Najprodavanije votke na svijetu

0

Ovih deset brandova godišnje proda preko 900 milijuna litara!

 

Krupnik

 

10. KRUPNIK

40,5 milijuna litara

Poljski brend, koji je prvo počeo prodavati istoimeno piće u Poljskoj i Litvi, je prije dvije godine odlučio proširiti i svoju paletu alkoholnih proizvoda, a među novim alkoholnim pićima Krupnik brenda je i votka. I u samo te dvije godine Krupnik votka je uspjela doći već na 10. mjesto po prodaji, s velikim potencijalmo da se idućih godina popne i još više!

 

czystadeluxe

 

9. CZYSTA DE LUXE

41,4 milijun litara

Wodka Zoladkowa Gorka je poljski proizvođač poznat po dugogodišnjem iskustvu u proizvodnji votki s voćnim i herbalnim okusom. Iako ime u prijevodu znači gorki okus za stomak, ove su votke poznate po većinski slatkom okusu, ali iz cijele palete votki ističe se „obična“ Czysta De Luxe, koja je prije tri godine bila čak i na sedmom mjestu najprodavanijih votki svijeta.

 

piatozer

 

8. PIAT OZER

59,4 milijuna litara

Ova votka u svijetu i nije toliko popularna jer se prodaje većinom samo u Rusiji, gdje je jedna od najomiljenijih, a da se prodaje sigurno bi bila u top pet. Pet jezera, što u prijevodu znači njezino ime, svoj okus može zahvaliti jezerima iz ruskih tajgi, te je jedan od rijetkih brendova koji iz godine u godinu bilježi porast prodaje.

 

belenkaya

 

7. BELENKAYA

63,9 milijuna litara

Ruski proizvođač, koji svoju destileriju ima na perfieriji Moskve, je svoju votku lansirao 2001. godine, te je već prve godine zaludio Ruse. Popularnost ove votke raste iz godine u godinu, pa je samo prošle godine zabilježila porast prodaje od 43%, čim je postala treće najbrže rastuće alkoholno piće u svijetu!

 

khortytsa

 

6. KHORTYTSA

67,5 milijuna litara

Ukrajinska visokokvalitetna votka osim na ukrajinskom tržištu prisutna je i u velikom dijelu svijeta. Njezin proizvođač se hvali da je prva visokokvalitetna votka u svijetu koja kroz destilaciju prolazi čak devet puta (obično se votke destiliraju dva do tri puta). Ipak, njezina prodaja, vrlo vjerojatno zbog rata, je posljednje godine pala 17%.

 

nemiroff

 

5. NEMIROFF

72,3 milijuna litara

Još jedna ukrajinska votka kojoj prodaja pada, ali još uvijek bilježi impresivne rezultate. Nemiroff, koji je u Ukrajini poznat i po svojoj liniji rakija, u svojoj ponudi ima devet različitih votki, a poznat je i po tome što je u čast Eura 2012 napravio specijalno izdanje s bocom u obliku nogometne lopte. Nemiroff je i sponzor natjecanja u obaranju ruka.

 

zelenayamarka

 

4. ZELENAYA MARKA

83,7 milijuna litara

Najprodavaniji brend u Rusiji, nam i nije tako poznat iako se može pronaći i u zemljama poput Velike Britanije, Češke, Izraela… Osim u majčici Rusiji, dominira i u prodaji većeg dijela zemalja bivšeg SSSR-a, što mu omogućuje i visok plasman na ovoj listi. Zelenaya Marka je nedavno izbacila i premium votku Zhuravli čiji su prvi rezultati prodaje impresivni.

 

klehbnydar

 

3. KHLEBNY DAR

84,1 milijun litara

Najprodavaniji ukrajinski brend samo se u manjem opsegu prodava van granica ove države, ali je u Ukrajini toliko popularan i tražen da mu je domaća prodaja dovoljna da bude na trećem mjestu najprodavanijih votki. Da nije pada prodaje od čak 24% Khlebny Dar bi bio na drugom mjestu, kao prošle godine.

 

absolut

 

2. ABSOLUT

100,9 milijuna litara

Da se odlična votka na proizvodi samo na istoku, pokazuje i švedski proizvođač iz Ahusa, danas u vlasništvu francuske grupe Pernod Ricard. Aboslut u svojoj ponudi ima veći broj votki, od kojih su neke i limitirana izdanja. Poznati su po, prije 30 godina, posebno dizajniranoj boci, a zahvaljujući prodaji u 126 zemalja treći su alkoholni brend, iza Bacardija i Smirnoffa.

 

smirnoff1

 

1. SMIRNOFF

222,3 milijuna dolara

Apsolutno nedodirljiva je Smirnoff votka čija je prodaja više nego dvostruko veća od drugoplasiranog, te je čak i porasla u odnosu na prošlu godinu! Dugogodišnja tradicija ove ruske votke, koja se proizvodi u Poljskoj, Njemačkoj, Indiji, SAD-u… a prodaje u preko 130 zemalja svijeta, je rezultirala prvim mjestom na listi najprodavanijih votki 2006. godine, te je od tada Smirnoff apsolutni vladar tržišta.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments