da se bori protiv divovskih paukova!? Projekt je propao, a Nicolas Cage je otišao bogatiji za čak 20 milijuna dolara jer je potpisao ugovor po kojem je plaćen bez obzira snimio se film ili ne. Ipak, Cage je bio razočaran jer je sam veliki fan Supermana! Tako je dugo vremena imao primjerak prvog broja stripa u kojem se pojavljuje Superman kojeg je kupio za 150.000 dolara, a kasnije prodao za preko dva milijuna dolara!? Treba li vam ipak pravi dokaz da je veliki fan Supermana? Svom sinu, kojeg je dobio 2005. s trećom suprugom Alice, dao je ime – Kal-El!

 

4. NOVAC JE TROŠIO NA NEKE PRILIČNO BIZARNE STVARI

Kada dobijete 20 milijuna dolara a da ne trebate niti snimiti film sasvim je logično da ne znate što ćete s novcem. A Cage je tijekom godina svoje honorare trošio na prilično bizarne stvari. Tako je kupio dva otoka na Bahamima za ukupno 10 milijuna dolara, a njihv vlasnik je i danas. Jedno vrijeme je ovaj glumac živio u lažnom dvorcu u Los Angelesu, a tada je odlučio da mora živjeti u pravom pa si je kupio dva (koja je kasnije prodao) – jedan u Njemačkoj, a drugi u Sommersetu u Engleskoj. Na oba je potrošio šest milijuna dolara.

Tada je Cage počeo misliti i o danima nakon što napusti ovaj svijet. Njegova iduća akvizicija je bila trometarska piramida na groblju u New Orleansu koju je Cage izabrao za svoje posljednje počivalište. Ipak, njegova najbizarnija kupnja je lubanja tiranosaura stara 67 milijuna godina koju je platio 300.000 dolara. Na njegovu žalost, lubanja će mu vjerojatno biti oduzeta jer je otkriveno da je ilegalno odnešena iz Mongolije gdje je pronađena!

 

5. SVOJE TIJELO VOLI UKRAŠAVATI TETOVAŽAMA

Pročitavši sve do sada napisano, morate se složiti da je Cage više cool tip nego što bi se moglo zaključiti. Cijeloj listi možemo dodati i tetovaže čiji je Cage veliki fan. Ipak, za razliku od većine fanova tetovaža, Cage ih nema puno, ali zato za njega imaju posebna značenja, a neke od njih su itetako originalne i zanimljive. Kada ste još npr. čuli da je netko tetovirao Pera Dijetlića??? Legendarni crtani lik, kojega se sjećaju svi iznad 30 godina, jedna je od tri velike tetovaže na Cageovom tijelu. Pero se nalazi na desnom bicepsu, dok je veliki gušter sa šeširom na leđima, a plamena glava Ghost Ridera se nalazi na lijevoj ruci! Podsjetimo, upravo je Cage glumio u filmskoj adaptaciji Ghost Ridera, a za potrebe filma tetovaža mu se morala prekriti šminkom. Ipak bi bilo glupo da Ghost Rider nosi tetovažu samoga sebe, zar ne?

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments