Najbolji satovi predstavljeni na SIHH 2016

0

Salon International de la Haute Horlogerie Geneve, skraćeno SIHH, koji se održao između 18. i 22. siječnja, nam je donio predstavljanje novih satova, a mi vam donosimo osam najboljih koji su ujedno privukli i najviše pažnje.

 

IWCBigPilotsSIHH

IWC BIG PILOT’S HERITAGE WATCH 55

IWC je predstavio veći broj satova ali od svih definitivno iskače onaj najveći – Big Pilot’s Heritage Watch 55! Posveta je to legendarnom Big Pilot’s Watch satu kojeg je IWC predstavio daleke 1940. godine, i koji je sve do pojave njegova nasljednika bio najveći IWC-ov sat. A nasljednik je pravi monstrum od sata s kućištem od čak 55 mm! Prozivodi se i verzija od 48 mm, ali zašto ne ići do kraja s 55-icom za koju ćete platiti 112.000 kn?

 

VACHERON CONSTANTIN OVERSEAS CHRONOGRAPH

Više revolucija nego evolucija, ovaj sat predstavlja prvi redizajn Overseas kolekcije od 2004. godine. Nova linija obuhvaća Classic, Small, Perpetual Calendar i Ultra-Thin izdanje, ali najviše pažnje je privukla Chronograph verzija koje se nudi u verziji od nehrđajućeg čelika ili rozog zlata, s plavim ili bijelim brojčanikom, te metalnim, kožnim ili gumenim remenom. Kako je Vacheron Constantin još jedna od elitnih manufaktura, cijena prelazi 200.000 kn.

 

AudemarsPIguetSIHH

AUDEMARS PIGUET ROYAL OAK CONCEPT SUPERSONNERIE

Audemars Piguet je, zahvaljujući svom izgledu, jedna od najprepoznatljivijih satnih manufaktura. Zbog svog robusnog izgleda obožavan je među muškarcima koji vole macho izgled satova, ali koji ujedno imaju i dublji džep. Najnovji sat kombinira Royal Oak liniju s Concpet Supersonnerie minutnim ponavljačem, a u Audemars Piguetu tvrde da je to korak dalje u napretku ponavljača. Cijena je tipična Piguetova – 4.243.000 kn!

 

RICHARD MILLE RM 50-02 ACJ TOURBILLON SPLIT SECONDS CHRONOGRAPH

Još jedna od superluksuznih satnih manufaktura se prestavila u Genevi je i Richard Mille. Poznati po svojim kompliciranim satnim komplikacijama, nisu razočarali niti ovaj put predstavivši sat koji je nastao u suradnji s europskim proizvođačem zrakoplova Airbusom. Limitirano izdanje, koje će se proizvesti u samo 30 primjeraka, ima otvoreno kućište pa se u detalj može vidjeti svaki dijelić mehanizma! Ako vas od otga ne zaboli glava hoće od cijene – 7,5 milijuna kuna!

 

MontBlancSIHH

MONTBLANC 4810 ORBIS TERRARUM

Montblanc ove godine slavi 100. godišnjicu te je predstavio cijeli niz limitiranih izdanja, uključujući i one iz Heritage, Timewalker i Villeret linija. Ipak, najviše pažnje je predstavio novi Orbis Terrarum sat koji prikazuje vrijeme za čak 24 različite vremenske zone, te prolazak dana i noći. Pažnju privlači i brojčanikom na kojem je prikazana karta svijeta gledana iz perspektive Sjevernog pola, a sva zadovoljstva ovog sata plaćat će se 45.180 kn.

 

ALangeSohneSIHH

A. LANGE & SOHNE RICHARD LANGE JUMPING SECONDS

Veliki A. Lange & Sohne najviše je pažnje privukao svojim Richard Lange Jumping Seconds satom namijenjenim znanstvenicima kojima je više od ičega potrebna točnost. Veliku točnost ovom satu omogućuje poseban dodatak mehanizmu, tzv. constant force koji sprječava fluktuacije u prijenosu snage s mehanizma na kazaljke, posebno kada je sat pri dnu rezerve snage. Sat uz cijenu od 600.000 kn dolazi i sa „samo“ 40 mm kućištem.

 

ParmiganiSIHH

PARMIGIANI FLEURIER TONDOR CHRONOR ANNIVERSAIRE

Parmigiani Fleurier nije ni približno poznat kao ostali izlagači na SIHH-u, ali je odlučio iskoristiti priliku da proslavi svoju 20. godišnjicu i to posebnim limitiranim izdanjem nazvanim Tondor Chronor Anniversaire. Bit će proizvedeno svega 50 primjeraka jedinog sata čiji kronograf mehanizam radi na 5hz, a kupci mogu birati između kućišta od nehrđajučeg čelika ili rozog zlata. Ukoliko želite biti njegov vlasnik pripravite ček na 191.000 kn.

 

PaneraiRadiomirSIHH

PANERAI RADIOMIR 1940 3 DAYS ACCIAIO

Panerai Radiomir je predstavio izdanje sata koji je oda svom pretku iz 1940. godine, prvom Paneraievom satu koji je radjiem iluminaciju sata zamijenio novom, sigurnijom – baziranom na tritiju koji zrači 20 puta manje od radija. Sat dolazi s tipično velikim Panerai Radiomir kućištem (ovaj put 47 mm), rezervom snage od 72 sata te mehanizmom potpuno proizvedenim od strane Paneraia. Cijena modela iznosi oko 71.000 kn.

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Je li Bar Rafaeli najsexy žena svijeta?

Čitatelji Maxima proglasili su je najsexy ženom na planeti   Izraelski super model Bar Rafaeli najseksipilnija je žena na svijetu, tako barem tvrde čitatelji Maxima ...