Najbolji smartphone na Windowsu

0

Nokia Lumia 925 je vrhunski smartphone, ali je ograničen mogućnostima Windows OS-a

 

„Lumia 925 dolazi s kamerom rezolucije 8,7 megapiksela „posuđenom“ od 920 modela te nudi tehnologiju PureView s optičkom stabilizacijom slike“

 

Najnovija Nokia, Lumia 925, je bez sumnje jedan od najboljih smartphona koji koriste Wimdows Phone 8 OS, reći ćemo čal i najbolji, međutim, je li spremna za utrku s Galaxyjem S4, iPhoneom 5 ili HTC One? Nažalost ne, ali ne zbog nedostataka same Lumie 925, već zbog neproširenosti OS-a kojeg koristi.

Nokia Lumia 925 je izrađena od aluminija, te je prva Lumia koja koristi ovaj materijal. Međutim, aluminij je korišten na bokovima, dok je stražnja strana napravljena od plastike, a sprijeda je Gorilla Glass 2. Većinu specifikacija uređaj dijeli s modelom Lumia 920, međutim za razliku od 920, novi model ima 2 mm tanje i 50 g lakše kućište na štetu bežičnog punjenja koje se ostvaruje preko dodatnog kućišta.

Lumia 925 dolazi s kamerom rezolucije 8,7 megapiksela „posuđenom“ od 920 modela te nudi tehnologiju PureView s optičkom stabilizacijom slike. Posebnost ove Lumije je i aplikacija SmartCamera koja omogućuje okidanje deset fotografija i nudi razne opcije za uređivanje i odabir. Tu su još i Best Shot (algoritam sam izabire najbolju sliku), Action Shot (objedinjuje nekoliko slika i kreira stop-motion animaciju) te Motion Focus, opcija koja dodaje efekte pokreta onim objektima koji nisu u pokretu.

Ono prema čemu se 925 razlikuje od prijašnjeg modela 920 je korištenje AMOLED ekrana s dijagonalom od 4,5 inča i rezolucijom od 1280 x 768 px. Dok Windows Phone ne počne podržavati 1920 x 1080 px, ovo je najbolji display na tržištu, Korištenje AMOLED tehnologije omogućilo je implementaciju funkcionalnosti trajnog prikaza vremena na ekranu, čak i kad je mobitel zaključan, a otključava se dvostrukim dodirom ekrana. Za pohvalu je i vjeran prikaz slike na sunčevom svjetlu zahvaljujući tehnologiji ClearBlack.

Unutar kućišta se nalazi dvojezgreni Snapdragon procesor takta 1,5 GHz, 1 GB RAM-a, te 2000 mAh baterija koja nudi nešto duži „život“ od one u Lumie 920. Memorija Lumie 925 iznosi „samo“ 16 GB, a i ne nudi se mogućnost micro SD kartice. Međutim, najveći problem ovog modela je taj što Windows Phone 8 još nije razvijen u potpunostie, te što za njega ne postoji veliki broj aplikacija i igara kao za ostale OS.

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=Y2O6g7epcrE

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments