Najgori filmovi o superjunacima

0

Jedan od najuzbudljivijih žanrova, filmovi o superjunacima, je donio i neke velike promašaje

 

„Od Georgea Clooneya, koji nikako nije bio za ulogu Batmana, preko katastrofalnog Schwarzeneggera i njegova lika, do potpunog kiča u cijelom filmu – ne zna se što je u ovom „spektaklu“ lošije“

 

batmanrobin3

BATMAN I ROBIN

Komičar Michael J. Nelson je jednom rekao „Batman i Robin nije najgori film svih vremena. Ne, stvarno. Batman i Robin je najgora stvar koju je čovječanstvo ikada napravilo!“. I potpuno je u pravu! Čak i najveći fanovi Batmana i filmova o superherojima nisu našli niti jednu jedinu pozitivnu riječ o ovom katastrofalnom filmu koji je uništio franšizu, i pobrisao sve dobro što je prije Joela Schumachera stvorio izvrsni Tim Burton! Od Georgea Clooneya, koji nikako nije bio za ulogu Batmana, preko katastrofalnog Schwarzeneggera i njegova lika, do potpunog kiča u cijelom filmu – ne zna se što je u ovom „spektaklu“ lošije.

 

catwoman

CATWOMAN

Halle Berry kao Catwoman na papiru nije izgledalo kao loša ideja, dapače, ali je ispala sasvim druga priča. Nije samo Berry bila loša, ako ništa dekolte je privlačio pažnju, ali kako objasniti odluku producenata da potpuno ignoriraju originalnu priču o ženi mački? Fanove je razljutilo što su potpuno izokrenuli porjeklo Catwoman, pa je promjenjeno i njezino ime – umjesto Selina Kyle, žena mačka se u filmu zove Patience Phillips!? Ironično, strpljenje je ono što su gledatelji najmanje imali gledajući ovaj film. Od samog početka nije bilo upitno hoće li ovaj film propasti, već koliko će duboko propasti!

 

povrataksupermana

POVRATAK SUPERMANA           

Nakon dva desetljeća čekanja, i brojnih pokušaja snimanja, Brian Singer je konačno 2006. godine donio novog Supermana koji je trebao biti reboot franšize. Umjesto toga, franšiza je ponovo zamrla idućih sedam godine sve dok je u velikom stilu nije uskrsnuo Zack Snyder s Čovjekom od čelika. Što je bio problem s Povratkom Supermana? Kritika je za njega uglavnom davala pozitivne komentare, ali fanovi nisu. U kino su ulazili očekivajući pravi akcijski spektakl koji će ih ostaviti bez teksta, a izlazili su razočarani jer su gledali dosadni karakterni film. Brandon Routh nije kliknuo kao Superman, Kate Bosworth još manje kao Lois Lane, jedino je Kevin Spaey briljirao kao Lex Luthor!

 

Spider-Man3

SPIDER-MAN 3

Malo tko je stao na dva filma jer je poziv trilogije uvijek bio prejak. Tako je bilo i sa Čovjekom paukom, nakon dva jako doba filma, producenti su jednostavno morali nastaviti dalje – sa zaokruživanjem trilogije, a plan je bio nastaviti čak i dalje. Kada se danas osvrnu, vjerojatno požale što nisu stali nakon prva dva. Spider-man 3 je pokušao krenuti s nečim što je sada trend, a tada je bio tek u postancima – mračnim herojem. Odlučili su Petera Parkera ubaciti u borbu sa svojom mračnom stranom, ali su zaboravili jednu važnu stvar – da je Tobey Maguire predosadan i premekan glumac da bi njegova mračna strana izgledala macho i cool.

 

Greenlantern

GREEN LANTERN

Hal Jordan nije najpoznatiji superjunak, barem kod nas, ali kada je objavljeno da će dobiti svoju filmsku adaptaciju, fanovi ovog žanra filma su bili sretni i nestrpljivi. Međutim, već od početka stvari nisu krenule najboljim putem. Iako se filma uhvatila dobra ekipa predvođena redateljem Martinom Campbellom i producentom Gregom Berlantijem, već prva odluka da Hala Jordana tumači Ryan Reynlods je kod fanova izazvala pobunu. Međutim, Reynolds je još dobro prošao kakve su reakcije bile nakon što je objavljeno da će ulogu u filmu imati i Blake Lively! Na kraju se dogodilo ono čega su se fanovi bojali – film je bio totalna zbrka koja se nije svidjela nikome.

 

daredevil

DAREDEVIL

Svi fanovi Batmana itekako imaju razloga za zabrinutost zbog toga što će njihova omiljenog lika glumiti Ben Affleck! Taj glumac, kojega fanovi čovjeka šišmiša nikako ne prihvaćaju, je uništio već jednog superjunaka – Daredevila. Afflecku jednostavno ne stoje uloge superjunaka! Međutim, bilo bi nepošteno svaliti krivnju samo na Afflecka, jer je cijeli film katastrofalno urađen, ali je ipak nekim čudom ostvario solidan rezultat na boxofficeu. Ipak, fanovi i kritika su ga toliko pokopali da planirani nastavak nikada nije snimljen. Jedine die svijetle točke u ovom promašaju su bili Michael Clarke Duncan i Colin Farrell.

 

elektra

ELEKTRA

Dok cijeli svijet baš na svakoj listi najgorih superhero filmova stavlja Elektru, kod nas se ta činjenica izbjegava, vjerojaton iz razloga što je jednu od glavnih uloga glumio Goran Višnjić. Ipak, iako u filmu glumi nama omiljena Jennifer Garner (za Višnjića nas nije briga) ne možemo preskočiti činjenicu da Elektra jest jedan od najgorih filmova o supejunacima. Zanimljivo je kako je producentima Daredevilla, koji je propao dvije godine ranije, pala na pamet ideja pokušati ponovo – ovaj put sa spin-offom lika koji u Daredevillu umire!? I dok je Daredevill barem zaradio 100 milijuna dolara, Elektra je potpuno propala sa samo 25 milijuna! Ako ste ljubitelj Jennifer Garner (tko nije?) umjesto Elektre, uvijek je bolje pogledati Alias.

 

steel

STEEL

Naši mlađi čitatelji ne mogu pojmiti koja je zvijezda bio Shaquille O’Neal u 90-tim. Osim što je lomio cijele konstrukcije koševa svojim zakucavanjima, pojavljivao se u reklamama, pa čak i repao, okušao se i kao glumac. I to loš glumac. Osoba koja je donjela odluku da Shaq bude glavni glumac u filmskoj adaptaciji strip junaka vjerojatno se i danas kaje zbog svoje odluke. Steel je bio loš, stavno loš, a tko je mogao ozbiljno shvatiti film u kojem Shaq pokušava glumiti? Stvarni fanovi Steela, koji su uspjeli probaviti američkog košarkaša, su bili razljućeni i potpuno promjenjenom pričom o Steelovom postanku, grijeh koji niti jedan redatelj ne bi smio napraviti kada je riječ o strip junacima.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments