Najkompleksniji Cartierov sat

0

Pet godina dizajniranja, petnaest tjedana proizvodnje, deset tjedana ukrašavanja i završne izrade, 578 komponenti, te pet tjedana sastavljanja utrošeno je u najnoviji Cartierov sat. A sve zbog toga što se Rotonde de Cartier Grande Complication može pohvaliti s tri najsloženije komplikacije vrhunskog urarstva – minutni repetitor, leteći tourbillon i vječni kalendar. Tehnički usavršena komplikacija vječnog kalendara ima sposobnost ne samo prepoznati koliko tekući mjesec ima dana, već i izračunati broj dana u veljači ovisno o prijestupnoj godini, a Rotonde de Cartier Grande Complication je toliko precizan da ga je potrebno namjestiti tek jednom u sto godina!

Otvoreni brojčanik sata od 18-karatnog zlata pruža pogled na skeletonizirani samonavijajući kalibar 9406 MC na kojem su tri komplikacije, koje su posebno stilizirane da izgledaju atraktivno, potpuno vidljive!

Naravno, ovako kompleksan deluxe sat mora imati ogromnu cijenu koja je u ovom slučaju 3,3 milijuna kuna!

 

rotondecartier1

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments