Najbolje pin-up djevojke regije

0

Alternativne djevojke koje se bave pin-up modelingom, plešu burlesku i obožavaju zlatno vrijeme Hollywooda

 

„Najveće priznanje Lada je dobila prošle godine kada je u konkurenciji više od 500 plesačica dobila nagradu za najbolju debitanticu na Burlesque Hall of Fame u Las Vegasu“

 

Lada Redstar

LADA REDSTAR

Kraljica burleske s ovih prostora je rođena u Sarajevu, a danas živi u Berlinu dok kao performer radi po cijelom svijetu, a najviše u Francuskoj, Belgiji, Engleskoj, Japanu, Italiji, Njemačkoj i Španjolskoj. Najveće priznanje dobila je prošle godine kada je u konkurenciji više od 500 plesačica dobila nagradu za najbolju debitanticu na Burlesque Hall of Fame u Las Vegasu. Lada nije oduševila smo žiri već i cijeli svijet, pa su za nju napisane tri ljubavne pjesme koje su fenomenalno prošle na francuskim top-listama, posvećena joj je i jedna knjiga, a fotografije su joj izložene u Galeriji moderne umjetnosti u Moskvi, kao i u Parizu, Londonu, Helsinkiju. Zanimljivo, glavna inspiracija za njezin ulazak u svijet burleske je bila njezina baka koja je, kako Lada govori, bila božanstvena na svakoj slici!

FACEBOOK PROFIL

 

angie

ANGIE VON KRUGER

Ako ne znate tko se krije iza ovog imena, sjednite – jedan! Velika ljubimica Kultove redakcije i naša bivša naslovnica (dva puta) Ana Perduv sve je popularnija i u svijetu pin-up fotografije. Njezine fotografije nisu krasile samo naš (sad već bivši) magazin, već i FHM, Klik, Mens Health, kao i neke inozemne časopise, a svojim kolumnama zabavlja čitatelje Mens Healtha, te Indexa gdje ima kulinarsku kolumnu. Što čovjek više može poželjeti od turbo zgodne djevojke koja voli i zna kuhati? Ana je oduvijek voljela retro, a posebno ju je privukao nakon smrti bake (po kojoj je dobila ime) nakon čega je počela istraživati njezino razdoblje te se zaljubila u te „zlatne godine“. Ana je posebno zaluđena američkim kućanicama iz 50-tih godina, a svatko tko je vidio njezine fotografije u tom stilu dobro zna koliko je to dobra kombinacija.

FACEBOOK PROFIL

 

MissBo1

MISS BO

Pretpostavljamo da pin-up modelima i nije kompliment kada im daš epitet „preslatka“, ali Božana Abrlić, osnosno Miss Bo je jednostavno takva – preslatka. Međutim, to niti malo ne umanjuje seksipil djevojke koja obožava pin-up, retro, lateks, visoke pete, tetovaže, burlesku, pa čak i bondage! Jednu od najmlađih (i najnovijih) pin-up djevojkaka na ovim prostorima ste inače sigurno primjetili kao Crvenkapicu iz Maksimira, fotografije Veronike Šantoši, ili kao djevojku iz spota Marka Tolje za pjesmu Znaj. A ako niste budite sigurno da ćete čuti u budućnosti jer njezino vrijeme tek dolazi!

FACEBOOK PROFIL

 

Greta

GRETA MACABRE

Atraktivna crvenokosa Ivana Benko, rodom je iz Čakovca, živi u Zagrebu, već se osam godina bavi pin-up modellingom gdje je poznatija kao Greta MaCabre. Posebno je popularna na području Lijepe naše kao prvi hrvatski pin up/rockabilly model pa je dvije godine zaredom bila pobjednica Trash and Burn festivala, a zajedno s par kolegica osnovala je i prvu hrvatsku stranicu za alternativne i moderne pin up modele. Facebook stranica Alt Models okuplja „drukčije“ djevojke, ljubiteljice tetovaža i pirseva. Greta iza sebe ima profesionalan portfolio i brojne ‘merch’ modeling projekte, posebice van Hrvatske. Osobno obožava antikvitete, oldtimere, r’n’r glazbu, vintage fotografiju, kulturu i modu. Idoli su joj dive i fatalne dame zlatnog doba Hollywooda a obožava Lucille Ball, Marlene Dietrich i Hedi Lamar, a kao najjaču ikonu novijeg doba smatra Ditu von Teese. Greta je apsolventica povijesti, a u slobodno vrijeme i hostesira, te radi MUAH (make up and hair) u vintage i pin up stilu. Pin up modeling smatra izrazito kreativnim jer sama često radi na stilu, sceni, make upu, frizurama, idejama, spaja ugodno s korisnim, a i nije mala stvar to sto je jedna od prvih pin up/alt modela na podrucju Balkana.

FACEBOOK PROFIL

 

TadeaCherry

TADEA CHERRY

Iz susjedne Slovenije dolazi nam seksi pin-up model Tadea Cherry. Slike velike ljubiteljice višanja (što se vidi po umjetničkom imenu i tetovažama) su se pojavljivale na specijaliziranim web stranicama u svijetu, dok su je ljubitelji alternativnih djevojaka sigurno zamjetili na Trash and Burn festivalu u Svetom Martinu na Muri. Kako retro, pin-up i alternativa nekako idu uz rock glazbu, tako je i Tadea velika ljubiteljica rocka, posebno grupe EightBomb. Ipak, najveća ljubav su joj tetovaže, a njima je pokriven veći dio njezinog tijela, uključujući čak i koljeno!

FACEBOOK PROFIL

 

Emma Xbuttonz

EMA XBUTTONZ

Mlada Slovenka vjerojatno je najpoznatija po svojoj grupi Vixen Bomb Gang, grupi djevojkaka koja se bavi različitim perfomansama kao što su burleska, antistriptiz i pjevački show. VDG su alternativni modeli za modne revije i photoshootinge, a kao dodatnu pogodnost imaju također i pin-up salon u kojem djevojke, koje to požele, mogu promjeniti svoj stil, make-up, kosu, nokte, kako bi i same izgledale „retro“. Mogli ste ih vidjeti po raznim rockabilly glazbenim događajima, tattoo konvencijama, vintage večerima i drugim događajima. Ema Xbuttonz je tako pokazala da se može uspjeti u svemu što se želi, a njezina iduća želja je biti fotograf!

FACEBOOK PROFIL

 

IDDA VAN MUNSTER

Pisati o pin-up djevojkama na ne spomenuti Sarajku Aidu Đapo, bio bi grijeh, pogotovo jer je prema The World by Beautiful Women Pedia upravo onas najljepša žena na svijetu! A ova prelijepa djevojka, čija Facebook fan stranica ima gotovo 50.000 fanova, je kao prvi pin-up model u granicama Bosne i Hercegovine, svoju prvu burlesku imala je baš u BiH, a dans je poznata i van granica susjedne nam države. Ime je uzela po Marylin Munster iz stare serije The Munsters, a kao ljubiteljicu starih hollywoodskih filmova i svega u razdoblju između 1920. i 1960., sebe smatra zarobljenom u pogrešnom vremenu. Osim što radi kao pin-up model i make-up artistica, Idda u Sarajevu studira farmaciju, vodi vintage radionice i piše blog posvećen, a čemu drugome, nego nekim davnim vremenima. Nažalost, zbog koncepcije našeg portala, Idda nije bila zainteresirana za suradnju pa ćete ovaj put morati proći bez slike i linka za FB profil.

 

Foto naslovnice: Aurelia Thevenin

 

banerfacebooklike

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Najveći dobitnici Oscara u povijesti

Umjetnik je sa pet Oscara čisti projeka prema ovim filmovima koji nisu niti stigli prebrojati osvojene kipiće   „Penjao se tako Victor Fleming po nagradu ...