Najskuplji razvodi svih vremena

0

Neke su se supruge morale zadovoljiti sa samo četvrtinom milijarde, dok su neke dobile i debelo preko milijarde dolara!

 

„Na kraju je guverner Californie morao dati pola svog bogatstva, iako je htio dati i više kako bi pokazao da je spreman suočiti se sa svojim pogreškama“

 

ARNOLD SCHWARZENEGGER I MARIA SHRIVER

250 milijuna $

Do otrkića da je Arnie imao afere, a jedna je čak urodila i izvanbračnim djetetom, Arnold i njegova supruga Maria Shriver su izgledali kao idealan par. On je gurao u politici, a ona je uvijek bila uz njega… Na kraju je guverner Californie morao dati pola svog bogatstva, iako je htio dati i više kako bi pokazao da je spreman suočiti se sa svojim pogreškama.

 

ROMAN I IRINA ABRAMOVICH

300 milijuna $

Nakon 16 godina 2007. godine se raspao brak najpoznatijeg ruskog milijardera. Prema riječima njegove supruge Irine, od kad je Roman postao uspješan i popularan, sve su manje provodili vremena zajedno pa je podnjela zahtjev za razvodom, te se u konačnici zadovolila sa „samo“ 300 milijuna dolara. Samo i ne bi trebalo biti u navodnicima jer što je 300 milijuna prema 18,7 milijardi koliko je Abramovichevo bogatstvo?

 

ROBERT I SHEILA JOHNSON

400 milijuna $

Ovaj je moćni par bio toliko uspješan da je negdje moralo puknuti. Osnivači BET Networka su bili 33 godine u braku prije nego su podnjeli zahtjev za rastavom zbog profesionalnih razlika. Sheila je otišla s 400 milijuna dolara više u džepu, a i nakon razvoda oboje se nalaze na listi najbogatijih afro-amerikanaca u SAD-u.

 

MEL I ROBYN GIBSON

425 milijuna $

Nakon 28 godina braka i čak sedmero djece, Robyn Gibson je konačno puknuo film. 2009. godine je Robyn podnjela zahtjev i dobila polovicu od 850 milijuna dolara koliko je procjenjeno Gibsonovo bogatstvo. Život Robyn je vjerojatno od tad procvjetao, što se ne može reći za Mela koji je nakon toga potpuno poludio i reda skandal za skandalom.

 

CRAIG I WENDY MCCAW

460 milijuna $

Craig McCaw je zaradio 12 milijardi kada je svoju kompaniju McCaw Cellular prodao AT&T, ali koliko je bio uspješan u poslovnom životu toliko nije bio u ljubavnom. Njegova srednjoškolska ljubav ga je 1998. godine napustila i otišla bogatija za 460 milijuna. Taj novac je Wendy pametno uložila kupivši Santa Barbara News Press od The New York Timesa te se redovno nalazi na Forbesovoj listi 400 najbogatijih Amerikanaca!

 

STEPHEN I ELAINE WYNN

$740 milijuna $

Hotelski magnat Stephen Wynn se 1963. godine oženio Elaine da bi se rastavili 1986. godine. Samo pet godina kasnije par se ponovo vjenčao da bi se ponovo rastavili 2009. godine. Za svoju „patnju“ Elaine je nagrađena polovicom Stephenova imetka, ali je Elaine umjesto novca pametno uzela dionice njegovih hotela. Koliko je bila pametna najbolje svjedoči da danas njezin dio vrijedi 1,25 milijardi dolara!!!

 

ADNAN I SORAYA KHASHOGGI

874 milijuna $

Sa samo 15 godina Britanka Soraya se udala za međunarodnog trgovca oružjem Adnana Klashoggija davne 1963. godine. U idućih 13 godina Soraya je ne samo rodila petoro djece, već mu je postala i poslovni partner. Adnan je nakon razvoda obećao da će uzdržavati djecu i dotadašnju suprugu, a samo u startu je izgubio gotovo pa milijardu dolara!

 

BERNIE I SLAVICA ECCLESTONE

1,16 milijardi $

Svi su se uvijek pitali zašto se bivši Armanijev model, Riječanka Slavica, udala za upola nižeg mogula Formule 1 Berniea Ecclestonea. Zlobnici će reći da su odgovor dobili 2009. godine kada se Slavica, domah nakon razvoda utješila privatnim zrakoplovom vrijednim 60 milijuna dolara. To je bio samo početak, a trošit će dugo vremena jer više od milijarde dolara i nije tako lako potrošiti.

 

RUPERT I ANNA MURDOCH

1.7 milijardi $

Novinski mogul se 1999. godine, nakon 32 godine braka i troje djece, rastavio od svoje supruge Anne, pri čemu mu je sud naredio da, sada već bivšu, suprugu nagradi s 100 milijuna dolara keša i 1,6 milijardi u dionicama News Corpa. Bila je to pogodba snova, a koliko je bilo ljubavi u braku najbolje govori podatak da su se i jedno i drugo vjenčali s novim partnerima u manje od mjesec dana od razvoda!

 

HAROLD I SUE ANN HAMM

5.3 milijarde $

Harold Hamm se obogatio trgovimo naftom, a njegova tvrtka Continental Resources mu je donjela bogatstvo vrijedno nešto više od 10 milijardi dolara i 35. mjesto na listi najbogatijih Amerikanaca. Ali prošle godine se otkrilo da ima aferu pa je njegova supruga Sue Ann podnjela zahtjev za razvodom. Brakorazvodna parnica još nije gotova, ali uopće nije upitno da će ovo biti najskuplji razvod svih vremena!

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments