Najzloglasnije kraljice droge

0

Nisu samo muškarci na vrhovima kartela, tim su se poslom uspješno bavile i neke „dame“

 

GRISELDA BLANCO

Najzloglasnija žena u svijetu droge, i kriminala općenito, je Kolumbijka Grisela Blanco koja je svoju „slavu“ stekla u Miamiju za vrijeme kokainske goznice 80-tih. Svoju kriminalnu karijeru je počela već s 11 godina otmicom djeteta, da bi kasnije emigrirala u SAD gdje je na Floridi organizirala kokainsku mrežu preko koje je droga iz Kolumbije završavala u SAD-u. Crna udovica, kako joj je bio nadimak, je zarađivala čak osam milijuna dolara mjesečno, što joj je dalo moć koju je pokazivala okrutnošću. Smatra se da je zaslužna za preko 200 ubojstava. Kraj joj je došao 1985. godine kada je uhićena, da bi 10 godina kasnije deportirana u Kolumbiju. Ubijena je u pucnjavi na ulicama Medelina 2012. godine.

 

ANGIE SANCLEMENTE VALENCIA

Kolumbijka Valencia je počela kao model za donje rublje i misica, ali je pobjednici Reinado Nacional del Cafe natjecanja titula oduzeta nakon samo dva dana kada je ispostavljeno da je udana. Nedugo nakon toga upoznala je vođu jednog od meksičkih kartela, poznatog samo kao Čudovište, s kojim je bila u vezi. Nakon što je par prekinuo, Valencia je iskoristila sve što je naučila od Čudovišta kako bi pokrenula svoj „biznis“ sa drogom. Drogu je iz Argentine prenosila u Englesku preko manekenki, sve dok jedna od njih nije uhićena. Manekenka je propjevala, a Valencia je 2010. godine završila u argentinskom zatvoru. Nakon tri godine je puštena i deportirana u Kolumbiju.

 

SANDRA AVILA BELTRAN

Beltran je jedna od prvih žena na vrhu kartela, a svojim je muškim „kolegama“ pokazala da žena može uspješno voditi „biznis“. La Reina del Pacífico (Kraljica Pacifika) je služila kao veza između meksičkog Sinaloa kartela i kolumbijskog Norte del Valle kartela. Udavala se dva puta, oba puta za korumpirane policijske službenike kojih je zavela novcem i moći posla sa drogama. Ali, oba su supruga završila na isti način – smrću po nerazjašnjenim okolnostima. Kada je 2002. godine njezin sin otet, obratila se policiji što je otvorilo istragu koja je dovela do njezinog uhićenja pet godina kasnije.

 

MIREYA MORENO CARREON

Zetas su poznati kao jedna od najnasilnijih kriminalnih skupina, a na njihovom čelu godinu dana je bila – žena! Carreon je na vrh zasjela nakon što je njezin prethodnik, Raul Garcia Rodriguez, uhićen u tajnoj operaciji. La Flacca (Mršava) je brzo preuzela nadgledanje svih puteva droge u Monterreyu, a pokazala je i veliku brutalnost u sukobima sa tri druge kriminalne skupine koje su se pokušale izboriti za svoj dio kolača na spomenutom teritoriju. Ipak, Carreon nije dugo bila na vrhu jer je nakon godinu dana uhićena u tajnoj operaciji, u ukradenom automobilu punom kokaina i marihuane.

 

ENEDINA ARELLANO FELIX

Meksički karteli su često svojevrsni obiteljski biznis, pa nakon pada vođe njegovo mjesto zauzima netko tko je s njim krvno povezan. La Jefa je tako preuzela Arellano Felix kartel, koji nadgleda važne puteve droge kroz Tijuanu, nakon što je njezin brat Ramon ubijen, a drugi stariji Eduardo uhićen. Međutim, iako prije nije bila na čelu kartela, DEA smatra da je upravo ona upravljala svim poslovima, a ne njezina braća. Također, smatra se da je ona bila prva žena na svijetu koja je došla na vrh nekog kartela, a iako je stavljena na DEA-inu listu još 2000. godine, još uvijek nije uhićena.

 

BLANCA CAZARES SALAZAR

Kao atraktivna plavuša, u koju se zaljubio Joaquin Guzman, Salazar je dovedena u Sinaloa kartel da im pere novac. Salazar je bila izuzetno uspješna u svom poslu, te je svoje umijeće koristila i da stekne osobno bogatstvo. Vrlo brzo je napredovala kroz kartel te je na kraju upravljala svim financijama ovog poznatog kartela. Iako nikada nije došla do samog vrha, njezin utjecaj je u svijetu droge bio izuzetno velik, a danas se nalazi u bijegu jer je izdan zahtjev za njezino izručenje SAD-u.

 

KATH PETTINGILL

Ne dolaze sve „kraljice droge“ iz Kolumbije i Meksika, a jedna od iznimaka je i Granny Evil, Kath Pettingill, iz Melbournea. Najveća igračica na ilegalnoj sceni Melbournea, svoj prihod nije ostvarivala samo od droge, već i od trgovine oružjem i prostitucije. Pettingill je pokazala i da kruška ne pada daleko od stabla jer su sva njezina djeca također postali kriminalci, baveći se ne samo drogom nego su zaslužni i za ubojstvo dva policajca. Pettingill je inače poznata i po staklenom oku – pokušavajući otplatiti dug svoje kćeri, propucana je te je izgubila oko.

 

EDITH LOPEZ LOPEZ

Poznata i kao Kraljica juga, Edith Lopez Lopez je u svijet droge ušla kao supruga vođe kartela Raula Nuneza Moralesa, poznatijeg kao Kauboj. Kada je Kauboj uhićen 2000. godine, Lopez je brzo uskočila na njegovo mjesto dodatno šireći suprugovu mrežu dilera, pa se zarada tijekom godina značajno povećavala ujedno pretvarajući Lopez Lopez, u važnu igračicu. Njezini poslovi su privukli pozornost meksičke policije koja je polako plela mrežu oko nje, sve dok je 2008. godine konačno nije uhitila.

 

THELMA WRIGHT

Baš kao i dosta drugih žena s ove liste, Wright je svoje carstvo nasljedila od svog supruga. Jackie Wright je bio vođa Black Mafie koja je harala na ulicama Philadelphie. Sva droga je išla preko njega sve dok 1986. godine nije ubijen. Međutim, Black Mafia nije propala, već je na vrh zasjela Thelma koja je posao učila još dok je njezin pokojni suprug vodio poslove. Black Mafia je dominirala ulicama Philadelphie tijekom 80-tih i 90-tih, čak se počela i širiti na područje Los Angelesa, da bi se, zabrinuta za život svog sina Jackiema odjednom odlučila umiroviti. To se i ne događa baš često.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Ronda Rousey

Seksi vladarica UFC-ovog oktagona koju nitko ne može skinuti s trona     Žene se uvijek smatralo slabiji spolom pa su možda zato one što ...