Najveći badass glumci svih vremena

0

Ovaj put vam donosimo 10 glumaca, čija se imena mogu nalaziti kao objašnjenje za riječi badass i macho

 

„John Carpentner ga je mislio angažirati za ulogu Snake Plisskena u Bijegu iz New Yorka, ali je na kraju odustao jer je Bronson bio previše macho za ulogu. Ponavljamo, za ulogu Snake Plisskena!!!“

 

Bronson

CHARLES BRONSON

Možete li zamisliti dijete od 10 godina koje radi u rudniku? Upravo je to radio Charles Buchinsky, nakon što mu je preminuo otac, pa su i djeca morala raditi kako bi se obitelj od 15-ero djece prehranila. Srećom po njega, koliko god to morbidno zvučalo, izbio je Drugi svjetski rat u kojem je služio kao strijelac u bombarderu, za što je dobio i Grimizno srce. Nakon toga je bio u potrazi za poslom što ga je u konačnici dovelo i do glume. Zahvaljujući svom izgledu dobijao je uloge badass kauboja, gangstera i opakih vojnika, a karijeru će mu, među ostalim, obilježiti i pet nastavaka Smrtonosne želje. I u privatnom životu Bronson je bio badass. Tako je na snimanju Velikog bijega rekao kolegi glumcu Davidu McCallumu da će oženiti njegovu suprugu Jill, što je stvarno i učinio! Je li Charles Bronson bio macho badass faca? John Carpentner ga je mislio angažirati za ulogu Snake Plisskena u Bijegu iz New Yorka, ali je na kraju odustao jer je Bronson bio previše macho za ulogu. Ponavljamo, za ulogu Snake Plisskena!!!

 

Brown

JIM BROWN

Jim Brown je prije Dvanaestorice žigosanih kruh zarađivao na terenima NFL-a, gdje je kao igrač Cleveland Brownsa, svaki tjedan trpio žestoke sudare s protivničkim igračima, ali i brojne rasističke uvrede. Kada mu je trener zaprijetio da će ga novčano kazniti za svaki dan propuštanja treninga zbog snimanja Dvanaestorice žigosanih, Brown se jednostavno umirovio. Brzo je postao, kako se volio predstavljati, prva crnačka akcijska zvijezda, koja je glumila badass likove imena poput Slaughter, Gunn, Fireball, Stoker, Slammer i Lyedecker. Američkom nogometu se mislio vratiti kada je njegov rekord u osvojenim yardima trčanjem trebao oboriti Franco Harris, igrač kojega je Brown smatrao kukavicom i nedostojnim njegova rekorda.

 

Eastwood

CLINT EASTWOOD

Njegove uloge su bile prave macho uloge u kojima ste ga mogli gledati kao dobrog, lošeg ili zlog, a na ekranu je ubio više negativaca nego Jason teenagera na Crystal jezeru. Naravno, govorimo o Clintu Eastwoodu, pravom frajeru kojeg ćemo uvijek pamtiti kao Prljavog Harryja, policajca koji se ponaša isključivo po svojim pravilima. Karijeru je izgradio upravo na ulogama policajaca i revolveraša koji svojim opakim pogledom ruše sve pred sobom. Koliko je Clint cijenjen možda najbolje govori podatak i da su Gorillaz napisali pjesmu koja nosi njegovo ime. Još vam uvijek nije prava muškarčina? Spomenimo i samo da je Eastwood, kao mladi glumac u potrazi za svojim mjestom u Hollywoodu, svako večer dovodio drugu djevojku u svoj maleni unajmljeni stan!

 

Heston

CHARLTON HESTON

John Charles Carter je smatrao da njegovo ime nije dovoljno macho, pa ga je za prvi film u kojem je glumio promijenio u Charles Heston. Najpoznatiji po ulogama u Ben Huru i Planeti majmuna, Charlton Heston je ostavio neke od najlegendarnijih onelinera u povijesti Hollywooda – „Proklet bio, proklet bio do pakla“, „Miči te kandže od mene prokleti prljavi majmune“ i „To nije hrana, to su ljudi!“.  Heston je ipak možda i najpoznatiji po zalaganja za pravo da svatko nosi oružje. Bio je predsjednik NRA (National Rifle Asociation), a kada su ga kritizirali zbog zalaganja za oružje, rekao je da je jedini način na koji će mu netko dignuti pištolj iz ruke je tako da ga iščupa iz njegovih hladnih, mrtvih ruka!

 

Jones

VINNIE JONES

Legendarnog nogometaša iz Walesa danas poznajemo kao glumca koji igra isključivo negativce opakih imena poput Mr. Black, Mad Myanard, Bullet-Tooth Tony ili jednostavno Killer. Uostalom, s onakvim izgledom, kakve drugo uloge bi i mogao igrati? Prije nego je svojom pojavom, i ulogama suludih likova, počeo plašiti gledatelje, Jones je plašio igrače na terenima Premiershipa. Bio je jedan od „najistaknutijih“ igrača razbijačke momčadi Wimbledona, a oblačio je i dres Leedsa i Chelsea. Tijekom nogometne karijere isključen je 12 puta, te je vlasnik najbržeg crvenog kartona u povijesti. U utakmici protiv Sheffield Uniteda pocrvenio je za samo tri sekunde! Morate priznati da je riječ o izuzetnom postignuću.

 

Lee

BRUCE LEE

Kako na listi badass glumaca ne spomenuti čovjeka koji je borilačke vještine uveo u Hollywood? Da nije bilo Bruce Leeja, ne bi bilo kung fu filmova koje smo toliko voljeli gledati, ne bi bilo Chuck Norrisa i viceva o njemu, ne bi bilo Jackie Chana, Jet Lija, Jean Claudea Van Dammea niti Stevena Seagala, a niti bi bilo posjeta bolnici zbog preloma kostiju nakon gledanja nekih od Leejevih borilačkih filmova. Ova azijska akcijska zvijezda je dosegla takav status da su svi htjeli raditi s njim, pa se u jednom filmu s Leejem borio čak i legendarni košarkaš Kareem Abdul Jabaar. Koliko je Bruce Lee bio badass? Dovoljno je reći da su u obradi filmova morali usporavati njegove pokrete da ne bi izgledalo da su ubrzani, kao i da je protivnika mogao oboriti udarcem s zamahom od samo dva centimetra!

 

Marvin

LEE MARVIN

Dvanaestorica žigosanih je imala jaku glumačku ekipu koju je predvodio pravi ratnik – Lee Marvin. Za razliku od ostalih glumaca, Marvin je ubijao i na ekranu i izvan njega. Tijekom Drugog svjetskog rata Marvin je kao Marinac sudjelovao na bojištu te je čak nagrađen Grimiznim srcem nakon što je preživio u napadu neprijatelja u kojem je velika većina njegova odreda poginula. Nakon rata pošao je u Hollywood u kojem je glumio uglavnom vojnike, policajce i gangstere, a vrhunac karijere mu je definitivno uloga u Dvanaestorici žigosanih. Nakon toga mu je ponuđena uloga u Raljama, ali je ulogu odbio jer mu je rečeno da se neće boriti s pravim morskim psom!? Kao pravi vojnik, nakon smrti je pokopan na vojnom groblju, a na njegovom jednostavnom nadgrobnom spomeniku piše samo – Lee Marvin, PFC US Marine Corps, World War II.

 

Norris

CHUCK NORRIS

Iako Chuck Norris ima isti izraz lica, bez obzira koju emociju trebao odglumiti, i iako je predmet bezbrojnih viceva širom svijeta, Chuck Norris je itekako badass lik koji se može ponositi da ima crni pojac osmog stupnja u karateu! Nakon vojne karijere (bio je u zrakoplovstvu) Norris se upoznao s borilačkim vještinama, u čemu je brzo postao i prilično dobar. Bio je šesterostruki prvak SAD-a u karateu, kada je upoznao Bruce Leeja koji mu je dao ulogu u Na zmajevom putu. Norrisov nastup je bio primjećen, glumac se zaljubio u glumu, pa je to bio početak njegove karijere obilježen filmovima u kojima je prašio turove. Norris bi bio još i više badass da nije glumio u užasnoj seriji Walker teksaški ranger, i da mu George Bush nije idealan američki predsjednik.

 

Rourke

MICKEY ROURKE

Jedan od „najtvrđih“ glumaca u stvarnom životu je definitivno Mickey Roruke, koji se proslavio škakljivim scenama s Kim Basinger u Devet i pol tjedana. Ali, Rourkeu se nije svidjelo što ga svi gledaju kao seks simbol, pa je glumu odlučio staviti na drugo mjesto, a boks na prvo. Unatoč određenom iskustvu u amaterskom boksu, koji bi se milijunaš odlučio ući profesionalno u ring u 39. godini, i to za 250 dolara po borbi? Rourke je na kraju ostavio solidan skor od šest pobjeda (četiri nokautom) i dva neriješena, ali je dobio toliko batina da je morao ići na plastične rekonstrukcije koje i nisu ispale baš najbolje. Glumi se na kraju vratio Sin Cityjem i Hrvačem.

 

Trejo

DANNY TREJO

Postoji li ijedan glumac danas koji izgleda više badass od Dannyja Treja? Možda se, osim Machettea, nećete sjetiti baš svih filmova u kojima je glumio, ali njegova faca se ne zaboravlja. Trejo je pravi badass lik koji je 11 godina proveo u zatvoru, i čije su tetovaže i ožiljci stvarni, a ne šminka za filmske scene. Trejo je od malih nogu jednostavno bio predodređen za zatvor, i da nije bilo njegova drugog rođaka Roberta Rodrigueza, vjerojatno bi danas ponovo gulio kaznu u kakvom zatvoru. Filmsku karijeru počeo je manjim ulogama ljigavaca koje je ubijao ostarjeli Charles Bronson, ali nakon uloge Razor Charliea u Od sumraka do zore, u Hollywoodu su ga počeli drukčije gledati. Trejo je inače poznat kao čovjek koji ne odbija niti jednu ulogu ako misli da može pomoći, a kada ga pitaju je li stvarno najbadass lik Hollywooda, odgovara sa „Poznate li još koga da mu je glava bila nabijena na kornjaču?“ aludirajući na scenu iz Breaking Bada.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Vježbe koje sagorijevaju kalorije

Ukoliko ste od onih kojima je potrebno sagorijevanje kalorija i masnih naslaga predstavljamo vam visoko intenzivni trening pomoću kojih će se kalorije i masne naslage ...