Najzanimljivije boksačke kategorije za gledanje

0

Zaboravite dosadnu braću Kličko i tešku kategoriju koja odavno nije zanimljiva, umjesto toga obratite pozornost na…

 

„Međutim, ova kategorija donosi i dva fantastična borca u vidu Meksikanca Saula Alvareza i Kubanca Erislandy Lare. Upravo će se ova dva boksača susresti 12. srpnja u jednoj od najiščekivanijih borbi ove godine“

 

VELTER

Velter kategorija je uvijek bila najuzbudljivija i najkvalitetnija boksačka kategorija. Iako je u njoj najdominantniji boksača današnjice, neporaženi Floyd Mayweather, pa možda rezultatske neizvjesnosti i nema, u kategoriji do 69 kilograma je nevjerojatna koncentracija kvalitetnih boraca. Dovoljno je spomenuti da su tu stari lisci Manny Pacquiao i Juan Manuel Marquez, zatim izvrsni Argentinac Marcos Maidana koji je u prošlom okršaju namučio Mayweathera, Timothy Bradley, zvijezde u usponu Keith Thurman, Shawn Porter, Luis Carlos Abregu i Kell Brook, te bivši višestruki prvaci Devon Alexander, Amir Khan i Robert Guerrero… Ova kategorija je jednostavno prepuna talentom i baš svaki meč garantira vrhunski boks.

 

POLUSREDNJA KATEGORIJA

I ovdje je svoj potpis ostavio Floyd Mayewather, koji je prvak po WBA i WBC-u, ali se više orjentira na već spomenutu velter kategoriju. Međutim, ova kategorija donosi i dva fantastična borca u vidu Meksikanca Saula Alvareza i Kubanca Erislandy Lare. Upravo će se ova dva boksača susresti 12. srpnja u jednoj od najiščekivanijih borbi ove godine. Tu je i neumorni Meksikanac Carlos Molina koji je prvak po IBF-u, zatim jedan od najatraktivnijih boksača za gledanje Mandingo Warrior James Kirkland, neporaženi prvak po WBO-u Demetrius Andrade, blizanci Jermell i Jermall Charlo, bivši prvak Austin Trout, Andy Lee…

 

POLUVELTER

Kategorija koja ima tri neporažena prvaka jednostavno mora biti jaka. WBA (Super) i WBC prvak je DannyGarcia koji je neporažen u 28 susreta, WBA prvak Jesse Vargas je pobjedio u sva 24 susreta dok je najveće iznenađenje nedavno priredio relativno nepoznati Chris Algieri koji je došao do titule WBO prvaka pobijedivši favoriziranog Rusa Ruslana Provodnikova. Algieri trenutno ima skor 20-0. Ali tu nije kraj imenima jer su u ovoj težinskoj kategoriji jedan od najomiljenijih i najuzbudljivijih boksača Argentinac Lucas Matthysse, bivši prvak Adrein Broner, veteran Lamont Peterson te Dagestanac Khabib Allakhverdiev.

 

MUHA

Manje kategorije obično prođu neprimjećene, a pogotovo one najlakše poput muhe. Što je šteta s obzirom da muha donosi prilično kvalitetne boksače i okršaje. Ovom kategorijom su uvijek dominirali Japanci i Meksikanci, a današnja najveća zvijezda je Japanac Akira Yaegashi, koji je titulu oduzeo zemljaku Toshiyukiu Igarashiu, a kojeg uskoro čeka uzbudljiva borba s bivšim prvakom u dvije težinkse kategorije Romanom Gonzalezom. Meksikanac Juan Francisco Estrada je prvak po WBA (Super) i WBO nakon što je pobjedio veterana Briana Viloriu, a svoju je titulu branio dva puta protiv velikih boraca Milana Melinda i Richiea Mepranuma. Uvijek opasni su i Giovani Segura, bivši prvaci Moruti Mthalane i Kompayak Porpramook, te Amnat Ruenroeng, Naoya Inoue koji bi se trebao „popeti“ u ovu klasu te prva kineska zvijezda Zou Shiming.

 

SREDNJA

Nakon nedavnog briljantnog nokauta dotadašnjeg prvaka Sergia Martineza, Miguel Cotto je prvak po WBC-u. Cotto je jedan od najsrčanijih, i najomiljenijih boksača današnjice kojeg je užitak gledati. Ovom kategorijom je dugo dominirao i Felix Sturm, sve dok nije izgubio titulu od 40-godišnjeg Australca Sama Solimana. Uzbudljiva kategorija ima i dva neporažena prvaka – Kazahstanca Gennady Golovkina (Super WBA) i Peter Quillina (WBO). Posebno je impresivan Golovkin koji je titulu branio već 10 puta i ima skor 29-0, uz čak 26 nokauta! Golovkinov idući protivnik je Daniel Gealin, još jedan odličan borac, a strahovito napreduje i doa sada neporaženi Rus Matt Korobovof.

About author

Toni Čeović

Pokretač i urednik Kulta, ljubitelj filmova, obožavatelj U2 i veliki zaljubljenik u formulu 1

No comments