Najpopularniji WWE borci u 2013.

0

Ljubitelji wrestlinga su mogli uživati u zanimljivoj godini, a ovih 10 boraca je obilježilo 2013.

 

„Apsolutno ne postoji niti jedan WWE fan koji ne obožava omalenog Bryana, a The Beard nakon raspada Team Hell-NO doživljava vrhunac karijere“

 

realamericans

10. THE REAL AMERICANS

Malo tko je očekivao da će američki desničari, i otvoreni protivnici svih neamerikanaca, postati tako popularni, pa čak i omiljeni. Predvođeni ekscentričnim managerom Zebom Colterom, brkonjom koji mečeve započinje svojim desničarskim govorima, Jack Swagger i Antonio Cesaro su postali nedodirljivi Tag team koji će sigurno vrlo brzo postati i prvaci. Njihov uzvik „We, the People“ je postao jedan od publici omiljenih.

 

albertodelrio

9. ALBERTO DEL RIO

Meksikanac Del Rio je najbolje pokazao kako se u WWE u samo jednom nastupu od heroja može postati negativac. U borbi za obranu naslova prvaka svijeta, Del Rio je forsirao udarce u ozljeđenu glavu Zigglera što publika nije najbolje prihvatila. Potpuno preobraćanje u negativca doživio je samo par tjedana kasnije kada je knockautirao svog najboljeg prijatelja i osobnog najavljivača Riccarda Rodrigueza. Bivši dvostruki WWE prvak trenutno je bez titule jer je svoj naslov prvaka svijeta izgubio od Cene.

 

goldust

8. GOLDUST

Dustin Patrick Runels dolazi iz poznate hrvačke obitelji, a najpoznatiji je iz Hardcore ere wrestlinga krajem 90-tih kada se pojavio kao ekscentrični Goldust, borac s perikama. Iako nikada nije bio WWE prvak, okitio se s ukupno 19 titula, a trenutno je s bratom Codyjem Tag Team prvak. Ove godine se, na oduševljenje fanova, vratio iz mirovine te odmah počeo dijeliti lekcije upola mlađim borcima.

 

wyatt

7. WYATT FAMILY

U WWE se rijetko viđaju ovako baš poremećeni i „zanimljivi“ likovi! Iako su se pojavili tek sredinom godine, i trenutno nemaju niti jednu titulu, obitelj Wyatt postaje sve popularnija. Wyatt Family (Bray Wyatt, Luke Harper i Erick Rowan) su tipični negativci, koji ostavljaju bez daha svojim spektakularnim ulaskom u ring te poremećenošću – Harper do ringa dolazi s maskom ovce, dok Rowan voli u ringu pričati sam sa sobom.

 

johncena

6. JOHN CENA

Oko nikoga mišljenja nisu toliko podjeljena kao oko Johna Cene kojega fanovi ili obožavaju ili mrze. Ipak, bez obzira na mišljenja, ostaje činjenica da je Cena, trenutno svjetski prvak (koji je u WWE kategorija ispod WWE prvaka), bio WWE pravk čak 11 puta! Ova je godina za njega bila promjenljiva – od titule WWE prvaka, koju je izgubio od Bryana, do teške ozljede koja je rezultirala operacijom i višemjesečnim izbivanjem. Na kraju se Cena ipak vratio, i to osvajanjem titule prvaka svijeta!

 

randyorton

5. RANDY ORTON

Osmerostruki WWE prvak bio je ljubimac publike sve do SummerSlama kada je na podmukao način oduzeo titulu WWE prvaka Danielu Bryana koji ju je tek osvojio pobjedom nad Johnom Cenom. Obitelj McMahon, koja uključuje i zeta Triple H, ga je odlučila proglasiti novim licem WWE-a, nakon čega je Viperu naglo pala popularnost. Orton dolazi iz poznate obitelji hrvača, a poznat je po svom RKO udarcu kojim „lomi“ vratove i završava susrete.

 

ajlee

4. AJ LEE

Sitna (157 cm) ljubiteljica mangi, stripova i video igrica sve do ove godine je bila samo djevojka Zigglera, a u 2013. je naprosto eksplodirala. Iako izgleda kao slatkica iz susjedstva, AJ Lee je dinamitna, pa čak i nasilna, u ringu u kojem se u 2013. okitila i itulom Divas prvakinje nakon što je pobjedila bivšu najbolju prijateljicu Kaitlyn. Njezine kolegice je ne podnose, ali nitko joj ne može stati na kraj.

 

theshield

3. THE SHIELD

Pojavili su se prošle godine na Survivor Series kada su odjednom uletili u ring i prebili Cenu i Rybacka. Borci za pravdu (pravdu isključio po njihovim mjerilima) The Shield (Dean Ambrose, Seth Rollins i Roman Reigns) su cijelu ovu godinu bili strah i trepet te su poraženi samo par puta. Danas više djeluju zasebno – Ambrose kao prvak Amerike, a Rollins i Reigns kao tag-team duo koji su dugo vremena bili i Tag Team prvaci.

 

cmpunk

2. CM PUNK

Nikada nitko nije toliko dugo držao naslov WWE prvaka u modernoj eri kao „Najbolji na svijetu“ CM Punk. Čak 434 dana CM Punk je bio na vrhu, prije nego ga je srušio The Rock. Tada kao jedan od najvećih negativaca, Punk se nakon poraza od Undertakera na Wrestlemaniji pritajio, da bi se u drugoj polovici godine vratio rastankom od zlog managera Paula Haymana čime je automatski postao ljubimac publike. Samo je pitanje vremena kada će CM Punk ponovo postati WWE prvak.

 

danielbryan

1. DANIEL BRYAN

Yes!Yes!Yes!manija je zahvatila wrestling fanove. Apsolutno ne postoji niti jedan WWE fan koji ne obožava omalenog Bryana, a The Beard nakon raspada Team Hell-NO Tag Teama (s Kaneom) doživljava vrhunac karijere. Bryan je na SummerSlamu doživio i da postane WWE prvak, samo da bi mu niti minutu kasnije Randy Orton, uz pomoć Triple H, ukrao naslov. Unatoč tome, Bryan je ostao apsolutni broj jedan, ako se gledatelji pitaju. Respect the Beard!

About author

Toni Čeović

Pokretač i urednik Kulta, ljubitelj filmova, obožavatelj U2 i veliki zaljubljenik u formulu 1

No comments