Najbolji britanski superautomobili

0

Britanska predanost brzini i utrkivanju je dobro poznata, stoga i ne treba čuditi što su Britanci tijekom godina bili i aktivni na tržištu superautomobila, poznatom najviše po Ferrarijima i Lamborghinijima. Danas vam predstavljamo pet najboljih superautomobila koji su nam došli s Otoka.

 

01mclarenf1gb

MCLAREN F1

Zahvaljujući svom moćnom V12 motoru s 627 KS, težini od samo 1.100 kg zahvaljujući uporabi karbonskih materijala, te nevjerojatnoj maksimalnoj brzini od 386 km/h, McLaren F1 se s razlogom smatra jednim od najboljih superautomobila svih vremena. Ali F1 nije samo fascinantan zahvaljujući performansama, već i stilu i legendarnoj McLarenovoj posvećenosti detaljima.

 

02jaguarxj220gb

JAGUAR XJ220

Superautomobili osvajaju svojim atraktivnim izgledom, a malo je superautomobila koji se izgledom mogu pohvaliti više od Jaguarovog XJ220. U vrijeme kada se pojavio, a sve do pojave već spomenutog McLarena F1, s maksimalnom brzinom od 343 km/h XJ220 je bio i najbrži serijski proizvedeni automobil na svijetu, što je mogao zahvaliti 3,5 litrenom V6 motoru.

 

03astonamrtin077gb

ASTON MARTIN ONE-77

Aston Martin, po mnogima i najbolji britanski proizvođač automobila, poznat je po izuzetno atraktivno dizajniranim automobilima, pa razlika nije ni One-77 koji jednostavno ostavlja bez daha. Proizvedeno je samo 77 primjeraka ovog modela koji se mogao pohvaliti i jakim V12 motorom s 750 KS i brzinama preko 300 km/h.

 

04eaglelowdraggb

EAGLE LOW DRAG GT

Ne, ovaj superautomobil za kojeg mnogi nisu čuli, nije proizveden 60-tih, nego je svega nekoliko godina star! Inspiriran Jaguarovim Low Drag Coupeom, ovaj automobil toliko osvaja svojim linijama i retro izgledom da ga je Jeremy Clarckson u Top Gearu proglasio najljepšim automobilom kojeg je ikada vidio! Teško da postoji bolji kompliment…

 

05noblem600gb

NOBLE M600

Nobleov superautomobil je po mnogo čemu poseban. Osim što je proizveden od strane malenog proizvođača iz Leicestershirea koji broji svega 20 zaposlenika, ovaj automobil nema automatski mjenjač na volanu, već standardni ručni mjenjač! Ispod haube mu se krije potentni V8 motor s 650 KS, koji će M600 otjerati do brzina iznad 350 km/h!

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Recenzija: Brzi i žestoki 6

Petica je postavila standarde koje je teško dostići, je li šestica u tome uspjela?   INFO Datum premijere: 23. svibanj 2013. Redatelj: Justin Lin Uloge: ...