Nemojte propustiti Extreme Rules

0

Pred nama je još jedan wrestling PPV događaj, ekstremniji nego obično

 

„Lesnar i Triple H su se do sada dva puta susreli u ringu, rezultat je izjednačen, pa će odluka pasti u metalnom kavezu iz kojeg se izlazi ili uzdignutih ruka ili na nosilima“

 

Svake godine svibanj je rezerviran za ono najesktremnije u wrestlingu – Extreme Rules noć! Pravila su ovdje ekstremnija nego na npr. Wrestlemaniji, pa je riječ o noći u kojoj se muškarci izdvajaju od dječaka. Ova nam godina donosi posebno zanimljive okršaje, i velika neprijateljstva koja će nam dati odgovor – tko je bolji?

 

THE MIZ VS. CODY RHODES

Zadatak uvodnog showa jest zagrijati publiku za okršaje koji sljede, međutim pitanje je koliko The Miz i Cody Rhodes to mogu učniti. The Miz je imao isti zadatak na Wrestlemaniji, kada je u borbi za Interkontinentalnog prvaka pobjedio Wadea Barretta, samo da bi pojas od istog borca izgubio 24 sata kasnije! Cody Rhodes je polovica potpuno nezanimljivog Tag Teama (druga polovica je Damien Sandow), a ovaj susret nema baš nikakvo značenje. Osim što bi The Miz mogao potpuno nestati u slučaju poraza.

 

ALBERTO DEL RIO VS. JACK SWAGGER

Neprijateljstvo Meksikanca Del Ria i američkog desničara Swaggera traje već duže vrijeme, a susreli su se već na Wrestlemaniji kada je slavio Del Rio, te ujedno obranio naslov prvaka svijeta. U međuvremenu je Del Rio izgubio pojas od Dolpha Zigglera koji je iskoristio svoj Money in the Bank ugovor i Del Riovu ozljedu. Sva tri borca su trebala odmjeriti snage u međusobnom susretu na Extreme Rules, ali se Ziggler ozljedio. Pobjednik okršaja Del Ria i Zigglera će dobiti priliku boriti se za naslov prvaka svijeta (drugi pojas po važnosti u WWE) sa Zigglerom.

 

JOHN CENA VS. RYBACK

Do dan poslje Wrestlemanije Ryback je bio ljubimac publike, a Feed Me More omiljeni povik. Međutim, u iznenađujućem preokretu Ryback je odlučio postati negativac nakon što je prvo spasio Cenu od poludjelog najjačeg čovjeka na svijetu Marka Henryja, samo kako bi ga sam mogao napasti kada prvak to nije očekivao! Ryback se na taj potez, prema njegovim riječima, odlučio zbog toga što mu Cena nije pomogao kada ga je napao The Shield. Zadovoljštinu je stoga dobio kada je objavljeno da će se dva borca suprostaviti jedan drugom na Extreme Rules, a ulog je najvažniji pojas u WWE – naslov prvaka WWE. Okršaj se održava po Last Man Standing pravilima u kojima nema odbrojavanja. Favorit je ipak Cena jer Ryback do sada nije dobio niti jedan važniji meč, ali…

 

BROCK LESNAR VS. TRIPLE H

Wrestling je danas prepun velikih neprijateljstava, ali teško iti jedno može nadmašiti ono između Lesnara i Triple H. Ova dva hrvača su se do sada dva puta susrela u ringu, rezultat je izjednačen pa će odluka pasti u metalnom kavezu iz kojeg se izlazi ili uzdignutih ruka ili na nosilima. Ulje na, i onako užarenu vatru, dolio je Brock Lesnar, inače bivši prvak u UFC-u, kada je demolirao ured Triple H-a, inače zeta predsjednika WWE. Triple H nije ostao dužan, pa je u sljedećoj emisiji RAW-a, bacio Lesnara na njegova managera omraženog ljigavca Paula Heymana.

 

SHEAMUS VS. MARK HENRY

Ludi Irac Shemaus je jedan od omiljenih boraca u WWE, Mark Henry sa svojih gotovo 200 kg jedan od najstrašnijih. Kao uvod u borbu, Henry i Sheamus su se već više puta sukobljavali, ali izvan ringa. Henry je dva puta napao Sheamusa u backstageu, i to nakon što ga je Irac ponizio u dizanju utega (Henry se predstavlja kao najjači čovjek na svijetu). Ni tu nije bio kraj zasjedama pa je jedina logična odluka bila dogovoriti im međusobni susret na Extreme Rules. Po čemu će ovaj meč biti poseban? Po tome što će u borbi biti dopuštena upotreba remena.

 

RANDY ORTON VS. BIG SHOW

Neprijateljstvo Ortona i Big Showa je počelo na Wrestlemaniji kada su se zajedno sa Shemausom borili protiv The Shielda. Trojac je bio na putu prema pobjedi protiv neporaženog The Shielda, sve dok Orton i Shemaus nisu počeli ignorirati Big Showa. Na kraju je The Shield pobjedio što je razljutilo Big Showa koji je postao željan osvete. Priliku će imati na Extreme Rules – Big Show je željan osvete, a Ortonu Show predstavlja samo jednu od prepreka na putu prema borbi za naslov WWE prvaka.

 

CHRIS JERICHO VS. FANDANGO

Najveći zavodnik WWE protiv najboljeg plesača WWE, zvuči nezanimljivo zar ne? Međutim, Jericho i Fandango su svoju „ljubav“ doveli do nivoa u kojem su baš svi potezi dopušteni. Sve je počelo kada se Kanađanin izrugivao Fandangu izgovarajući njegovo ime kao „Fandumbo“… Borcu koji u ring ulazi plešeći tango i slične plesove se to nije niti malo svidjelo pa je vrlo brzo poečo napadati Jerichoa u ringu, ali još češće izvan njega. Jericho je itekako željan osvete jer ga je Fandango pobjedio na Wrestlemaniji u svom prvom nastupu. Ovaj meč bi ujedno trebao značiti i kraj njihove priče, te će se valjda posvetiti i borbama sa drugim borcima.

 

KOFI KINGSTON VS. DEAN AMBROSE

Borba za naslov prvaka SAD-a, protiv aktualnog prvaka Kofi Kingstona, bi trebala biti odskočna daska za samostalnu karijeru vođe The Shielda – Deana Ambrosea. Već se duže vrijeme nagađa, hoće li, osim kao trojac, članovi najatraktivnije trojke wrestlinga, krenuti i u samostalne borbe. Odgovor smo brzo dobili, Ambrose kreće u napad na nevažnu titulu, ali s pogledom prema borbi za naslov prvaka WWE u nekoj bližoj ili dalnjoj budućnosti. Akrobatski uvijek raspoložen Kofi Kingston mu ne bi trebao stvarati prevelike probleme.

 

TEAM HELL NO VS. THE SHIELD

Daniel Bryan i Kane, odnosno Team Hell No, su već duže vrijeme vlasnici Tag Team naslova, i njihovoj vladavini bi mogao doći kraj jer će im se suprostaviti nepobjedivi The Sheild, odnosno njihove dvije trećine – Roman Reigns i Seth Rollins. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se The Sheild ponašati u skraćenom sastavu, baš kao što moramo vidjeti i je li nestalo kemije između Bryana, koji želi borbu za naslov prvaka svijeta, i „velikog crvenog čudovišta“ Kane koji po malo broji posljednje dane pred mirovinu. Jedno je sigurno – gdje god se The Sheild pojavi zagarantirane su dvije stvari – nepoštivanje pravila i spektakl!

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments