Najskuplja hrana na svijetu

0

Želite li platiti 450 eura za kakicu lasice?

 

KAVA OD LASIČINE KAKICE

452 eura po šalici

U Indoneziji živi lokalna vrsta lasica pod imenom Luwak koja posebno voli jesti zrna kave. Međutim, njihovi mali probavni sustavi ne mogu probaviti zrna u cijelosti te se u njihovoj stolici mogu pronaći obrađena zrna. Zvuči odvratno, ali izgleda da probavni sustav malih sisavaca nije kao naš, te se od tih zrna pravi rijetka i skupocjena kava. Mnogi tvrde da je iskustvo uživanja u ovakvoj kavi vrijedno novaca. nama to ipak zvuči kao pretjerivanje.

 

DIMOM I JAZZOM SUŠENI LOSOS

150 eura po filetu

Nisu sva jela skupocjena zbog svojih sastojaka što potvrđuje i slučaj iz jedne sušionice mesa u Stoke Newingtonu u Velikoj Britaniji. Naime, njihov tajni sastojak daleko poznatog sušenog lososa jest – jazz. Tako u ovoj sušionici lososu koji se suši na dimu sviraju i jazz, a što je najčudnije mnogi smatraju da je upravo to ono što najviše pridonosi kvaliteti i što ove losose izdvaja od ostalih!

 

KAVIJAR SA ŽABLJIM JAJAŠCIMA

7.250 eura za 250 g

Kavijar je skup sam po sebi i s razlogom se naziva hranom za bogate. Ali, ako želite biti iznad „prosječnih“ bogataša morat ćete si priuštiti ovaj Caviar XL koji ima i, kako tvrdi proizvođač Kenneth Benning, magičan učinak na vaše zdravlje. Iako ne otrkivaju koji točno učinak imaju na zdravlje, otkrivaju da se to može zahvaliti jajašcima afričke kandžaste žabe.

 

GUŠĆE ŠKOLJKE

100 eura po komadu

Privatni šef Justin Thorne, za svoju bogatu klijentelu, u posljednje vrijeme eksperimentira s guščjim školjkama koje se mogu pronaći uz obale Španjolske. Osim što je ova vrsta školjke, inače vrlo ukusne, izuzetno rijetka, godišnje u prosjeku pogine pet percebeirosa, odnosno lovaca na ove školjke. Velika je to cijena koju plate ronioci kako bi zadovoljili gladne trbuhe bogate klijentele.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments