Nevjerojatni pivski rekordi

0

Tko može najbrže ispiti pivo? Koje pivo je najjače? Tko ima viška slobodnog vremena pa pravi kuće od podmetača za pivo? Saznajte…

 

„Posljednji koji je upisan bio je Steven Petrosino koji je 1977. godine u malom gradiću Carliseu, u SAD-u ispio litru piva za nevjerojatnu 1,3 sekundu!“

 

NAJSKUPLJE PIVO

Minhenska pivovara Lowenbrau i nije baš poznata po skupim pivima, ali je imala tu „sreću“ da je pet boca njihova piva pronađeno na zgarištu njemačkog cepelina Hindenburg koji se zapalio i izgorio pri slijetanju u New Jersey 1937. godine. Vatrogasac Leroy Smith je pronašao pet boca, četiri je podijelio a jednu zadržao i kasnije je prodao na aukciji. Cijena je iznosila 16.000 dolara.

 

NAJBRŽE ISPIJANJE PIVA

U pivu se definitivno treba uživati, ali ima i onih koji se vole natjecati tko će ga brže ispiti. Guinnessova knjiga rekorda je svojevremeno donosila i rekordere u toj „disciplini“, a posljednji koji je upisan bio je Steven Petrosino koji je 1977. godine u malom gradiću Carliseu, u SAD-u ispio litru piva za nevjerojatnu 1,3 sekundu! Ponavljamo, riječ je o cijeloj litri piva!!!

 

NAJVEĆA KOLEKCIJA PIVSKIH BOCA

Kolekcionari piva najčešće skupljaju naljepnice piva, čepove, podmetače, a neki i boce. Upravo ovo posljednje je veliki hobi Amerikanca Roba Wernera koji se trenutno može pohvaliti sa čak 25.996 različith boca piva iz cijelog svijeta!

 

NAJJAČE PIVO

Ako ste mazohistički raspoloženi sigurno ćete poželjeti isprobati Snake Venom (idealnog li imena), službeno najjače pivo na svijetu s 67,5% alkohola! U  proizvodnji ovog škotskog „zmijskog otrova“ koristi se slad s aromom dimljenog treseta i kvasac šampanjca, a pri ispijanju se osjeća viski i hmelj. Ista pivovara, Brewmeister, proizvodi i drugo najjače pivo – Armageddon.

 

NAJGORKIJE PIVO

Netko voli laganije, netko jače, a netko gorkije pivo. Ovi zadnji su sigurno oduševljeni pivom The Hop (ako su ga imali prilike isprobati) koje je ponosni vlasnik titule „najgorkije pivo na svijetu“ Ova perjanica pivovare Pitstop Brewery u sebi ima 323 jedinice gorkosti (IBU), a u proizvodnji su korištene tri vrste hmelja.

 

NAJVEĆA KUĆA OD PODMETAČA ZA PIVO

Nijemac Sven Goebel očigledno ima višak slobodnog vremena, ali i čelične živce. Naime, Goebel je uspio od 300.000 podmetača za pivo (koje mu je donirala pivovara Gaffel) napraviti najveću kućicu na svijetu. I ne samo da je napravio kućicu, nego je u sklopu nje od podmetača napravio i cijeli namještaj!? A kako bi dokazao da u gradnji nije koristio ljepilo kućicu je nakon završetka – srušio!!!

 

NAJVEĆA ČAŠA ZA PIVO

Pravim pivopijama niti jedna čaša nije dovoljno velika, ali ona najveća na svijetu bi im definitivno bila prevelika. Naime, irski pub Auld Dubliner je u čašu svisoku 2,5 metara ulio 1.627 litara Guinnessa!!! Tom događaju su svjedočili članovi Guinnessove komisije, a pred njima je cijela količina i popijena!

 

NAJVEĆI BROJ PRENEŠENIH VRČEVA

Svima su nam dobro poznate scene s Oktoberfesta u kojima prsate konobarice nose vrčeve pune piva. Ali, rekord u broju vrčeva prenesenih u jednoj turi (minimalna udaljenost mora biti 40 metara) ne drži prsata konobarica već Australac njemačkog porijekla ReinhardWurtz, koji je 2007. godine u rukama nosio ukupno 20 vrčeva s po dvije i pol litre piva!

 

NAJDUGOVJEČNIJI BARMEN

Svi mi preferiramo da nam pivo donese (i natoči) zgodna konobarica, ali bila bi nam velika čast da nam je barem jednom pivo natočio Angelo Cammarata, čovjek koji se tim poslom bavio čak 77 godina! Nažalost, prilike za taj doživljaj nećemo imati s obzirom da se Angelo konačno umirovio 2009. godine.

 

PROČITAJTE I:

ROCK BANDOVI KOJI IMAJU VLASTITO PIVO

20 ZANIMLJIVIH ČINJENICA O PIVU

 

banerfacebooklike

 

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

19 najboljih gitarskih rifova

Kronološkim redosljedom donosimo vam najbolje gitarske rifove u povijesti „prave“ glazbe   „Koliko je žica dovoljno za odsvirati nezaboravni rif? Ako pitate Angusa Younga, legendarnog ...