Najbolje Arnijeve filmske izjave

0

Last Stand uskoro dolazi u kina, a mi vam kao pripremu donosimo najbolje Arnijeve filmske izjave

 

„Film s Arniem i nasiljem jednostavno mora imati nezaboravne rečenice, a upravo jedna takva slijedi nakon što Sharon Stone neuspješno pokuša ubiti našeg heroja“

 

Djeca 80-tih i ranih 90-tih će sigurno zadnji dan ovog mjeseca očekivati s velikim nestrpljenjem. Naime, dan je to hrvatske premijere povratničkog filma jedne od najvećih, ako ne i najveće, akcijske zvijezde svih vremena – Arnolda Schwarzeneggera! Last Stand sigurno neće biti film koji će oduševiti pričom i glumom, ali svi mi ljubitelji lika i djela legendarnog Arniea jedva čekamo akcijski film u stilu onih na kojima smo se odrasli. Dakle, čeka nas puno šamaranja, pucnjave i jedan protiv svih akcije. Politička karijera je završena i vrijeme je da nas Arnie podsjeti na svoje najbolje dane! Kao početak iščekivanja povratka Arnolda Velikog donosimo vam njegove najbolje filmske izjave.

 

HASTA LA VISTA BABY

Kakva bi to bila lista bez legendarne Terminatorove „Hasta la vista baby“. James Cameron ju je smislio vjerujući da će Schwarzijev engleski s jakim austrijskim naglaskom učiniti ovu rečenicu jednu od najspominjanijih. I tako bi! Film nije ni završio premijeru a svijet je već poludio za majicama sa „Hasta la vista, baby“ natpisima.

 

YOU’RE ONE UGLY MOTHERFUCKER

Ne možemo ne spomenuti i Predatora, još jedan od Arnievih najboljih naslova. Film je prepun kratkih rečenica, počevši od prve scene kada se pojavljuje s velikom cigarom do samog kraja filma. Ipak, njegova izjava nakon što Alein skine kacigu je nepobjediva. Točnije, nepobjediv je Arnijev izraz lica i njegov izgovor!

 

LEAVE ENOUGH ROOM FOR MY FIST

Još jedan Arnijev klasik, Trkač, je SF priča bazirana na knjizi Stephena Kinga o zanimljivom reality showu u budućnosti u kojem se kriminalci za život bore protiv plaćenih ubojica. Austrijska vojska u jednom čovjeku, negdje na polovici filma, uzima kameru u ruke i izgovara jednu od svojih najmoćnijih filmskih rečenica!

 

CONSIDER THAT A DIVORCE!

Iako remake Totall Recalla uopće nije loš film, original je ipak original a Schwarzenegger je ipak Schwarzenegger. Film s Arniem i nasiljem jednostavno mora imati nezaboravne rečenice, a upravo jedna takva slijedi nakon što Sharon Stone neuspješno pokuša ubiti našeg heroja. Kada bi se barem ovako rješavali razvodi…

 

HE’S DEAD TIRED

Commando je tipični Arnijev B-hit s VHS kazeta, a takvi filmovi su jednostavno bili prepuni smiješnih izjava. Ipak, treba izdvojiti jednu a u tom slučaju definitivno scena iz zrakoplova iskače. Arnold je u zrakoplovu protiv svoje volje te tijekom leta uspjeva ubiti svog negativca. Kako sada stjuardesama objasniti zašto se čovjek ne miče? Arnie zna!

 

I’LL BE BACK

I na kraju, najbolja od najboljih! Jedna od najcitiranijih izjava ikada, izjava koja je od Arniea napravila superzvijezdu. Rekao je da će se vratiti. I vraća se – 31. siječnja u našim kinima!

About author

Kult portal

Vodeći se tvrdnjom da nas nitko ne može napraviti boljima nego mi sami, Kult je web magazin namijenjen muškarcima koji se trude i žele biti – bolji

No comments

Najopasniji psihopati s TV ekrana

Moramo priznati da negativci psihopati serijama daju dodatni čar, a mi vam donosimo sedam onih najopasnijih   „Koliko je Joffrey bio omražen najbolje govori podatak ...