Nevjerojatne zanimljivosti o WW II

0

Hitlerova potraga za Svetim gralom i Japanski desant na Aljasku samo su dio činjenica koje su malo poznate o Drugom svjetskom ratu

 

„Malo je poznato da su se japanske snage 1942. godine iskrcale na teritorij Aljaske, i zauzele mala mjesta Attu i Kiska na samom vrhu otočja Aleuti!“

 

NJEMCI SU 1941. GODINE POKUŠALI DOGOVORITI PREKID RATA

U proljeće 1941. godine Rudolf Hess, zamjenih Fuhrera, odlučio je okončati Drugi svjetski rat na svoju ruku. Shvaćajući da bi neuspjeh Operacije Barbarossa mogao razvući Njemačku na dva velika fronta, što bi je iscrpilo i vjerojatno dovelo da raspada snova o novom nacističkom poretku u cijelom svijetu (što se na kraju i dogodilo), Hess je odlučio nenajavljen odletjeti u Škotsku gdje se imao namjeru sastati sa Vojvodom od Hamiltona. Vojvoda od Hamiltona je bio predratni prijatelj uglednih nacista, te ujedno utjecajan član britanske vlade, pa je Hess smatrao da može dogovoriti prekid rata. Međutim, Hess nikada nije ni stigao do Vojvode, jer je odmah nakon skoka padobranom uhićen i odveden u zatvor gdje je i ostao do kraja rata. Hitler ga je u međuvremenu proglasio izdajicom, a nakon rata Hess je na suđenju u Nurberngu osuđen na doživotni zatvor. U dubokoj starosti, u svojoj 93. godini, Hess si je u zatvoru oduzeo život.

 

RUSI SU NAKON NJEMACA OKUPIRALI POLJSKU

Nakon pet godina isrcpljujućih borbi protiv njemačkog okupatora, poljski pokreti otpora je bio pri kraju snaga i s nestrpljenjem je očekivao navalu Crvene armije koja će ih osloboditi. U svom pohodu na Berlin, Sovjeti su konačno oslobodili Poljsku, ali ispostavilo se da se riječ oslobodili slobodno može staviti pod navodnike. Naime, prvo što je Staljin po zauzimanju Poljske naredio bilo je smaknuće svih poznatih boraca pokreta otpora! Narod je ugnjetavan, a posebno poljski židovi koji su prolazili i veća ugnjetavanja pod Staljinom nego pod Hitlerom! Pokret otpora se stoga nakon završetka rata nastavio boriti, sada protiv Sovjeta, a borba je trajala sve do 1963. godine, kada je ubijen posljednji od njih – Jozef Franczak.

 

JAPANCI SU SE ISKRCALI NA ALJASKU

Amerikanci s ponosom ističu da je njihov teritorij neosvojiv još od ranih godina 19. stoljeća, ali na njihovu žalost to baš i nije točno. Tijekom Drugog svjetskog rata, Amerikanci su strahovali od japanske invazije na njihov teritorij, a blizu pacifičke obale SAD-a, ponekad su viđane i japanske podmornice, što je izazivalo strah i bojazan. Međutim, malo je poznato da su se japanske snage 1942. godine iskrcale na teritorij Aljaske, i zauzele mala mjesta Attu i Kiska na samom vrhu otočja Aleuti! Iako je bila riječ o zabačenim mjestima i malim japanskim snagama, Amerikanci su uzvratili, ali su ih uspjeli povratiti tek krajem 1943. godine! Iako većina Amerikanaca ne zna za ovaj slučaj, na spomenutim mjestima još se mogu naći tragovi okršaja.

 

GRUPICE JAPANSKIH VOJNIKA SU SE NASTAVILE BORITI I DO 70-TIH GODINA 20. STOLJEĆA!

Drugi svjetski rat je završio nakon šest iscrpljujućih godina, točnije 2. rujna 1945. godine. Nakon što su Amerikanci nuklearnim bombama spržili Hiroshimu i Nagasaki, Japanci nisu imali izbora nego se predati. Međutim, naredba o predaji ili nije došla do pojedinih grupica, ili (vjerojatnije) samurajski raspoloženi borci jednostavno nisu htjeli prihvatiti predaju pa su se nastavili boriti na mjestima gdje su se našli u trenutku završetka rata. Neki su se pridružili vijetkongovcima, pa su se tako nastavili boriti protiv Amerikanaca, a neki su se borili i protiv Amerikanaca i protiv lokalnih vlasti na mjestima gdje su se utaborili. Posljednji japanski borci koji su se predali bili su kapetan Hiroo Onoda i razvodnik Teruo Nakamura, koji su zarobljeni 1974. godine, dakle gotovo 30 godina nakon završetka rata!

 

NACISTI SU ISTRAŽIVALI PSIHOLOŠKE SPOSOBNOSTI PASA

Dobro je poznato da su nacistički znanstvenici voljeli ispitivati sve okultno, ali je manje poznato da su bili opsjednuti psihologijom psa i njegovom povezanošću sa svojim vlasnikom. Istraživanja na razumjevanju i razvijanju psihologije psa, počela su još 1930-tih, a kasnije je otkriveno da su u svojim istraživanjima ostvarili i određeni napredak. Dokumentirani su slučajevi da su psi naučili morseovu abacedu, a posebno je fascinantan slučaj u kojem je jedan pas na pitanje „Tko je Adolf Hitler?“, morseovom abecedom odgovarao „Mein Fuhrer“!? Plan nacista je izgleda bio da pse iskoriste kao jedine čuvare koncentracijskih logora i vojnih baza!

 

HITLER JE STVARNO TRAŽIO SVETI GRAL

Kao što smo već spomenuli, nacisti su stvarno bili opsjednuti okultnim, a jedna od glasina, za kou postoji prilično dokaza koji je potvrđuju, jest da je Hitler krenuo u potragu za Svetim gralom. U ranim 30-tim godinama prošlog stoljeća, Hitler je naredio Himmleru da osnuje elitnu jedinicu unutar SS-a kojoj je zadatak bio istraživanje arijevske rase. Znanstvenici, nazvani Ahnenerbe, su išli toliko daleko da su ispitivali lubanje kako bi utvrdili koja je više arijevska! Među Ahnenerbecima se posebno isticao mladi arheolog Otto Wilhem Rahn, koji je već godinama tražio gral, i koji je smatrao da se gral nalazi među blagom Katara. U više navrata Rahn je putovao u katarsku utvrdu u francuskom Montseguru, ali bez uspijeha. Uvidjevši razočarenje u Hitlerovim očima Himmler je odlučio degradirati Rahna u običnog čuvara koncetracijskog kampa. Rahn je nakon toga odlučio napustiti SS, ali je samo nekoliko mjeseci nakon toga nađen mrtav u austrijskim Alpama. Iako je službeni uzrok smrti samoubojstvo, njegova smrt se teško može smatrati slučajnom.

 

NLO-I SU SE MASOVNO POČELI POJAVLJIVATI U DRUGOM SVJETSKOM RATU

Danas su poznati kao NLO-i, ali u tadašnje vrijeme jednostavno nisu znali što su (iako se i danas sigurno ne zna nego se nagađa) i kako ih zvati pa su ih nazivali jednostavno foo fighters, pri čemu je u tadašnje vrijeme riječ „foo“ bio sleng za ništa. Masovna prijavljivanja „foo fightersa“ su javljana tijekom 1944. godine, kada su saveznički piloti uvijek opisivali isto – svijetla koja su ih pratila na sigurnoj udaljenosti, nakon čega bi jednostavno nestala. Piloti ih nisu mogli dostići, niti oboriti. Amerikanci i Briatnci su smatrali da je vjerojatno riječ o eksperimantalnim i naprednim letjelicama nacističke Njemačke ili Japana, ali su nakon rata otkrili da su i njihove kolege sa suprotne strane prijavljivali ista viđenja.

 

Foto: Wikipedia

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments