Neizbježne vježbe za masu

0

Ukoliko vam je cilj izgraditi ozbiljnu mišićnu masu, vaš izbor moraju biti složene vježbe

 

„Iako postoji mnogo složenih vježbi, vaš fokus bi trebao biti na one koje potiču što veći broj mišića na rad i omogućavaju da podignete što veće težine“

 

Ako je vaš cilj da izgradnja mišićne mase u što kraćem roku, prvo bi se trebali zapitati koje su vježbe najbolje za to. Zaboravite na bučice i svakakve napitke koji povećavaju masu te se okrenite treningu koji će sadržavati većinu osnovnih ili složenih bodybuilding vježbi. One će „pogoditi“ što više mišićnih skupina i omogućiti  vam da dižete u konačnici veće težine. Naravno, nije sve u težini, ali je jako bitna ukoliko želite izgraditi zavidnu mišićnu masu.

Iako postoji mnogo složenih vježbi, vaš fokus bi trebao biti na one koje potiču što veći broj mišića na rad i omogućavaju da podignete što veće težine.

Složene vježbe bi trebali izvoditi na početku treninga, jer one zahtijevaju dosta sange i energije, a neophodno je da ih ispravno i s maksimalnim intenzitetom izvodite.  Na primjer, ukoliko trenirate ramena, počnite sa potiskom, prije nekih lateralnih letenja ili nekih drugih izolacijskih vježbi.

 

ČUČANJ

Čučanj je osnovna vježba za noge i prilikom izvođenja ove vježbe korsite se kvadriceps, loža, list i gluteus. Također, ova vježba ima i uticaj na gornji dio tijela. Ukoliko želite ozbiljnu mišićnu masu, onda morate i trenirati vaše noge, jer one su pola tijela, a ova vježba potiče prirodnu razinu testosterona i pogađa 72% mišićne mase prilikom izvođenja.

 

MRTVO DIZANJE

Vježba koja potiče na rast mišiće donjeg dijela leđa, ložu, trapez i kvadricepse. Kao i čučanj, te bench potisak, i ova ubraja se u powerliferske vježbe.

 

BENCH POTISAK

Vjerovatno najomiljenija vježba mnogih početnika koja potiče na rast primarno vaše grudi, ali i vaša ramena i triceps.

 

POTISAK ZA RAMENA

Kao što i naziv kaže, radi  se o osnovnoj vježbi za ramena koja se može izvoditi  u sjedećem ili stojećem polažaju sa šipkom ispred ili iza glave.

 

VESLANJE

Jako dobra vježba za mišiće srednjih leđa i latimuse, a skenudrano utječe i na bicpes i ramena.

 

ZGIBOVI

Vježba koja odlično potiče rast latimusa, a sekundarano su u upotrebi bicpes i srednja leđa. Ovo je vježba koja se izvodi sa vlastitom težinom (bodyweight).

 

PROPADANJA

Također se radi o vježbi sa vlastitom težinom. Možete je koristi kada trenirate grudi ili ramena. Ako nemate razboj, možete se poslužiti sa stolicom ili bench klupom (triceps verzija).

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Najbolji igrači Brazila 2014

Nakon mjesec dana loptanja na najvećoj svjetskoj nogometnoj pozornosti pokušali smo izabrati 10 najboljih ovog svjetskog prvenstva   „Sav teret kolumbijskih očekivanja, nakon ozljede Falcaa, ...